Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

30 Nisan 2017 Pazar

Fenerbahçe : 2 - Çaykur Rizespor : 1 ( Spor Toto Süper Lig 29.hafta maçı ) FENERBAHÇE, YİNE UZATTI !!



Geçen hafta Galatasaray’ı deplasmanda uzatma dakikalarında attığı golle mağlup eden Fenerbahçe, bu hafta da küme düşme potasındaki Çaykur Rizespor’a aynı tarifeyi uyguladı.

Hafta içi “Banka Kupası” Çeyrek Final ilk maçında deplasmanda 2-0 geriden 2-2 yi bulan Fenerbahçe, bu akşam Çaykur Rizespor maçında, maçın 85.dakikasına kadar hemen hemen hiç etkili olamadı.

Cezalı Robin Van Persie, sakat Simon Kjaer  ve kaleci Volkan Demirel’den yoksun olarak sahaya çıkan Fenerbahçe’de, sağbek Şener Özbayraklı’nın inişli çıkışlı performası da devam etti.

Geçen hafta son dakikada Josef De Souza’ya yaptığı asistle golü attıran, hafta içi kupa maçında yaptığı hatayla gol yediren ama aynı maçta yine yaptığı asistle Robin Van Persie’ye gol attıran Şener, bugün de Çaykur Rizespor golünden önce yaptığı hatayla yine dikkatleri üzerine çekti.

Defansta Simon Kjaer’in yokluğunu Naustadter aratmadı ancak Şener’in sağbekten ikinci yarı çıkmasından sonra o bölgenin oyuncusu olmayan Ozan Tufan’ın oyuna girmesi, zaman zaman Çaykur Rizespor ataklarının tehlikleli gelişmesine neden oldu.

Bu pozisyonlardan birinde ise Kweuke’nin kaleci Fabiano ile karşı karşıya atamadığı gol ve sonrasında sakatlanarak oyundan çıkan Fabiano, maçın da önüne geçti.

Zira Fabiano’nun çapraz bağları koptu   ve büyük ihtimalle Fenerbahçe macerası da bu şekilde sonlandı.

Bilindiği gibi Fabiano, 1 yıllık kiralıktı ve sözleşmesi 30 Mayıs’ta bitiyor.

Robin Van Persie’nin yokluğunda forvette oynayan Moussa Sow, maçın başı ve sonunda attığı gollerle maçı kazandırırken, 73 te oyuna giren Emenike’nin de oyunda kaldığı süre boyunca kalecinin zorla çıkardığı bir şutu ve Sow’a yaptığı asisti vardı.

Sonuç olarak futbol kötü de olsa Fenerbahçe kazandı ve 3.cülük koltuğunu biraz daha sağlamlaştırdı.

Şimdi hedef, lig ikinciliği..

Bu performansla olur mu?

Zor..

Haftaya Vodafone Arena’da Beşiktaş maçı var ve orta sahanın direnci Mehmet Topal yok.
Mehmet Topal, ligin ilk yarısındaki Galatasaray maçında da cezası nedeniyle oynamamıştı ve O’nun yerine Naustadter oynamıştı.

Simon Kjaer’in sakatlığı önümüzdeki haftaya kadar düzelirse belki aynı senaryo gerçekleşebilir, aksi takdirde orta sahada Ozan alternatifi var.

Bu sezon özellikle büyük maçlardaki oyunu ve kazanma alışkanlığı, umarız ki önümüzdeki hafta da devam eder.


Darısı haftaya..

Fenerbahçe: 2 - Çaykur Rizespor: 1
 
Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi
Hakemler: Ali Palabıyık, Ekrem Kan, Kerem Ersoy
Fenerbahçe: Fabiano (Dk. 69 Ertuğrul Taşkıran), Şener Özbayraklı (Dk. 46 Ozan Tufan), Neustaedter, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Alper Potuk, Lens, Chahechouhe (Dk. 68 Emenike), Sow

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Fink, Yakoubi, Saadane, Dhurgham İsmail, Robin Yalçın, Igiebor (Dk. 61 Recep Niyaz), Petrucci, Süleyman Koç (Dk. 90 Oğulcan Çağlayan), Oğuz Han Aynaoğlu (Dk. 77 Özgür Çek), Kweuke

Goller: Dk. 3 ve 90+2 Sow (Fenerbahçe), Dk. 14 Oğuz Han Aynaoğlu (Çaykur Rizespor)

Kırmızı kart: Dk. 90 Saadane (Çaykur Rizespor)

Sarı kartlar: Dk. 60 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 90+1 Mehmet Topal (Fenerbahçe), Dk. 86 Yakoubi (Çaykur Rizespor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder