Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

17 Şubat 2014 Pazartesi

Fenerbahçe : 2 - kasımpaşa : 1 (Spor Toto Süper Lig 21.hafta maçı) ALİ İSMAİL KORKMAZ, FENERBAHÇE YIKILMAZ !!




Maç öncesinde yüzbinlerce kişi (Emniyet kayıtlarına göre 320.000 kişi) Bağdat Caddesi'nden Kadıköy'e bir çığ olup akmıştı.

Tabelasının başında "Adalet" olan bir zihniyetin 10 yılı aşkın bir zamandır Türkiye'de iktidar olmasına rağmen, özellikle "Adalet" konusundaki büyük haksızlıklar Türkiye'nin gündemini teşkil ettiğinden dolayı bu yüzbinler meydanlarda, caddelerde..

Aylardır hem de..

Devletin bizzat başındaki isimlerin "paralellikten" bahsettikleri bir ortamda, kendi mensuplarına açılan soruşturmaları bu "paralelcilerle" ilişkilendirenler, ne yazık ki başka dava ve dosyalarda tam bir "devekuşu" mantığıyla hareket etmektedirler.

Devekuşuna öyle dememişler mi?

"Koş" dedikleri zaman aldıkları cevap "ben kuşum" "o halde uç" dedikleri zaman da aldıkları cevap "ben deveyim" dir.

İşte bu mantık ve zihniyet bozukluklarından dolayı bugün Türkiye'de büyük tartışmalar yaşanmakta ve kitleler haklarını meydanlarda aramaktalar, bir seçim arefesinde..

Bugün meydanlarda hangi takım taraftarı olursa olsunlar, sağduyu sahipleri Fenerbahçe'ye yapılan büyük haksızlığı gündemde tutmak ve bu haksızlığa "dur" demek için Başkan Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe etrafında büyük bir halka oluşturdular.

Geçen hafta Sivas'ta yapılan büyük haksızlıklardan sonra zirvede artık eskisi gibi rahat olamayan Fenerbahçe, sezon başındaki büyük ivmesini yakaladığı o haftalarda oynadığı 11 in neredeyse 4/1 i ile sahadaydı.

Defansında Egemen Korkmaz ve Caner Erkin, orta sahasında Raul Meireles ve Baroni, forvetinde ise Sow, Webo ve Emenike'den yoksun bir şekilde Kasımpaşa karşısındaydı.

Rakip, tam 9 haftadır galip gelemiyordu ve artık bu kötü gidişe bir dur demek istiyordu.

Üstelik Fenerbahçe'yi belki de hiçbir zaman böyle bulamayacaklardı.

Fenerbahçe sahaya uzun zaman sonra böyle bir değişik kadroyla çıkmıştı.

Stoperde Bekir İrtegün, solbekte Kadlec, orta alanda Samuel Holmen, Mehmet Topuz ile Alper Potuk, uzun zaman sonra bir arada oynuyorlardı.

Maça büyük bir hırsla başlayan Fenerbahçe, ilk dakikalardan itibaren seyircisinin de müthiş desteği ile rakip kaleyi adeta abluka altına alırken, özellikle sol kanattan Alper Potuk'un taşıdığı toplar ile rakip kale üzerinde etkili olmaya çalıştı.

İlk dakikalarda Alper Potuk'un vuruş mesafesinde olmasına rağmen Samuel Holmen'in pozisyonunu bozması ile heba edilen %100 lük pozisyondan sonra Fenerbahçe, istediği pozisyonları bir türlü bulamadı.

Kasımpaşa önde basıyor, orta alanı pas ile geçmeye çalışarak Fenerbahçe'nin oyun planını bozmaya çalışırken, zaman zaman da uzun toplarla Adem Büyük ve Boben'i pozisyona sokmaya çalışıyordu.

İkinci yarıya Holmen-Baroni değişikliği ile başlayan Ersun Yanal, oyunda üstünlüğü de kısa süre içerisinde ele aldı.

Rakibin 10 kişi kalmasının da etkisi ile orta alanı pas ile geçerek sol kanatta Alper Potuk'un diriplinglerle içeriyi zorlaması, geriden gelen Mehmet Topal, Emre Belözoğlu ve Mehmet Topuz'un rakip üzerine baskı kurması da önemli ayrıntılardandı.

Alper Potuk'un geçen sezon Eskişehirspor forması altında oynadığı oyunlardan bir kesitti bu yarıdaki oyunu.

O'nu Fenerbahçe'ye taşıyan özellikleri de bunlardı zaten.

Emenike, Sow ve Webo'nun olmadığı akşamda ileri uçtaki Kuyt, müthiş mücadelesiyle rakibin iki uzun stoperi Yalçın ve Donk'tan hemen her pozisyonda kafa toplarını alırken, etrafındaki Mehmet Topuz ve Alper Potuk'a da yerinde indirdiği toplarla atakları başlatan ve olgunlaştıran isimdi.

Kuyt'un, Emre Belözoğlu'nun, Gökhan Gönül'ün, Mehmet Topal ve özellikle de Alper Potuk'un müthiş mücadeleci oyunları bu akşam Fenerbahçe'nin kazanmasındaki en önemli etkenlerdi.

Emre Belözoğlu'nun attığı muhteşem golden sonra bir an geriye çekilen Fenerbahçe, en zayıf yönü olan Kadlec tarafına gelen uzun bir toptan da golü yedi.

Kadlec'in uzaklaştıramadığı topa, iki stoper Bekir ve Alves'in arasına iyi giren Malki'nin attığı gol, bir anda Saraçoğlu tribünlerini şoka soktu.

Sezon başında Fenerbahçe'nin en formda isimlerinden olan Alves, son haftalarda tanınmayacak kadar kötü.

Bu maçta da rakibine uzak oynaması, attığı yakın mesafe toplarında ön liberoları zor durumlara bırakması, kademeye giremeyişi gibi etkenler, Alves'in dezavantajları.

Kasımpaşa golünde de Kadlec ile mücadeleye giren Adem Büyük'ü izlerken, arkasındaki Malki'yi boş bıraktı, gerideki Bekir de kademesine girmeyince gol geldi.

Golün hemen sonrasında yine Alper'in orta alanda başlattığı ve driplinglerle rakip sahaya taşıdığı topta aldığı faulü, Emre'nin içeriye kesmesi ve kaleciden dönen topu da Bekir'in gol yapması belki de Fenerbahçe'nin en büyük artısıydı.

Zira gol dakikası itibariyle son derece önemli bir andı.

Eğer o dakikada gol gelmese ve birkaç daha gecikse, Fenerbahçe belki de bu maçı kazanamayacaktı.

Maçın dönüm noktası belki de Boben'in karşı karşıya kaldığı pozisyonda Gökhan Gönül'ün mükemmel bir zamanlama ile ters kademeye girmesi ve golü önlemesiydi.

Fenerbahçe, nihayetinde liderliğini puan farkı ile devam ettirirken önümüzdeki Elazığspor maçına yine bir fire vererek gidiyor.

Bugünkü galibiyetin mimarlarından olan Emre Belözoğlu da cezalı.

Egemen yok, Sow yok, Webo yok, Emre de yok..

Takımın en önemli mevkilerindeki isimler cezalı ve sakat..

Rakip ise, düşmemek için canını dişine takan Elazığspor..

Maç sonu şehrin diğer yakasındaki "aymaz camianın" yarın oynayacakları Antalyaspor maçı öncesi hakemlere "aba altından sopa göstererek" Fenerbahçe'yi suçlaması ve "Antalyaspor maçındaki hakemin yönetimini takip edeceğiz" tarzından son derece komik bir açıklama yapması ise, gecenin belki de en eğlenceli noktasıydı..

Onlar, bu demeçleri ve açıklamalarını geçmiş yıllarda çokça yapmışlar ve başarılı da olmuşlardı kısmen..

Hakemler üzerindeki etkileri tartışılmazken bugün bu açıklamayı yapmaları, tamamen Fenerbahçe'nin yüzbinlerle yürüdüğü ve "haksızlığa hayır" sloganlarının atıldığı böylesine bir günde tamamen gündem belirlemek ve değiştirmektir.

Gün içerisinde Kadıköy caddelerini inleten yüzbinlerden stada girebilen onbinler, maç sonunda hep bir ağızdan haykırıyordu..

"Ali İsmail Korkmaz, Fenerbahçe yıkılmaz.."

Yıkamayacaksınız da..

Çubuklular sahada, biz tribünde olduğumuz müddetçe..

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Bekir İrtegün, Kadlec, Mehmet Topuz (Dk. 82 Salih Uçan), Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Alper Potuk (Dk. 89 Selçuk Şahin), Holmen (Dk. 46 Cristian), Kuyt

Kasımpaşa: Isaksson, Elyasa Süme, Yalçın Ayhan, Donk (Dk. 85 İlhan Eker), Sancak Kaplan, Castro, Kerem Şeras, Adem Büyük, Babel, Viudez (Dk. 71 Malki), Scarione

Goller: Dk. 64 Emre Belözoğlu, Dk. 81 Bekir İrtegün (Fenerbahçe), Dk. 79 Malki (Kasımpaşa)

Kırmızı Kart: Dk. 57 Kerem Şeras (Kasımpaşa)

Sarı Kartlar: Dk. 19 Adem Büyük, Dk. 77 Yalçın Ayhan (Kasımpaşa). Dk. 20 Holmen, Dk. 72 Gökhan Gönül, Dk. 79 Mehmet Topuz, Dk. 87 Emre Belözoğlu (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder