Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

17 Şubat 2017 Cuma

Krasnodar : 1 - Fenerbahçe : 0 ( UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçı ) NEREDESİN EY RUH? !!



Ligde oynadığı son 3 maçta sadece 3 gol atan ve 1 galibiyet alan Fenerbahçe, son 4 ayda kadroya giremeyen,  devre arasını kadrodışı kalarak Samandra’da kartopu oynamakla meşgul olan, ancak oynadığı maçlarda da gamsız tavırlarıyla tribünleri çıldırttığı gibi, takım arkadaşlarının emeğine de büyük saygısızlık yapan Emenike ile başladı maça..

Dirk Advocaat, devre arasında Aatıf’ı kadro dışı bırakmıştı, sonra affetti ve Kayseri’de 11 de oynattı. 

Sonuç malum.

Sonra Bursa’da 11 de oynattı, sonuç yine malum..

Aynı şekilde disiplinsiz davranışları nedeniyle kadro dışı bıraktığı Van der Wiel’i bu akşam yedek kulübesinde oturttu, bereket ki 3 oyuncu değişiklik hakkını başka oyunculardan yana kullandı da, bir başka sürprize imza atmadı.

Maçın henüz başında yediği amatörce gol öncesinde de pozisyonu dikkatle incelersek, Emenike’nin orta alanda rakibini kovalamaması nedeniyle son derece rahatça ilerleyen rakip takım oyuncusu, topu içeri çeviriyor ve gol geliyor.

Volkan Demirel’in gol vuruşu sırasında sanki ısınma hareketlerini tamamlamamış gibi pozisyon alması da ayrı bir parantez.

Maç öncesi basın toplantısında Robin Van Persie’nin bu maçı kaldıramayacağı için İstanbul’da bırakıldığını söyleyen Dirk Advocaat, Emenike’nin bu performansı sonrası eminiz ki mutlu olmuştur (!)

Rakip kaleye ilk şutunu 63.dakikada Moussa Sow’un cılız vuruşuyla yapan Fenerbahçe, Emenike’nin oynadığı bütün maçlarda böylesi sorunları yaşadı, yaşıyor.

Ama ders te almıyor bir türlü.

Rakip takım gol yememek için kendi sahasına çekilip kontra pozisyonlar gözettiği anlarda, gol için en verimli oyuncuların başında gelen Moussa Sow’un kenara alınıp orta alana takviye Ozan’ın sahaya sürülmesi de başka bir düşündürücü nokta.

Mehmet Topal-Josef De Souza ikilisi orta alanda top dağıtmakta bu kadar acizken, onlardan medet umup forveti besleyecek oyuncusunun olmaması da ayrı bir kahır konusu Fenerbahçe’nin.

Ama aslında Mehmet-Josef ikilisinin de yapacağı başka bir şey yok.

Mesela ikinci yarıda bir pozisyon, Mehmet Topal sol çizgide defans arkasına sarkmak isterken pas vermek için kafasını kaldırıyor, önünde Emenike’yi görünce pas vermekten vazgeçip kalabalık arasına dalıyor ve topu kaptırıyor.

Haklı.

Zira pas vereceği oyuncu Emenike.

Ne faydası var ki?

İlk yarıda Fenerbahçe forvetleri 4 e 3 rakibi ilk defa az adamla yakalamışken ve bütün oyuncular doğru yerlerde beklerken, Emenike’nin önüne atılan topta Emenike geriye dönüyor ve rakip oyuncuya topu atarak atağı heba ediyor.

İşte böyle maç içerisinde yaşanan onlarca pozisyon.

Rövanş için Fenerbahçe’nin yemeden atacağı 2 gol lazım.

1 yerse 3 gol lazım.

Ama Fenerbahçe forvetinde bu golleri kim atacak?

Umarız Robin Van Persie, Dirk Advocaat’ın deyimiyle “o maça kadar hazır hale gelir ve maçı kaldıracak güce ulaşır.”

Stat: Krasnodar

Hakemler: Ivan Kruzliak, Martin Balko, Tomas Somolani (Slovakya)
Krasnodar: Kritsyuk, Kaleshin, Martynovich, Naldo, Ramirez, Gazinski, Kabore, Podberezkin (Dk. 70 Pereyra), Wanderson (Dk. 65 Laborde), Claesson, Smolov

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Neustaedter, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Alper Potuk, Lens, Sow (Dk. 72 Ozan Tufan), Emenike (Dk. 72 Fernandao)

Gol: Dk. 4 Claesson (Krasnodar)

Sarı kartlar: Dk. 42 Podberezkin, Dk. 48 Kabore, Dk. 63 Kaleshin (Krasnodar), Dk. 50 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 59 Neustaedter (Fenerbahçe)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder