Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

17 Ekim 2016 Pazartesi

Fenerbahçe : 1 - Aytemiz Alanyaspor : 1 ( Spor Toto Süper Lig 7.hafta maçı ) BU SEZON, BİTMEZ !!



Fenerbahçe, ligin henüz başı sayılabilecek bir dönemde maalesef ki hedeflerinden uzaklaşmış durumda.

Şimdilik Süper Lig için tabi ki.

İlerleyen haftalarda UEFA Avrupa Ligi ve başlayacak olan Türkiye Kupası için durum ise muamma.

Kendi sahasında oynadığı 4 lig maçında sadece 1 galibiyet alan, 1 mağlubiyet ve 2 beraberlikle tam 7 puan kaybeden Fenerbahçe, lider ile arasındaki 8 puanlık farkı ise bu gidişle zor kapatacak gibi duruyor.

Takımın saha içerisinde ne oynadığını, kimin hangi mevkide oynadığını bilmediği ve adeta bir mahalle takımı görüntüsü çizen Fenerbahçe, lige verilen aradan önce deplasmanda Osmanlıspor ile berabere kalırken, yine bir milli maç arası dönüşünde yine puan kaybı yaşadı.

Son yıllarda bolca yaşadığı gibi.

Defansında Skrtel ve Kjaer’in hemen her maçta pozisyonlar vermesi, sağbek mevkisinde Van der Wiel’in beklentilerin çok uzağında bir performans sergilerken, O’nu izleyenlerin “neden bu oyuncuya bu kadar yüksek paralar verildi?” sorularını haklı olarak yöneltmeleri, yine yeni transferlerden Naustadter’in kadroya bile girememesi, Diego Ribas gittikten sonra aylar geçmesine rağmen bir oyun kurucu transfer edilmemiş olması, forvet mevkisine ise 2 sezon önce tribünlerin büyük tepkisini çekerek geçen sezon 2 ayrı takıma kiralanan Emenike’yi kurtarıcı olarak takıma geri döndürmeleri, bu sezon Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu’nun “transferdeki hataları” olarak değerlendirebiliriz.

Tabi ki bu konuları yönetime sunsanız, kendilerini son derece başarılı olarak göreceklerdir ve iddia edeceklerdir, ancak ortadaki tablo öyle söylemiyor.

Milli Takım’da sakatlanan Ozan Tufan’ın eksikliği ise Fenerbahçe’nin bugünkü Alanyaspor maçında en büyük zaafiyeti olarak durdu.

Fenerbahçe’yi Volkan Şen ile birlikte rakip sahaya taşıyan oyuncuların başında gelen Ozan Tufan, hem geriye verdiği destekle, hem de hücuma yaptığı katkıyla bu takımda daha şimdiden aranmaya başladı.

Yerine oynayan Alper Potuk’un istikrarsız oyunu, saha içerisinde neyi ne zaman yapacağının belli olmaması ve O’na umut bağlayanların adeta papatya falı açmaları ise ayrı bir durum.

Bugün yenilen gol öncesi pozisyonu irdelediğimiz zaman, o dakikalarda sağ kanatta olan Alper Potuk’un yanından geçip giden oyuncuyu takip etmemesi ve koşu yolunu kapatmaması, Van der Wiel’in adeta bir refakatçi gibi izlemesi, dahası da defans dengesiz yakalanmış ve Kjaer ileride kalmışken, solbek mevkisindeki Hasan Ali Kaldırım’ın daha “acaba ofsayta düşürebilir miyim” kaygısıyla kademeye girmemesi, Fenerbahçe’nin takım savunmasındaki zaaflar olarak karşımızda duruyor.

Feyenoord maçında sakatlanan “asist kralı” Lens’in ve Milli Takım’dan sakat dönen Ozan Tufan’ın yokluğu, Fenerbahçe’yi adeta baltalamış ve sıradan bir takım hüviyetine sokmuş.

Allah, sezonun geride kalan kısımları için Fenerbahçeli taraftarlara şimdiden sabır versin.

Teknik Direktör Dirk Advocaat’a gelecek olursak;

Elbette ki ortada duran tablodan en az sorumlu olan kişi Dirk Advocaat.

Çünkü bu takımı kendisi yapmadı.

Transferler, kendisi döneminde yapılmadı.

Ama 2 aydır bu takımın “başında.”

Resmi olarak en azından.

Halbuki maç sonu açıklamalarında, hemen her hafta ayrı bir oyuncuyu hedef alması ve “oyuncuları suçlayıcı” hareketleri, daha şimdiden dikkatlerden kaçmıyor.

Kasımpaşa maçında oyundan aldığı Lens’in tepkisi için maç sonu “beni ilgilendirmiyor” demesi, bu akşam da Emenike için tekrarladı.

Ayrıca maç sonu basın mensuplarının, milli maç arası Hollanda’ya gidişini gündeme getirerek, tırnak içerisinde kendisini eleştirmelerine ise “Daha önce görev yaptığım ülkelerde de gittim, burada da yine gitmeye devam edeceğim, çünkü zaten çalıştıracak oyuncu yok, hepsi milli takımda, olanlara da yardımcılarım yetiyor. Hem benim ülkemde yapacağım işlerim var.” şeklinde açıkça cevap vermesi ise, adeta Fenerbahçe camiası ile dalga geçmektir.

Bu açıklamanın meali şudur:

“Ben, takımın başında bulunmam, giderim, gelirim. Kafama göre takılırım, işinize/işlerine geliyorsa.” demektir.

Dahası basın toplantısını bitirirken, “Yönetimin, benim yerime bir adayı varsa, buyursunlar.” şeklindeki sözleri ise, adeta Fenerbahçe’yi kafasında bitirmenin dışa vurumudur.

İşte bu nedenlerden dolayıdır ki, sezonun geride kalan dönemleri için Allah, Fenerbahçe taraftarına sabırlar versin.

Bu sezon, bitmez zira..


Bitse de, beraberinde birçok taraftarı da bitirir..

Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi

Hakemler: Alper Ulusoy, Ali Saygın Ögel, Volkan Narinç

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Van Der Wiel, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Alper Potuk(Stoch dk. 78), Robin Van Persie, Volkan Şen, Emenike(Chahechouhe dk. 64)

Aytemiz Alanyaspor: Zlamal, Gassama, Omeruo, Ba, N'sakala, Aissati (Sefa Yılmaz dk. 70), Deniz, Sackey, Emre, Candeias(Berkan dk. 90+4), Vagner (Ayite dk. 82)

Goller: Mehmet Topal (dk. 36) (Fenerbahçe), Candeias (dk. 59) (Fenerbahçe)
Kırmızı kart: Sackey (dk. 86) (Aytemiz Alanyaspor)

Sarı kartlar: Volkan Demirel, Mehmet Topal, Hasan Ali Kaldırım, Volkan Şen, Stoch (Fenerbahçe), N'sakala, Deniz, Ba, Candeias, Aissati, (Aytemiz Alanyaspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder