Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

25 Ağustos 2010 Çarşamba

Fenerbahçe tarihinde bugün (25 Ağustos)

25 Ağustos 1922

Fenerbahçe Kürek Takımı, tarihinde ilk defa müsabakaya çıktı


Fenerbahçe Kürek Takımı, Malül Gazeteciler Cemiyeti yararına Sultan Vahdettin himayesinde Moda Koyu’nda düzenlenen müsabakada yarıştı. Galatasaray’ın diskalifiye olduğu yarışlarda, kulüplerarası tek yarış olan 2 çiftede Fenerbahçe’nin 2 futası 1.ve 2.oldu. Bu yarış, aynı zamanda Fenerbahçe ile Galatasaray’ın tarihteki ilk kürek yarışıdır.

***

25 Ağustos 1957

Fenerbahçe : 3
İstanbulspor: 3




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, yedek ağırlıklı bir kadro ile çıktığı Atatürk Kupası maçında Mehmet, Necmi, Behzat, Orhan, Erol, Çetin, Oktay, Ergun, Turan, Can ve Aksel’li kadrosuyla kadrosuyla İstanbulspor ile 3-3 berabere kalırken gollerini Can (Dk.2 ve 44) Oktay (Dk.67) attı.

***

25 Ağustos 1971

Fenerbahçe : 3
Beşiktaş :1

Selim Soydan, jübilesini yaptı




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, İnönü Stadı’nda oynanan Fenerbahçeli Selim Soydan ve Beşiktaşlı K.Ahmet’in jübile maçında Rasim, Şükrü, Selim, Ercan, Levent (Tacettin) Yılmaz (K.Yaşar) Ziya, Yaşar (Bülent) Osman, Fuat (Cevher) Cezmi’den oluşan kadrosuyla Beşiktaş’ı 3-1 mağlup ederken gollerini Cezmi Sebat, Yaşar Mumcu ve Bülent Şeref attı.

***

25 Ağustos 1996

Fenerbahçe : 5
Altay : 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Ligi maçında Fenerbahçe Stadı’nda Rüştü, Tayfun (Erol Dk.50) Uche, Högh, Halil İbrahim, Bülent (Aygün Dk.72) Kemalettin, Okocha (Kostadinov Dk.76) Tuncay, Tarık ve Boliç’ten oluşan kadrosuyla Altay’ı 5-1 mağlup ederken gollerini, Elvir Boliç (Dk.11-32-79 ve 87) ile Jes Högh (Dk.35) attı.

***

25 Ağustos 1998

Fenerbahçe : 1
Göteborg: 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, UEFA Kupası 1.tur rövanş maçında, ilk maçta deplasmanda 2-1 mağlup olduğu İsveç’in Göteborg takımını Fenerbahçe Stadı’nda Rüştü - Saffet, Uche, Mustafa - Tayfun, Moshoeu, Murat Yakın, Metin (Kemalettin Dk.76), Erol - Moldovan(Högh dk.86 ), Balic(Sergio Dk. 86) dan oluşan kadrosuyla 1-0 mağlup ederken golünü Elvir Baliç (Dk.64) attı. Fenerbahçe, Türk takımları içerisinde Göteborg’u Avrupa Kupalarından eleyen ilk takım olarak 2.tura yükseldi.

***

25 Ağustos 2006

Fenerbahçe, Mateja Kezman'ı transfer etti




Fenerbahçe Spor Kulübü, İspanya’nın Atletico Madrid takımında forma giyen Sırp futbolcu Mateja Kezman’ı transfer etti. İspanyol kulübü transferi resmen açıkladı.

Öte yandan, Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Turkcell Süper Lig’in 3.haftasında deplasmanda oynayacağı Sakaryaspor maçı hazırlıklarına Samandra Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla devam etti. İdman öncesi futbolcularla 15 dakika toplantı yaparak uyarılarda bulunan Teknik Direktör Arthur Zico, taktik çalışmasında Lugano'nun yanında önce Önder'i, ardından Servet'i son olarak da Can'ı denedi. Sakarya'da cezası yüzünden forma giyemeyecek olan Appiah'ın katılmadığı yaklaşık 1.5 süren antrenman şut çalışmasıyla sona erdi.


***

25 Ağustos 2007

Fenerbahçe : 1
Sivasspor : 0

Roberto Carlos, Fenerbahçe formasıyla ilk golünü attı




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Turkcell Süper Ligi 3.hafta maçında Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Serdar Kulbilge, (Volkan Demirel Dk.61) Önder Turacı, Edu Drecena, Lugano Moreno, Roberto Carlos, Deivid De Souza (Ali Bilgin-Dk.89) Deniz Barış, Selçuk Şahin, Tümer Metin, Alex De Souza ve Mateja Kezman’dan oluşan kadrosuyla Sivasspor’u 1-0 mağlup ederken golünü Roberto Carlos (Dk.29) attı. Roberto Carlos, Fenerbahçe formasıyla ligde ilk golünü attı, kariyerinde kafa ile 3.golünü attı. Fenerbahçe, kadrosuyla mücadele etti. Karşılaşmanın 61.dakikasında Serdar Kulbilge sakatlanarak oyundan çıkarken Serdar’ın çapraz bağlarının koptuğu ve sahalardan 3 ay uzak kalacağı açıklandı.

Kaynak : Milliyet arşivleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder