Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

26 Ağustos 2010 Perşembe

Fenerbahçe tarihinde bugün (26 Ağustos)

26 Ağustos 1956

Fenerbahçe : 6
Karşıyaka : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, hazırlık maçında Selahattin, Ahmet, Basri, Naci, Seraceddin, Necdet, Turhan, Şeref, Şirzat, Can ve Niyazi’li kadrosuyla Karşıyaka’yı 6-0 mağlup ederken gollerini Şirzat (Dk.26 ve 84) Can (Dk.36) Basri (Dk.59) Necdet(Dk.74.pen.) Turhan (Dk.76) attı.

***

26 Ağustos 1961

Fenerbahçe : 4
Kasımpaşa : 3




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Milli Ligin ilk hafta maçında Şükrü, Atilla, İsmail, Necati, Naci, Kadri, Hilmi, Ergun, Yüksel, Lefter ve Selim’den oluşan kadrosuyla Kasımpaşa’yı 4-3 mağlup ederken gollerini, Yüksel Gündüz (Dk.10 ve 68) Selim Soydan (Dk.39) ve Necati Toker (Dk.58) attı.

***

26 Ağustos 1973

Fenerbahçe : 3
Beşiktaş : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Mithatpaşa Stadı’nda oynanan 50.Yıl Futbol Turnuvası maçında Datcu, Timuçin, Niyazi, Ziya, Serkan, Ersoy, İbrahim, Mustafa, (Kamil) Osman, Cemil, Selahattin’den oluşan kadrosuyla Beşiktaş’ı 3-0 mağlup ederken gollerini İbrahim Ejder (Dk.27 ve 68) ile Cemil Turan (Dk.39) attı. Fenerbahçe, turnuvada finale yükseldi ve Galatasaray’ın rakibi oldu.

***

26 Ağustos 1990

Fenerbahçe : 1
Aydınspor : 6




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Liginin ilk haftasında Yaşar, Erdi, Hasan, Gökhan, Ercan (Hayrettin Dk.79) Şenol Ulusavaş, Müjdat (Turan Dk.68) Oğuz, Şenol Çorlu, Hakan ve Vokri’den oluşan kadrosuyla Fenerbahçe Stadı’nda Aydınspor’a 6-1 mağlup olurken golünü Hakan Tecimer (Dk.53) attı. Bu mağlubiyet, Fenerbahçe’nin, lig tarihi boyunca kendi sahasında aldığı en farklı mağlubiyet olarak tarihe geçti.

***

26 Ağustos 2001

Fenerbahçe : 4
Ankaragücü : 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Süper Lig maçında Rüştü, Mirkoviç, Ümit, Mustafa, Ogün, Johnson, Lazetiç, Abdullah, Revivo (Andersson Dk.77) Serhat (Mert Meriç Dk.88) Rapajc (Yusuf Dk.32) tan oluşan kadrosuyla Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Ankaragücü’nü 4-1 mağlup ederken gollerini Ogün Temizkanoğlu (Dk.1), Haim Revivo (Dk.10) Ümit Özat (Dk.33) ve Yusuf Şimşek (Dk.86) attı. Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda üst üste oynadığı 20.resmi maçından da galibiyetle ayrıldı. Gençlerbirliği’nden transfer edilen Ümit Özat, Fenerbahçe formasıyla ligdeki ilk golünü attı. Rapajc, sakatlanarak oyundan çıkarken Özel Acıbadem Hastanesi’ne kaldırıldı ve göz korneasında zedelenmeler tesbit edilerek tedavi altına alındı.

***

26 Ağustos 2003

Şükrü Saraçoğlu Stadı, 1 maç kapatıldı




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı’nın, Süper Lig’in 2.haftasında deplasmanda Trabzonspor’u 1-0 mağlup ettiği maçta çıkan olaylar nedeniyle, PFDK tarafından Şükrü Saraçoğlu Stadı 1 maç kapatıldı, kulübe de 1 milyar para cezası verildi.

***

26 Ağustos 2006

Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Brezilyalı Edu Drecena'yı transfer etti




Fenerbahçe Spor Kulübü, Brezilya’nın Cruzerio takımı kaptanı Edu Drecena’yı transfer etti. Transfer, Cruzerio tarafından resmen açıklandı.

Öte yandan Fenerbahçe Spor Kulübü’nün İspanya’nın Atletico Madrid takımından transfer ettiği Mateja Kezman, İstanbul’a geldi. Transferini gerçekleştiren Asbaşkan İlhan Ekşioğlu ve menajer Celalettin Bilgiç ile birlikte İspanya'dan özel uçakla Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a geçen ve buradan eşini aldıktan sonra İstanbul'a gelen Kezman taraftarın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Güçlükle ilerleyen Sırp golcünün bindiği araç, taraftarların etrafını çevirmesi sonrası havalimanından ayrılamadı. Rüştü, Alex, Lugano ve Appiah'ı tanıdığını kaydeden Sırp oyuncu, "Teknik direktör Zico da bir idol. Alex, Appiah gibi oyuncularla oynamak zevkli olacak. 100. yılda forma giymek beni onurlandırdı. Randers, ciddi bir rakip değil. UEFA Kupası'nda final oynayacağımıza inanıyorum" dedi. Kezman'ın sağlık konrolünden geçtikten sonra sözleşme imzalayacağı açıklandı.

Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı ise, Turkcell Süper Lig’de deplasmanda oynayacağı Sakaryaspor maçı hazırlıklarını Samandra Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla tamamladı. Teknik Direktör Zico, son taktik provada savunmada yeni transfer Lugano'ya da görev verdi. Samandıra'da basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda cezalı Appiah takımdan ayrı çalıştı. Kaleci Serdar Kulbilge de, kaleci antrenörü Murat Öztürk ile birlikte çalıştı.

Kaynak : Milliyet arşivleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder