Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

2 Mart 2014 Pazar

Fenerbahçe : 2 - Gençlerbirliği : 0 (Spor Toto Süper Lig 23.hafta maçı) ZİRVEDE TEK BAŞINA !!


Geçen haftayı yine bir hakem faciası ile geçiren Fenerbahçe, bu akşam artık yavaş yavaş ligin son virajına girilmek üzereyken geriden gelen takipçileriyle arasındaki olan puan farkını korumak, hatta açmak için sahadaydı.

Sahada olmasına sahadaydı ama Kadıköy'de en az Fenerbahçe kadar rakiplerinin üzerine bir kâbus gibi çöken büyük taraftarı, çeşitli manüpilasyonlarla birlikte kopartılmıştı kendisinden..

Öyle bir manüpilasyondu ki bu, TFF'nin bizzat kendi resmi evraklarında geçen ve Fenerbahçe'yi ceza sınırına getiren, Elazığ'da ise darbenin vurulmasına neden olan Kasımpaşa maçındaki "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" tezahüratının, cezaya sebebiyet verdiği ayan beyan belliydi raporlarda..

İki hafta sonra takıma geri dönen Egemen Korkmaz ve Moussa Sow, bu akşamki kollektif oyunun mihenk taşlarındandı. Özellikle Sow, olmadığı maçların acısını çıkartmak istercesine sahada kaldığı 75 dakika boyunca sürekli olarak oyunu rakip kaleye yıkmak için sağdan ve soldan ataklar geliştirdi.

Yine bir hafta aradan sonra takıma dönen Emre Belözoğlu, maçın en etkili oyuncularındandı. Geçen haftalarda Sivas ve Elazığ'da hakem hataları ile kaybedilen puanlar sonrasında hafta içerisinde Fenerbahçe yönetiminin verdiği ultimatom niteliğindeki beyanat ve toplantılar, bu maça da "çok deneyimli" Cüneyt Çakır'ın hakem olarak atanmasına neden olmuştu belki de..

Cüneyt Çakır'da hemen kendisini belli etti ( ! ) Özellikle Gençlerbirliği'nin orta sahadaki oyuncusu Gosso, Sow, Alper, Emre ve de özellikle Kuyt'a yaptığı öldürücü (!) darbelerle yeni bir Zokora (!) akımını başlattı.

Ama Cüneyt Çakır, üstelik te pozisyonlara çok çok yakın olmasına rağmen Gosso'yu oyunda tuttu. Geçen hafta Elazığ'da Baroni, bir önceki hafta Sivas'ta Egemen'in nasıl ve hangi pozisyonlarda kırmızı kartla oyun dışı kaldığını düşündüğümüzde, Gosso'nun bu akşamki hareketlerinin karşılığının futbolda ne olduğunu kestirmek mümkün değil..

Olsa olsa, futboldan mendir..

Başka canlar yanmasın diye..

Fenerbahçe uzun zaman aradan sonra belki de ilk defa bu kadar fazla topa sahip olarak oynuyor, bir ara topa sahip olma yüzdesinde 70'e 30 üstünlük te sağlıyordu. Gençlerbirliği'ni tamamen yarı sahasına, hatta ceza sahası içerisine adeta hapseden Fenerbahçe, yukarıda da bahsettiğimiz gibi Sow'un takıma dönmesiyle birlikte bu efektif oyunu sahaya yansıtıyordu.

İlk yarıdaki bu baskıda gol bulamayan Fenerbahçe, ikinci yarının başında da aynı oyununu aksatmadan sahaya yansıtırken orta alanda Emre ve Mehmet Topal'ın başarılı oyunları, sağ kanatta Gökhan, sol kanatta ise Caner'in sürekli olarak ileriye çıkarak çizgiye inmesi ve oradan içeriye kestikleri toplarla Emenike, Sow-Kuyt üçlüsünü pozisyona sokmaya çalışıyordu.

Ama bu yarıda farklı olan bir nokta da Alper'in biraz daha sola yakın oynamasıydı. Kasımpaşa maçının yıldızı olan Alper Potuk, Gençlerbirliği maçında da sol çizgiye geçtikten sonra her pozisyonda rakibini geçerek içeriye girdi. Gökhan Gönül'ün ceza sahası dışından attığı şutta penaltı noktasına giden Cüneyt Çakır'ın, Beşiktaş ile oynanan ilk maçın son dakikasında daha bariz pozisyonda çalmadığı net penaltıyı nasıl çalmadığını kendisine de sorması lazım.

Aynı Cüneyt Çakır, Alper Potuk'a çaldığı penaltıda da doğru karar verirken son dakikalarda Gosso'nun ceza sahasında Kuyt'u gaddarca, vahşice tekmelemesine ise hayretler uyandıracak bir şekilde Kuyt aleyhine karar veriyordu.

Nihayetinde Fenerbahçe, önemli bir deplasman öncesinde yoluna kayıpsız devam ederken, şimdi hedeflerde son yıllarda yaşanılan büyük kaosun en büyük müsebbibi Trabzonspor var..

Vurduğunuz gol olsun..

Fenerbahçe: 2 - Gençlerbirliği: 0

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun, Alpaslan Dedeş, Deniz Ateş Bitnel, Onur Karabaş. Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu (Dk. 75 Meireles), Kuyt, Alper Potuk, Sow (Dk. 68 Salih Uçan), Emenike (Dk. 87 Mehmet Topuz)

Gençlerbirliği: Ramazan Köse (Dk. 25 Ferhat Kaplan), Hakan Aslantaş, Radzkou, Kulusic, Uğur Çiftçi, Doğa Kaya, Gosso (Dk. 82 Özgür İleri), Jimmy Durmaz, Petrovic (Dk. 65 Mervan Çelik), Zec, Stancu

Goller: Dk. 57 ve 71 Emre Belözoğlu (Penaltılardan) (Fenerbahçe)

Sarı Kart: Dk. 56 Kulusic (Gençlerbirliği)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder