Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

8 Mayıs 2017 Pazartesi

Beşiktaş : 1 - Fenerbahçe : 1 ( Spor Toto Süper Lig 30.hafta maçı ) FENERBAHÇE, O PARMAĞI LAVABONA SOKAR !!



Ligde oynadığı son 2 maçta ( Galatasaray ve Çaykur Rizespor) 90+ larda attığı gollerle 5 puan kazanan Fenerbahçe, bu alışkanlığına Vodafone Arena’da da devam etti.

Tıpkı 2 hafta Türk Telekom Arena’da oynadığı Galatasaray maçında olduğu gibi, maçın favorisi “kimilerince” ev sahibi takımdı belki ama Fenerbahçe, bu önyargıları yine yıktı geçti.

Öyle ki maça “Kartal Fırat” desteğiyle başlayan Beşiktaş, ilk 15 dakikalık bölümün ardından kontrolü ele geçirirken, özellikle maçın ilk dakikalarında Tolgay Arslan’ın peşpeşe yaptığı kartlık faullere “Kartal Fırat” devam dedi,  ta ki 65.dakikaya kadar.

65.dakikada ise atağa kalkan Jeremain Lens’in suratına indirdiği tekmeye de “lütfen” sarı kart çıkarmak zorunda kaldı.

Zaten akabinde de Şenol Güneş, Tolgay’ı oyundan aldı.

Fenerbahçe, bu sezon deplasmanda oynadığı oyunların bir benzerini tekrarladı.

Yine sabırlı oynayıp bulduğu fırsatları değerlendirmek niyetindeydi.

Maça, sağbekten yoksun çıkan, orta alanda Mehmet Topal gibi bir oyuncusunu cezası nedeniyle oynatamayan Fenerbahçe, sağbeke ilk yarıda solbek Hasan Ali Kaldırım’ın, solbeke ise bu sezonun en büyük hayal kırıklığı olarak görünen İsmail Köybaşı ile başladı.

Orta alanda Mehmet Topal’ın yerinde ise Naustadter vardı.

Maçın ilk yarısında özellikle İsmail Köybaşı’nın yaptığı hatalar, Fenerbahçe defansı ve orta sahasının bütün oyun planlarını da bozdu.

Zaten Fenerbahçe’nin yediği golde de, 70 metreden atılan topta gerisine adamı kaçıran İsmail Köybaşı ile ters kademeye giremeyen Hasan Ali Kaldırım’ın bireysel hataları ön plandaydı.

İlk yarıyı şok bir golle mağlup olarak tamamlayan Fenerbahçe, ikinci yarıya ise sağbeke Ozan Tufan’ı, orta alana da Salih Uçan’ı alarak başladı.

Bu değişikler neticesinde biraz daha top yapan, ayağa oynayan ve geriden hızlı ataklar geliştiren Fenerbahçe, oyunu da Volkan Demirel’in yaptığı kritik kurtarışlarla 1-0 da tutmayı başardı.

Emenike’nin karşı karşıya atamadığı golle de belki de maç içerisindeki en ciddi pozisyonunu değerlendiremedi.

Maçın son bölümünde önce Sktrel, sonra da Josef De Souza’nın peşpeşe gördükleri ikinci sarıdan kırmızı kartlar neticesince 9 kişi kalan Fenerbahçe, yine uzatma dakikalarında Marcelo’nun, kaleci Fabri’nin hatasıyla kendi kalesine attığı golle de bu sezon derbilerde kaybetmeme geleneğine devam etti.

Saha içerisinde olan olaylara gelince;

Talisca’nın Volkan Demirel’e yaptığı “orta parmak” hareketi ne kadar çirkinse, maç sonu bu hareketi görmezden gelerek Volkan Demirel’in gösterdiği tepkiyi ön plana çıkartan “yorucu yorumcuların” yaptığı yorumlar da bir o kadar çirkin, edepsiz, hatta terbiyesizceydi.

Zira Volkan Demirel suçlandı yine maç sonu.

Bu da demek oluyor ki, bu hareketi kendilerine yaptıkları zaman “Ya rabbi şükür” diyecek tıynete gelmiş maalesef ki bizim insanımız.

Buram buram hamaset ve art niyet kokan bu yorumlar neticesinde bir kez daha gördük ki, bu ülkede Fenerbahçe ve Fenerbahçeliye ne yaparsanız yapın mubah, ama onları en küçük bir tepkisi ise affedilmez bir günahtır.

Büyük Fenerbahçeli İslam Çupi’nin dediği gibi, “Fenerbahçe, o kolu lavabona sokar” sözü bu akşam bir kez daha gerçek oldu.

Zira Fenerbahçe, Talisca’nın ve O’nu destekleyenlerin orta parmağını, “bir kez daha lavabolarına soktu.”


Anlayana..

Beşiktaş: 1 - Fenerbahçe: 1

Stat: Vodafone Arena

Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Atınç Nukan, Adriano, Tolgay Arslan (Dk. 76 Necip Uysal), Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Talisca (Dk. 89 Gökhan İnler), Babel, Aboubakar (Dk. 72 Cenk Tosun)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Hasan Ali Kaldırım, Kjaer, Skrtel, İsmail Köybaşı (Dk. 46 Salih Uçan), Josef De Souza, Neustaedter (Dk. 46 Ozan Tufan), Alper Potuk, Lens, Sow, Van Persie (Dk. 74 Emenike)

Goller: Dk. 45+1 Aboubakar (Beşiktaş), Dk. 90+4 Marcelo (Kendi kalesine) (Fenerbahçe) 

Kırmızı kartlar: Dk. 88 Skrtel, Dk. 90+2 De Souza (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 28 Volkan Demirel, Dk. 61 Salih Uçan, Dk. 90 Emenike (Fenerbahçe), Dk. 65 Tolgay Arslan (Beşiktaş)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder