Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

11 Mart 2017 Cumartesi

Aytemiz Alanyaspor : 2 - Fenerbahçe : 3 ( Spor Toto Süper Lig 24.hafta maçı ) KARANLIKTAN AYDINLIĞA !!



Geçen hafta Osmanlıspor karşısında son dakikadaki golle haftalar sonra galip gelen Fenerbahçe, bu hafta da, özellikle kendi sahasında sürpriz sonuçlar alan Alanyaspor karşısına galibiyet için çıkmıştı.

Defansında Kjaer gibi bir oyuncu ve Hasan Ali ile orta sahasında Josef De Souza’dan eksik olarak Alanyaspor karşısına çıkan Fenerbahçe, maçın henüz başında yediği golle de geriye düşünce, tribündeki taraftarları yine çileden çıktı.

Bu yetmezmiş gibi 15.dakikadaki golle de 2-0 geriye düşünce, Alanyaspor taraftarları “üç üç” tezahüratlarına da başladı.

İşte ne olduysa o tezahüratlardan sonra oldu.

Orta sahasında ileriye top taşımaktan aciz olan Fenerbahçeli futbolcular, özellikle de Mehmet Topal ve Lens’in isyankar futbolu karşısında silkinip kendilerine geldiler.

Haftalar sonra 11 de kendisine yer bulan Aatıf, sol kanattan, Lens ise sağ kanattan çizgiye inip pozisyon bulmaya çalışırken, ortadan Mehmet Topal ve Alper’in taşıdığı toplarla Alanyaspor yarı sahasına oyunu yıktılar.

Alanyaspor ise 2-0 dan sonra farkı artıracak pozisyonları da buldu.

Emre Akbaba’nın direkten dışarı çıkan şutunda belki de ilk defa şans Fenerbahçe’nin yanındaydı.

Bu pozisyonun hemen sonrasında Lens’in kale içine gönderdiği topta Mehmet Topal’ın kaleye paralel kafa vuruşunu kaleci Haydar sektirirken, stoper Oumaru topu kendi kalesine göndererek Fenerbahçeli oyunculara bir anlamda yardımcı da oldu.

2-1 den sonra ataklarını sıklaştıran Fenerbahçe, özellikle Lens ve Alper ile rakip kalede tehlikeli pozisyonlar da buldu.

Alper Potuk’un topla birlikte dripling özelliğinden faydalanan Fenerbahçe orta sahası, yine Alper’in ayak dışıyla Lens’i kaleciyle karşı karşıya bıraktığı ve Lens’in de boş durumdaki Fernandao’ya topu aktarmasıyla da beraberliği yakaladılar.

Devre biterken Alper Potuk’un direkt kaleye giden falsolu serbest vuruşu kimseye değmeden gol olurken, anlaşılmaz şekilde ofsayt bayrağıyla gol iptal edildi.

Gol nizamiydi.

Zira o pozisyonda, öndeki Naustadter ve Mehmet Topal’ın topa temasları yoktu.

İkinci devrede de, ilk yarının ortasından sonra yakaladığı  tempoya devam eden Fenerbahçe, hızlı ataklar geliştirerek Alanyaspor kalesinde etkili oldu.

Aatıf’ın attığı galibiyet golünde, pozisyonu başlatan Mehmet Topal’ın Ozan’a gönderdiği pas müthişti.

Futbol, basit oynanan bir oyundur ve basit oynandığı zaman güzeldir.

Daha önceki dakikalarda futbolun basit oyun olduğunu unutan ve kendisinden beklenmeyecek “incelikler” içerisine giren Ozan Tufan, golden önce Aaatıf’a gönderdiği tek pasla da futbolun basitliğini hatırladı.

Bu sezon ilk defa geriye düştüğü bir maçı kazanan Fenerbahçe, 2-0 dan gelerek skoru lehine çevirince bu defa geriye yaslanma hastalığı tekrar nüksetti.

Alanyaspor ise 2-0 ı koruyamamanın verdiği stresle ataklar geliştirirken Fenerbahçe defansı içeriye iyice gömüldü, ilerideki Robin Van Persie’ye atılan uzun toplarla ve sonradan oyuna giren Volkan Şen’in birebirde adam geçip pozisyon bulmasına umut bağladılar.

Haftalar sonra (2017 yılı içerisinde ilk defa ) deplasmanda galip gelen Fenerbahçe, bu galibiyetle kuşkusuz ki bir nebze moral buldu.

Ama hepsi o kadar..

Haftaya ne yapacaklarının garantisi yok.

Rakip Konyaspor.


Bekleyip göreceğiz..

Stat: Bahçeşehir Okulları Arena

Hakemler: Ali Palabıyık, Serkan Olguncan, Baki Tuncay Akkın

Aytemiz Alanyaspor: Haydar Yılmaz, Gassama, Omeruo, Tzavellas, Nsakala (Dk. 63 Guerrier), Sackey, Candeias (Dk. 63 Berkan Emir), Efecan Karaca (Dk. 80 Emre Nefiz), Emre Akbaba, Fernandes, Vagner Love

Fenerbahçe: Fabiano, Şener Özbayraklı, Neustaedter, Skrtel, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, Ozan Tufan (Dk. 81 Volkan Şen), Alper Potuk, Chahechouhe (Dk. 90+2 Salih Uçan), Lens, Fernandao (Dk. 61 Van Persie)

Goller: Dk. 2 Fernandes, Dk. 15 Vagner Love (Aytemiz Alanyaspor), Dk. 31 Omeruo (Kendi kalesine), Dk. 39 Fernandao, Dk. 58 Chahechouhe (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 47 Nsakala, Dk. 74 Efecan Karaca, Dk. 83 Berkan Emir, Dk. 90 Tzavellas, Dk. 90+3 Emre Nefiz, Dk. 90+4 Sackey (Aytemiz Alanyaspor), Dk. 75 Alper Potuk (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder