Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

31 Ekim 2016 Pazartesi

Fenerbahçe : 5 - K.Karabükspor : 0 ( Spor Toto Süper Lig 9.hafta maçı ) KADIKÖY'DE "BOL YILDIZLI" GECE !!



Geçen hafta Konya’da kısır futbol ve tek golle galibiyeti bulan Fenerbahçe, bu akşam Karabükspor karşısında ise iyi futbol ve bol golle kendine geldi.

Kritik haftalara girildiği bir dönemde, ligde artık puan kaybına tahammülü kalmayan, tribündeki taraftarını kaybetme noktasında istim üzerinde olan son 10 yılın “finalist” takımı, bu akşam bütün bu dezavantajlara rağmen kazanırken, ileriki haftalar için de lige yeniden başlama hevesini buldu hiç kuşkusuz ki.

Yukarıda bahsettiğimiz son 10 yılın finalisti söylemini, lig sonlarını dikkate aldığımız zaman (2009-10 sezonu hariç) hep ya şampiyon olmuş, veya ligi ikinci bitirmiş bir Fenerbahçe olduğunu görmekteyiz.

Bu sezon ise, sürpriz sayılabilecek puan kayıplarıyla başlanan ligde, liderin 8 puan gerisine kadar gerileyen Fenerbahçe’nin, artık bu haftadan sonra rakipleriyle de oynayacağını dikkate alacak olursak, puan kaybına tahammülü yok.

Ligde oynadığı 9 maçın sadece 2 sinde kalesini gole kapatan Fenerbahçe savunması, ön alanda doğru isimlerle oynandığı zaman ise, skora ne denli katkı yapılabileceğini bir kez daha gösterdi.

Robin Van Persie’nin, sağda, solda, forvet arkasında denenerek geçirilen 8 haftada, nihayetinde asıl mevkisi olan santrafor mevkisinde oynadığı zaman ise, ne denli tehlikeli bir oyuncu olduğunu bir kez daha gördük bu akşam.

Güçlü ve ayakta kalabilen bir Robin Van Persie, eski hocası Sir Alex Ferguson’un dediği gibi “başınız sıkıştığı zaman verin Robin’e topu, O, ne yapacağını bilir.” sözlerini bir kez daha doğrularcasına oynadı bu akşam.

Attığı gollerin haricinde Aaıtıf’a kendi sahasından çıkarken attığı öldürücü top ile, Martin Sktrel’in attığı gol öncesi bütün defansı üzerine çekerek arka direkte boş durumda olan Volkan Şen’i “al da asist yap” dercesine attığı müthiş pas, Robin Van Persie’nin oyun zekasından başka bir şey değildir.

Bu akşamın bir başka doğru hamlesi de, haftalardır kadroya girmekte zorluk çeken, kadroya girdiği zamanlarda ise kanatlarda boğuşmak zorunda kalan Aatıf Cheacheou’nun forvet arkasında oynamasıydı.

Kapalı savunmalara karşı mevcut kadro içerisinde forvet arkası oynayabilecek tek oyuncu olan Aatıf, hem oyun içerisinde gösterdiği mücadele ile, hem de attığı golle umarız ki bundan sonraki haftalar için de sadece bir alternatif olmaktan çıkar, tek tercih olur.
Bu da, ancak oyunda göstereceği devamlılıkla olur.

Fenerbahçe bu akşam savunmasından çıkışlarda da önceki haftalarda olduğu gibi şişirme toplarla değil de, genelde kanatları kullanarak çıkması, zaman zaman orta alandan derinlemesine paslarla oyun kurması bir başka dikkat çekici noktaydı.

Bunda da, kanatlarda oynayan Lens ve Volkan Şen’in hem sürati, hem de teknikleriyle birlikte, orta alanda oynayan Josef De Souza ve özellikle Mehmet Topal’ın, doğru pasları etkili oldu.

Alınan bu farklı galibiyette Karabükspor’un erken bir anda 10 kişi kalmasının da mutlaka etkisi vardır ancak asla bu eksiklik, Fenerbahçe’nin farklı galibiyetine gölge düşüremez.

İkinci yarının hemen başında 5-0 gibi farklı bir skoru yakalayan Fenerbahçe, sonraki dakikaları ise genelde hem rolantide, hem de bol pozisyonları harcamakla geçirdi.

Zira hafta içi Manchester ile oynanacak çok önemli bir Avrupa Ligi maçı var.

Fenerbahçe için Avrupa’da olmak veya olmamak açısından büyük önem taşıyan bu maç öncesi, Dirk Advocaat ta hem Robin Van Persie’yi, hem de Mehmet Topal’ı çok erken bir zaman diliminde oyundan aldı.

Bu iki oyuncunun oyundan çıkmasından sonra da Fenerbahçe aslında doğru oyunla bol pozisyona girdi, ancak bu defa topu ayağına alan oyuncu asist yapmak yerine “ bir gol de ben atayım” mantığıyla hareket ettiklerinden dolayı, oluşabilecek tarihi farkı da kaçırmış oldular.

Şimdi önümüzde Manchester maçı var.

2 hafta önce İngiltere’de 30 dakikada yenilen 3 golle birlikte alınan farklı mağlubiyetin rövanşında, eğer Fenerbahçe bundan önceki Avrupa maçlarında olduğu gibi sahaya yüreğini koyarsa, yeni bir zafer yaşaması ve taraftarlarını mutlu etmesi içten bile değil.
Darısı, önce Manchester maçına, sonra da Akhisar deplasmanına..

Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Hakan Yemişken

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal (Dk. 57 Neustaedter), De Souza, Lens, Chahechouhe, Volkan Şen (Dk. 77 İsmail Köybaşı), Van Persie (Dk. 66 Sow)

Kardemir Karabükspor: Ahmet Şahin, Kerim Zengin, Dany, Gaman, Latovlevici, Poko, Ceyhun Gülselam, Skulason, Traore (Dk. 56 Serdar Deliktaş), Tanase (Dk. 82 Osman Çelik), Yatabare (Dk. 56 İlhan Depe)

Goller: Dk. 18 (Penaltıdan) ve 48 Van Persie, Dk. 45+2 Skrtel, Dk. 52 Chahechouhe, Dk. 53 Lens (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Dk. 29 Ceyhun Gülselam (Kardemir Karabükspor)

Sarı kartlar: Dk. 17 Skulason, Dk. 19 Dany (Kardemir Karabükspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder