Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

28 Ocak 2014 Salı

Fenerbahçe : 2 - Torku Konyaspor : 1 (Spor Toto Süper Lig 18.hafta maçı) STOPERLERİN GECESİ



Lider, ligin ikinci yarısına da puan farkını açarak başladı.

Dün Gaziantep'te rakibinin puan kaybı yaşamasından sonra bugün puan farkını daha da açmak için çok soğuk bir havada Saraçoğlu'na çıkan Fenerbahçe, stresli ve gergin geçen maçın sonunda galibiyeti zor da olsa alırken, stoperlerinin sayesinde gülen taraf oldu.

Geçtiğimiz sezon da böyle haftalar çok fazla yaşanmıştı.

Galatasaray liderdi o zamanlar ve onlar mağlup oldukça, puan kaybettikçe, Fenerbahçe de hep kaybetti, bir türlü puan farkı kapanmadı.

Bu sezon da aynı şeyler olur mu diye düşünüldü Konya maçı sırasında.

Maça oldukça tutuk başladı Fenerbahçe.

İlk dakikalarda rakibi boğan, ceza sahasına hapseden ve sağlı sollu ataklarla rakibi ablukaya alan Fenerbahçe, ne yazık ki bu defa rolünü Konyaspor'a verdi.

Sanki Konyaspor, bir final maçına çıkmıştı ve kararlıydılar Saraçoğlu'ndan puan almaya.

İlk yarıda şuursuz ataklar geliştiren Fenerbahçe, golü bir türlü bulamazken orta sahasında oynayan Baroni'nin anlamsız bir şekilde yine rakibini geriden takip etmesinin, ayağına gelen topları ise olumsuz şekilde kullanmasının da etkisiyle bir türlü organize atak geliştiremedi.

Sağbek Gökhan Gönül, karşısındaki Ergün Teber'den ilk yarı itibariyle çok fazla sıyrılamazken kurtulduğu anlarda ise Fenerbahçe'yi atağa kaldıran isimlerdendi.

İlk yarıda Mehmet Topal, orta sahada rakibe karşı dururken Raul Meireles te geçen maçlarına oranla bir nebze olsun iyiydi.

Ama asla yeterli değildi.

Egemen Korkmaz'ın yanlış hamlesiyle gelen ve Gekas'ın ofsayt pozisyonunda aldığı topu ortaya çevirmesiyle gelen Konyaspor golü, bir anda Fenerbahçe'nin üzerindeki ölü toprağını da kaldırdı adeta.

O dakikadan sonra gol için ne gerekiyorsa yaptılar.

Ama Emenike ve Sow'un çok fazla rakip stoperlerin içerisine gömülerek oynaması, kenara geldikleri zaman ise onlardan boşalan noktalara Baroni'nin gidemeyişi, Konyaspor'un direncini daha da arttırdı.

Gol, duran toptan gelirken devreyi de en azından berabere bitirmek Fenerbahçe adına avantajdı.

İkinci yarıya da hemen hemen aynı görüntülerle başladı her iki takım da.

Konyaspor önde basıyor, Fenerbahçe karşılıyor, hatta bu dakikalarda Konyaspor atakları son derece tehlikeli olurken Gökhan Gönül'ün ters vuruşu direkten geri gelirken devamında ise Volkan Demirel, adeta Gekas'ın önüne kendisini atarak mutlak bir golü de çıkartıyordu.

Emre Belözoğlu'nun oyuna dahil olmasıyla birlikte rakip sahaya daha bilinçli giden Fenerbahçe, golü yine bir duran top organizasyonundan buldu.

O dakikaya kadar 2 defa gol girişiminde bulunan, birisinde boş pozisyonda iyi vuramayan ama diğerinde gol vuruşunu kale çizgisinden çıkartılan Egemen Korkmaz, Caner Erkin'in sol çizgiden kullandığı ve Kuyt'un dömivole tarzı ortasında önce Sow'a asisti yaptı, dönen topa ise gelişine vurdu ve tıpkı Bursa'da olduğu gibi Fenerbahçe'ye çok değerli 3 puanı kazandırdı.

Şimdi Fenerbahçe, ligin zirvesinde yanlız.

Ama önünde de önce Eskişehir, sonra da Sivas'ta oynayacağı çok çok zorlu iki deplasman var.

Bu deplasmanlardan alınacak 2 galibiyet, neredeyse ligin şeklini de belli edecek türden.

Alper ve Salih'in sakatlıklarına bugün de Emenike eklenirken, zorlu deplasmanlar öncesi umarız sakatlar bir an önce takıma dönerler.

Bu akşam oyunlarıyla Caner Erkin, Mehmet Topal, Konyaspor golünde yaptığı zamanlama hatası olsa da sonrasında verdiği mücadele ve attığı golle Egemen Korkmaz ve çok kritik bir dakikada çıkardığı mutlak golle oyunu Fenerbahçe'ye getiren Volkan Demirel, futbollarıyla diğer arkadaşlarından öne çıkan isimlerdi.

Hakem Ali Palabıyık'a gelecek olursak;

Her iki takımın da attığı birer ofsayt golü yardımcı hakemlerin bayraklarının kalkmamasıyla es geçen Ali Palabıyık, Bruno Alves'e ise müsamahakardı.

Şimdi haftaya Eskişehir deplasmanı var.

Rehavete düşmeden, gevşemeden..

Hırs ve azimle,

Siz sahada, biz tribünde..

Darısı bir sonraki maça..


2 yorum:

  1. Hocam İdolümsünüz 365 gün Fenerbahçe'yi sizin vesilenizle daha çok yaşıyprum,tarihimi tanıyor öğreniyor,dostumu düşmanımı daha iyi ayırt ediyorum,Fenerbahçe'min dününü bugününü sizin ve Bozkurt K. Yılmaz üstadın aracılığıyla daha iyi öğreniyorum,emeğinizi yüreğinize kaleminize sağlık !
    teşekkür ederim
    Derya Yaşar

    YanıtlaSil
  2. Hocam İdolümsünüz 365 gün Fenerbahçe'yi sizin vesilenizle daha çok yaşıyprum,tarihimi tanıyor öğreniyor,dostumu düşmanımı daha iyi ayırt ediyorum,Fenerbahçe'min dününü bugününü sizin ve Bozkurt K. Yılmaz üstadın aracılığıyla daha iyi öğreniyorum,emeğinizi yüreğinize kaleminize sağlık !
    teşekkür ederim
    Derya Yaşar

    YanıtlaSil