Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

29 Ağustos 2016 Pazartesi

Fenerbahçe : 3 - Kayserispor : 3 ( Spor Toto Süper Lig 2.hafta maçı ) TAKVİYE ŞART !!



Fenerbahçe, ligin 2.haftasında olmasına rağmen, liderle arasındaki puan farkını şimdiden 5 e çıkardı.

Elbette ki henüz sezonun başı, bu kayıplar diğer takımlarda da olacaktır ve fark kapanacaktır, buna itirazımız yok, ancak ilk 2 haftada ortaya konan futbol gösterdi ki, Fenerbahçe’nin 1 değil, 2, hatta 3 kaliteli ofansif oyuncuya ihtiyacı var.

Alex De Souza ayrıldıktan sonra, forvet arkası mevkisine transferi hemen her sezon transferi son güne bırakan ve bir türlü bu bölgeye istenen oyuncuyu alamayan Fenerbahçe Yönetimi, maalesef ki bu transfer döneminde de hep karavana atarak yine transfer yapamadı.

Gündemde olan oyuncuların hepsi birer birer başka kulüpler ile anlaşırken, Fenerbahçe Yönetimi’nin yaptığı iş, resmen kelepir pazarında ucuz mal aramaktan başka bir şey değil.
Elde kalanlar da çerik ve çürük..

Geldiklerinde görüyoruz.

Diego Ribas örneğinde olduğu gibi.

Maça dönecek olursak;

Geçen hafta Mehmet Topal’ın kırmızı kart görmesiyle sistem üzerinde de değişikliğe giden Advocaat, orta alana Neustadter’i mecburiyeten monte ederek ikili orta saha, önlerinde Alper Potuk ve kanatlarda Volkan Şen-Stoch ikilisiyle maça başladı.

Forvette yalnız kalan Emenike’ye ne bir pas atıldı, ne pozisyona sokuldu.

Duran toptan yenilen golden hemen sonra beraberliği bulması aslında Fenerbahçe için bir şanstı.

Hatta devre biterken galibiyet golünü bulması ise, bulunmaz nimetti.
Ancak işte forvet oyuncularının savunma rolünde pozisyon kovalama sıkıntıları bu maçta da nüksetti.

Devre biterken, duraklama dakikalarında Emenike’nin rakip takım stoperini kovalayarak arkadan yaptığı faul, ilk golde olduğu gibi Kayserispor’un işine geldi ve devre de berabere bitti.

Tabi bu arada hakem Serkan Çınar’ı es geçmemek lazım.

Simon Kjaer’in 37.dakikada kırmızı kart görmesinden hemen önce rakip 18 çizgisi üzerinde Stoch’a yapılan net faulü vermeyerek dönen topta Simon Kjaer’i, üstelik te yanında Sktrel olmasına rağmen son adam kuralına sığınarak oyundan atması, tıpkı geçen sezon Kadıköy’de oynanan Akhisar Belediyespor maçında Fenerbahçeli Luis Nani’ye ceza sahası içerisinde yapılan net penaltıyı vermeyerek dönen topta Akhisar Belediyespor’un golü bulmasına yardımcı olduğu pozisyonu hatırlattı bizlere.

İkinci yarıda 1 kişi eksik olmanın dezavantajıyla, iyi kapanan ve hızlı hücumlara çıkan Kayserispor karşısında Fenerbahçe’nin galibiyet golünü bulması, neredeyse imkansızdı.

Çünkü orta alandaki Naustadter defansa geçmiş, Ozan Tufan yalnız kalırken kendisine destek olmak için geriye gelen Alper Potuk’un boşalttığı alanda ise Kayserispor ön liberoları yerleşik bekliyorlardı.

Ozan Tufan’dan söz açılmışken, özellikle maçın ikinci yarısında orta alan sorumluluğu artan Ozan Tufan, hemen hemen hatasız oynadı.

Rakipten top kaptı, atak başlattı, pasları ise olumlu ve ayağa idi.

Parreira zamanında sürekli yedek başlayan Ozan Tufan, Josef De Souza’nın yokluğunda umarız ki formasına ısınır ve Fenerbahçe orta sahasında gençlik dinamizmini oyuncu kalitesiyle birleştirerek daha verimli olur.

Forvete top taşıma ve kanatlardan oyunu açma konusunda sıkıntılara giren Fenerbahçe, özellikle Van der Wiel’in hücuma yeterince destek vermemesinin de etkisiyle ne Stoch’u kullanabildi, ne de Volkan Şen’i.

Gol, ancak dış şutlar veya karambole kalmıştı.

Stoch’un ceza sahası dışından yaptığı vuruş ise, maçın en güzel anıydı.

Maçın sonlarına doğru kazanmak için bütün kozları oynayan Advocaat, Robin Van Persie’yi Fernandao’nun yanına alarak hamle yaparken, aslında yine bir oyuncudan vazgeçmiş oldu.

Kayserispor, sert oyununu katı alan savunması ile pekiştirerek Fenerbahçe’yi neredeyse mağlup ta ediyordu.

Kısacası Fenerbahçe için, kalan 3 gün içerisinde transfer yapılmazsa bu sezon oldukça zor ve sıkıntılı geçecek.

Çünkü Advocaat’ın da maç sonu söylediği gibi, orta alanda hep aynı profilde oyuncular var ve bunların içerisinde forveti besleyecek oyuncu sıkıntısı büyük bir resim olarak duruyor karşımızda.

Umarız, bu 3 gün içerisinde bölgeye en azından mevcut orta sahaların bir nebze daha teknik ve pas trafiğini yönetecek oyuncu bulunur.


Yoksa bu sezon da heba olur..

Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gregory van der Wiel, Simon Kjaer, Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Neustadter, Alper Potuk, Ozan Tufan, Stoch, Volkan Şen( Robin Van Persie dk. 77 ), Emenike (Fernandao dk. 67 )

Kayserispor: Ahamada , Levent, Mabiala, Kana, Anıl, Mijailovic, Kubilay, Deniz (Ufuk dk. 82 ), Umut (Mert Özyıldırım dk. 88), Nakoulma, Welliton (Erkam dk. 90+3)

Goller: Welliton (dk. 27 ve dk. 45+1), Ufuk (dk. 90+1) ( Kayserispor), Kjaer (dk. 30), Ozan Tufan (dk. 44), Alper Potuk (dk. 90+3) ( Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Kjaer (dk. 38) ( Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Levent, Deniz, Nakoulma ( Kayserispor), Ozan, Stoch ( Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder