Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

24 Nisan 2017 Pazartesi

Galatasaray : 0 - Fenerbahçe : 1 ( Spor Toto Süper Lig 28.hafta maçı ) GÖKLERDEN GELEN BİR KARAR VARDIR !!



Geçen hafta lig 3.cülüğüne yükselen Fenerbahçe, en azından Şampiyonlar Ligi hedefini canlı tutmak adına çıktığı Arena deplasmanında, Galatasaray’ı “yine” mağlup ederken, tarihin de tekerrürünü yaşattı izleyenlere.

Hem de aynı kaleye, aynı kanattan, aynı köşeye, aynı tarz bir golle.

2010-11 sezonundaki “şanlı” şampiyonluğun mihenk taşlarından olan Galatasaray galibiyetinde Alex De Souza’nın attığı kafa golünün bir benzerini, bu akşam bir başka De Souza gönderdi Galatasaray kalesine.

Hafta içi Volkan Demirel’in ağzından yayınlanan “aspragas haberleri” manşetlerine taşıyan medya, aynı gün yayınlanan tekzipleri ise görmezden gelirken, bu haberlerin oluşturduğu ve zaten var olan gergin havayı da iyice germeye neden olmuştu.

Maça tutuk başlayan Fenerbahçe, Galatasaray’ın oynayacağını düşünürken ilerleyen dakikalarda gördük ki, belki de iki takım arasında tarihte oynanan en sıkıcı derbi sahneleniyordu.

Galatasaray ortasahasında Selçuk İnan ve Sneıjder’in topla buluşmalarına engel olan Fenerbahçe, rakibin pas trafiğini kesmekte başarılı olurken hücum anlamında ise oldukça kısır bir maç çıkartıyordu.

Öyle ki rakip kaleye gönderdiği isabetli şutun dakikası 86.

Yani maçın son anlarında Alper Potuk sayesinde.

Zaten maç içerisinde rakip kaleye isabetli şut sayısı ise sadece 2.

İlkinde Muslera’nın üzerine gelen top, ikincisinde ise sağından kaleye giden top.
Ve Fenerbahçe, bir kez daha deplasmanda kötü oynadığı bir maçı daha kazanarak Galatasaray karşısındaki psikolojik üstünlüğüne de devam etti.

Zaten Fenerbahçe’nin bu tarz oyunlardan sonra elde ettiği galibiyetler nedeniyle Galatasaray camiası, Fenerbahçe karşısında hemen her maça 1-0 geride başlıyorlar.

Favori oldukları maçlarda bile bu değişmiyor.

Tarihte bu tarz maçların sayısı o kadar fazla ki,

Alın size örnekler:

1986-87 sezonunda şampiyonluğa oynayan Galatasaray ve o sezon neredeyse her takımdan fark yiyen Fenerbahçe,

Ama maç sonucu rahmetli Kayhan Kaynak’ın attığı gol ve Fenerbahçe kalecisi Lukovcan’ın yaptığı akılalmaz kurtarışlar.

Fenerbahçe, deplasmanda 1-0 galip.



Yine aynı şekilde 3 gün önce UEFA Kupası’nda deplasmanda Sigma’dan 7 gol yiyerek elenen Fenerbahçe ile o tarihlerde Avrupa’nın sayılı takımlarından olan Frankfurt’u eleyen Galatasaray, maç yine Ali Sami Yen’de.

Sonuç :

Galatasaray : 0 – Aykut Kocaman: 1



Hakeza 1999-00 sezonunda UEFA Şampiyonluğu hedefleyen ve olan Galatasaray'ı Ali Sami Yen'de  Samuel Johson’un golüyle rakibini mağlup eden Fenerbahçe. Öyle ki maçtan önce Galatasaray oyuncu ve yöneticilerinin "Fener kalesini pota yapacağız" açıklamalarına karşılık hem de..


Örnekleri çoğaltabiliriz.

Hani son günlerin moda deyimi olan “göklerden gelen bir karar vardır” cümlesi var ya..
İşte bu cümle tam da Fenerbahçe’nin Galatasaray karşısındaki maç sonlarını özetliyor adeta.

Bu akşam da Fenerbahçe çok ta iyi oynamadı.

Hatta hiç oynamadı.

Sadece rakibinin ataklarını bertaraf ederek, 3.cülük koltuğunu kaptırmamak adına mücadele etti.

Sadece Lens’in kişisel gayretleriyle getireceği toplarda belki galibiyet golü aradı, biraz da Robin Van Persie’nin akıldışı vuruşlarını bekledi belki.

Hepsi o kadar.

Ama kaleci Volkan Demirel’in, Şener’in hatasından  kaynaklanan pozisyonda önce Yasin, sonra da Sneıjder’in şutlarına gol izni vermemesi, 2.ci yarıda da Rodriguez’in kale alanı içerisinden çektiği sert şutu ayaklarıyla çıkarmasıyla adeta Fenerbahçe’nin galibiyet habercisi oldu.

Ligin ilk yarısında Kadıköy’de de Şener Özbayraklı, benzer bir atak geliştirmiş ve sağ kanattan getirdiği topla Robin Van Persie’ye golü attırmıştı.

Bu akşam da benzer bir atakla Josef De Souza’ya gol attırdı.

Nihayetinde Fenerbahçe, Galatasaray’ı bir kez daha mağlup ederken, lig 3.cülüğü için de büyük bir avantaj elde etti.


Ve Başakşehir ile hafta içi oynayacağı “Banka Kupası Yarı Final” i için moral kazandı.

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Ahmet Yılmaz Çalık, Semih Kaya, Carole, Tolga Ciğerci, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Sneijder, Bruma, Podolski

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Lens, Alper Potuk, Chahechouhe, Robin van Persie

Gol: Dk. 90+1 De Souza (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder