Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

14 Nisan 2014 Pazartesi

Fenerbahçe : 4 - MP Antalyaspor : 1 (Spor Toto Süper Lig 29.hafta maçı) YEDEK TE OLSA FARKETMEZ, FENERBAHÇE AFFETMEZ !!



Ligin sona ermesine daha 5 hafta var.

Ama Fenerbahçe için sadece 90 dakika kaldı..

29.hafta itibariyle en yakın rakibi Beşiktaş'a karşı 12 puan fark var..

Ve de önümüzdeki hafta Beşiktaş maçı var.

Alınacak 1 galibiyet resmen Fenerbahçe'yi şampiyon yapacak.

Sezon başında "dördüncü yıldızı takmayı" hayal edenler, şimdilerde lig 2.liği için ellerinden geleni yapıyorlar.

Ve kaderin garip bir cilvesi olsa gerek ki, Fenerbahçe'nin son 3 yılının heba olmasının bir numaralı müsebbibi olan Trabzonspor ile kankası olan bu camia, 33.haftada Trabzon'da karşılaşacak.

Trabzonspor, lig 4.lüğü için oynuyor..

Sivasspor ile aynı puanda.

Karabükspor ise hemen peşinde..

"Yesinler birbirlerini" diyesi geliyor insanın..

Dönelim maça..

Gün içerisinde oynanan 4 finali de kaybeden Fenerbahçe camiası, Kadıköy'e odaklanmıştı hiç kuşkusuz ki..

Antalyaspor'un içerisinde bulunduğu durum ve rakiplerinden Rizespor'un deplasmanda Kayserispor'u mağlup etmesi, maçı daha da bir zorlu hale getiyordu maç öncesinde.

Hele ki geçen hafta 5 oyuncusunu kaybeden Fenerbahçe, yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkmak zorunda kaldı Antalyaspor karşısına..

Defansta, uzun süredir stoperde oynamayan Kadlec, önlerinde Selçuk, sağbekte Mehmet Topuz, orta sahada yine bu sezon sadece 1 defa Bursaspor maçında 11 başlayan Salih ve forvette Webo, Fenerbahçe'de forma şansı bulan oyunculardı.

Bu oyuncuların maçta sergilediği performans, özellikle Kadlec ve Selçuk'un performansları, Fenerbahçe'yi zaten bugün ligin zirvesinde yanlız bırakan unsurların başında geliyor..

İşte "takım" olmak böyle birşey.

Fenerbahçe'de kim ne zaman, hangi dakikada görev alıyorsa, yerini ve haftasını yadırgamadan oynuyor.

"Oyna" dedikleri zaman oynuyorlar, "otur" dedikleri zaman ise "kapris yapmadan" oturuyorlar.

Ama çalışıp oturuyorlar.

"Dört dönüm bostan, yan gel yat Osman" mantalitesi yok Fenerbahçe'de.

Maçın zorlu geçeceği belliyken, bu sezonun flaş ismi Caner Erkin, frikikten süper bir gol atarken, zor olan maçı da kolaya çeviren isimdi.

Şöyle ki, gol dakikasına kadar Fenerbahçe'nin rakip kaleye şutu bile yoktu.

21 dakika, orta alanda top kapma çabası içerisindeydi.

Selçuk Şahin ve Meireles, Antalyaspor orta sahası ile boğuşup top kazanırken bu topları maalesef olumlu kullanamıyorlar ve bir türlü forvet hattını defans arkasına sarkıtamıyorlardı.

İşte bu dakikalarda gelen gol, Fenerbahçe'yi rahatlattı.

Golden sonra cılız ataklar geliştiren Fenerbahçe, yine bir duran toptan golü yemesine rağmen Sow'un skora ve oyuna isyan edercesine taca çıkması beklenen topu ısrarla takip etmesi ve akabinde iki stoperin arasından beklenmedik anda çektiği şutun kornere çıkmasıyla da ikinci golü buldu.

Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen Kadlec, Bekir ve Egemen'in yokluğunda formayı kaptı.

Durdu durdu, 29.haftada coştu.

Defansta görevini eksiksiz şekilde yerine getirirken ileri çıktığı 3 duran topta da 2 gol attı, bir şutu ise direkten döndü.

Kadlec'in attığı ilk golden sonra statta maçı canlı izleyenler, bir estantaneyi hatırlar umarım.

Bütün takım, Fenerbahçe yedek kulübesi önünde gole sevinirken ve yerlerine henüz dönmemişlerken, Antalyasporlu futbolcular ise oyuna başlama hazırlığı içerisindeydiler.

Hakem Süleyman Abay, o anda yerini almış ve maçı başlatmak üzereyken Selçuk Şahin, bir anda kendisini rakip sahaya attı ve orada, arkadaşlarının yerlerini almasını bekledi.

Futbol kurallarında, başlama düdüğü ancak her iki takım oyuncularının da kendi sahasında olduğu anda çalar. Bu, bir kuraldır.

Yıllar önce aynı kurnazlığı, Ankaraspor ile Kadıköy'de oynanan maçın son dakikalarında Deivid'in attığı golden sonra Alex yapmıştı.

Bu akşam da Selçuk aynı hareketi yaparak, kurallar konusunda ne kadar bilgili olduğunu gösterdi.

Bize göre bu hareket, bilinçli bir hareketti.

İşte o Selçuk, maç içerisinde bütün oyuncular arasında en fazla koşan ve mesafe alan oyuncu olarak istatistiklere yansıttı başarısını.

Yıllardır bu takımın içerisinde, hangi hoca gelirse gelsin sadece görevini yapmaya çalışan Selçuk, bütün homurdanmalara rağmen yine işini en iyi yapan oyuncuların başında geliyor.

Hele bir pozisyonda orta alanda çevresinde 3 Antalyasporlu futbolcu olduğu bir anda, Messivari bir hareketle üçünden de geçen Selçuk, kendisine güveninin ne kadar yerinde olduğunu da gösterdi.

Kadlec'in ikinci golünden sonra iyice rahatlayan Fenerbahçe, son dakikalarda ise farka gitti.

Son haftalarda golcülüğünü yeniden hatırlayan Sow, Antalyaspor'u da boş geçmeyerek gol krallığına bir adım daha yaklaştı.

Bu sezon, gol krallığı çok kısır geçiyor.

Son yıllarda özellikle 25 gol barajının üzerine çıkan golcüler, bu sezon 14 gol sınırında.

Yıllar önce Galatasaraylı Tarık Hoçic'in 19 golle kral olduğu, rahmetli Selçuk Yula'nın 17 golle kral olduğu sezonlara bir yenisi eklenecek gibi bu sezon.

Şimdi önümüzde Beşiktaş derbisi var.

Fenerbahçe, o maçı kazanırsa bitime tam 4 hafta kala şampiyon olacak.

Hem de rekor bir puan farkıyla..

1988-89 sezonunda lig ikincisi Beşiktaş'a 10 puan fark atarak şampiyon olan ve rekor kıran Fenerbahçe, yine kendi rekorunu kıracak gibi.

Ve de bir başka önemi de, yıllar sonra Beşiktaş'ı mağlup ederek şampiyonluk turu atacak olma fırsatını ele geçiren Fenerbahçeli futbolcular, eminim ki bu bilinç ve konsantrasyonla sahaya çıkacaklar.

Büyük kredisi bulunan Fenerbahçe'nin Beşiktaş karşısındaki sonucu, çok ta önemli değil aslında.

Puantaja baktığımız zaman, bir sonraki hafta oynanacak Rizespor maçı ise, Beşiktaş maçı sonucu ne olursa olsun, tam bir şölen havası içerisinde geçecek.

Maça gidecekler, şimdiden kendisini ayarlasın..

Darısı, "nice şampiyonluklara"

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Süleyman Abay, Alpaslan Dedeş, Arkın Akgöl

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Mehmet Topuz (Dk. 81 İbrahim Serdar Aydın), Alves, Kadlec, Caner Erkin (Dk. 70 Hasan Ali Kaldırım), Meireles, Selçuk Şahin, Kuyt, Salih Uçan (Dk. 65 Alper Potuk), Webo, Sow

Medical Park Antalyaspor: Hakan Arıkan, Serkan Balcı, Giray Kaçar (Dk. 58 Vederson), Boum, Musa Nizam, Koray Arslan, İbrahim Dağaşan (Dk. 87 Köksal Yedek), Uğur İnceman, Tita (Dk. 77 Emrah Başsan), Isaac, Diarra

Goller: Dk. 21 Caner Erkin, Dk. 37 ve 89 Kadlec, Dk. 90+4 Sow (Fenerbahçe), Dk. 31 Isaac (Medical Park Antalyaspor)

Kırmızı kart: Dk. 90+3 Serkan Balcı (Medical Park Antalyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 30 Salih Uçan (Fenerbahçe), Dk. 66 İbrahim Dağaşan, Dk. 85 Musa Nizam, Dk. 90+4 Hakan Arıkan (Medical Park Antalyaspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder