Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

5 Mart 2017 Pazar

Fenerbahçe : 1 - Osmanlıspor : 0 ( Spor Toto Süper Lig 23.hafta maçı ) KÖR "TOPAL" GİDİYOR !!



Lig şampiyonluğuna haftalar önce veda eden, UEFA Avrupa Ligi’nde Rus ekibi karşısında tutunamayan ancak “Banka Kupası”nda yoluna devam eden Fenerbahçe, bu akşam ligin, özellikle deplasmanlarda oynadığı futbolla dikkat çeken ancak son haftalarda düşüşte olan takımı Osmanlıspor karşısında, “istatistikleri” terse çevirme adına bir maça çıktı.

Maçın sadece önemi bu noktadaydı.

Eğer Fenerbahçe kazanamasaydı, 1990-91 sezonundan itibaren en uzun süreli galip gelemediği bir sezonu yaşayacak ve en az puan aldığı sezon olacaktı.

Tabi ki 23.haftalar itibariyle.

Ligde 4 maç aradan sonra kazandı, tabi ki buna kazanmak denirse..

Sezon başından bu yana hakem hataları nedeniyle lig yarışında büyük yaralar alan Fenerbahçe, ne zaman ki yarıştan koptu, “lehine hakem hataları” yapılacaktır ve bundan sonraki haftalarda da yapılması muhtemeldir.

Çünkü buna “ihtiyaç” var.

Kamuoyunda “ters algı oluşturma” konusunda son derece önemli.

Yani “Fenerbahçe, hakemlerle maç kazanıyor” diye yıllardır dillendirilen “şehir efsanesini” biraz daha gerçekçi kılmak adına, somut hareketler lazım.

İşte Osmanlıspor maçı da bu maçlardan birisiydi.

Teknik Direktörünün her maç sonrası oyuncularını medyanın önüne attığı ve “istiyorlarsa başka teknik adam getirsinler” diye açıkça yönetime meydan okuduğu bir takımın yönetimi de şimdilerde “istifa” söylemlerini kesmekle meşgul.

Ama hiç bilmiyorlar ki “miatları doldu artık.”

Tribünleri tek ses olmaktan uzak, yönetimi sus pus, oyuncuları “ruhsuz” şekilde sahada dolaşan bir takım, elbette ki böylesine açık ara geride olacaktır.

Olması kaçınılmaz.

2 gün önce babası vefat etmesine rağmen maça çıkmak için günübirlik gittiği ülkesinden dönen Lens ve kaleci Fabiano haricinde bu akşam Fenerbahçe takımında formanın hakkını veren 3.cü bir oyuncu yoktur dersek, abartmış olmayız.

Biraz da golün sahibi Mehmet Topal.

O da attığı gol nedeniyle değil, saha içerisinde elinden geleni yapması nedeniyle.
Elbette ki futbolda hatalar olacaktır, forvet gol kaçıracaktır, defans hata yapacaktır, kaleci hatalı gol yiyecektir, bütün bunlar futbolun içerisinde var.

Ama asla mücadelesizlik olmaz futbolda.

Olmamalıdır da.

Kapasiteniz ne kadarına imkan veriyorsa, o ölçüde mücadele etmek zorundasınız.

Transfer sezonunda milyon euroları talep ederken profesyonelseniz eğer, saha içerisinde de mücadele anlamında öyle profesyonel olmak zorundasınız.

İşte Fenerbahçe’nin özellikle bu sezon bu “ruhtan yoksun” bir şekilde oynadığı o kadar çok maç var ki.


Kim, hangisini nereye yakıştırıyorsa artık, mübarek olsun..

Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi

Hakemler: Alper Ulusoy, Mustafa Emre Eyisoy, Volkan Narinç

Fenerbahçe: Fabiano, Şener Özbayraklı, Kjaer (Dk. 73 Sow), Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Ozan Tufan (Dk. 46 Volkan Şen), De Souza, Lens, Alper Potuk, Fernandao (Dk. 73 Van Persie)

Osmanlıspor: Karcemarskas, Vrsajevic (Dk. 66 Koray Altınay), Numan Çürüksu, Prochazka, Pinto, Regattin (Dk. 80 Webo), Musa Çağıran, Ndiaye, Maher, Luiz Carlos, Bifouma (Dk. 90 Erdal Kılıçarslan)

Gol: Dk. 90+1 Mehmet Topal (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Koray Altınay (Maç bittikten sonra) (Osmanlıspor)

Sarı kartlar: Dk. 25 De Souza, Dk. 30 Lens, Dk. 84 Mehmet Topal, Dk. 87 Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe), Dk. 70 Koray Altınay, Dk. 87 Maher (Osmanlıspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder