Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

13 Aralık 2016 Salı

Antalyaspor : 1 - Fenerbahçe : 0 ( Spor Toto Süper Lig 14.hafta maçı ) "FUTBOLUN KATİLİ TÜRK HAKEMLERİ"



Haftasonu İstanbul’da meydana gelen terör saldırısı henüz sıcaklığını ve bütün nefretini korurken, bu gece de Antalya’da maalesef “futbol terörü” estirildi, Cüneyt Çakır tarafından.

Bu kadar net, bu kadar açık..

Maçta verdiği ve vermediği kararlarla bu ünvanı, birkez daha haketti Cüneyt Çakır..

Defalarca yaptığı gibi hem de..

İsmini, milyonlara hep bir ağızdan tekrarlattı.

“Futbol Teröristi” diye..

Geçen hafta Hollanda’da Feyenoord’u 1-0 mağlup ederek, adeta Şampiyonlar Ligi kıvamında bir gruptan lider olarak son 32 takım arasına lider olarak yükselen Fenerbahçe, bu akşam maalesef ki yine “Türk hakemlerine” tosladı Antalya’da.

Özellikle son haftalarda aldığı seri galibiyetlerle ligin zirvesine doğru emin adımlarla yürüyen Fenerbahçe’ye, geçen hafta Hüseyin Göçek’ten sonra bu akşam da Cüneyt Çakır “dur” dedi.
Öyle bir dur deyiş ki bu, herşey aleni..

1996-2000 yılları arasındaki lig gidişatı hakkında “Pensilvanya’daki” yıllar sonra çıkıp “O dönemde Galatasaray’ın yardıma ihtiyacı vardı, bize geldiler, destek istediler, biz de destekledik” itiraflarının gırla gittiği bir dönemde, şimdilerde herşey o kadar açıkça yapılıyor ki..

Cumartesi günü Bursaspor karşısında tartışmalı 2 penaltı golüyle 3 puan alan Beşiktaş’a, son 4 haftada 4 net kırmızı kart gösterilmezken,  (Beşiktaş-Trabzonspor maçında Yusuf Erdoğan’a hareketi nedeniyle Qureasma’ya, Beşiktaş-Başakşehir maçında Yalçın’a hareketi nedeniyle yine Quresma’ya, Fenerbahçe-Beşiktaş maçında Lens’a hareketi nedeniyle Tosiç’e ve Beşiktaş-Bursaspor maçında kaleci Harun’a hareketi nedeniyle Marcelo’ya.) 

Fenerbahçeli futbolculara faul yapılmasına rağmen kart gösteriliyor.

Bakınız bu akşam Hasan Ali Kaldırım’ın gördüğü sarı kart.

Faul atışını hem siz kullanacaksınız, hem de sizin aleyhinize kart verilecek.

Böyle bir karar, dünyanın hangi ülkesinde verilir bilinmez ama bizim ligimizde, üstelik te “UEFA’nın elit hakem statüsüne soktuğu” Cüneyt Çakır tarafından çok rahatça ve aymazca verilebiliyor.

Fenerbahçe, ligin zirvesine doğru yaklaştıkça yine hakem oyunlarıyla “haddini bil” mesajı veriliyor.

Böyle bir yanlı Federasyon ve MHK’dan başka ne beklenebilir ki?

Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Başkanı olduğu dönemlerde her hafta takımı sahadan çekmekle ve PAF Takımla maçlara çıkmakla tehdit etmiyor muydu ülkeyi?

Veya MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, 2 sezon öncesi apar topar görevden uzaklaştırıldıktan sonra bu sezon neler düzeldi ki yeniden göreve getirildi?

Aynı Yusuf Namoğlu, Hüseyin Göçek için “derbi yönetecek kapasitede değil” sözlerini kamuoyunda açıkça söylemesine rağmen ne oldu da geçen hafta Fenerbahçe-Beşiktaş maçına atandı?

Bütün bu rezilliklerin olduğu ülkede Fenerbahçe, galip gelse ne olur, mağlup olsa ne olur?

Çadır tiyatrosu devam ediyor..

Yıllardan beri olduğu gibi.

Bu sezon ise aleni, fütursuzca..

Bu hakemler, böylesine skandal kararları verebilecek cesareti nereden ve kimden alıyorlar, doğrusu merak konusu.

Trabzonspor-Adanaspor maçı hakemi Özgür Yankaya’nın yaptıklarının daha 1 gün sonrası Bülent Yıldırım Beşiktaş-Bursaspor maçında benzer skandal kararlara imza atarken, bu akşam Antalya’da ise Cüneyt Çakır, adeta yukarıdaki iki hakeme rahmet okuttu.

Önce maçın 28.dakikasında Moussa Sow’a ceza sahası sol çaprazında yapılan net penaltıyı çalmadı, daha sonra ikinci yarıda yine Moussa Sow’u altı pas içerisinde biçen Diego’ya (sarı kartı olmasına rağmen o pozisyonda penaltıyı verse, ikinci sarı karttan kırmızı kart ile oyun dışı bırakmak zorunda kalacaktı.) penaltıyı çalmadı, son olarak ise Alper Potuk’a Zeki’nin yaptığı hareketi hemen önünde olmasına rağmen penaltı vermedi.

Dolayısıyla Fenerbahçe’nin, 2 si maç 0-0 iken, 1 de 1-0 iken tam 3 penaltısını vermeyen Cüneyt Çakır, bunlarla da yetinmedi, Moussa Sow’un 82.dakikada attığı sıradışı golü “faul” gerekçesiyle iptal etti.

Üstelik te kıdemli yardımcısı Bahattin Duran orta çizgiye yönelmesine rağmen..

İşte böylesine skandallarla dolu gecede Fenerbahçe’nin futbolunu yorumlamak, gereksiz, lüzumsuz..

Birkaç cümleyle özetleyecek olursak;

Feyenoord yorgunu Fenerbahçe, maçın ilk yarısını adeta heba ederken, ikinci yarıdaki performansı ise Cüneyt Çakır’ın performansına yetmedi.

Bu kadar..

Çünkü “Yıldırım Demirören ve Beşiktaş’ın hakemleri” bu sezon çok formda (!!)

İşi sağlam götürüyorlar.

Geçen yıl olduğu gibi uzatmaya bırakmak istemiyorlar..

STAT: Antalya

HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun 

ANTALYASPOR: Fornezzi, Celustka, Chico, Diego, Sakıb Aytaç, Zeki Yıldırım, Yekta Kurtuluş (Dk. 88 Horic), Danilo (Dk. 90 Serdar Özkan), Deniz Kadah, Mbilla, Eto’o (Dk. 90+4 Rıdvan Şimşek) 

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Skrtel, Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Alper Potuk (Dk. 69 Fernandao), Volkan Şen, Lens (Dk. 76 Aatif Chahechouhe), Sow 

GOL: Dk. 65 Yekta Kurtuluş (Antalyaspor) 

SARI KARTLAR: Dk. 4 Diego (Antalyaspor), Dk. 87 Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder