Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

7 Aralık 2013 Cumartesi

Çaykur Rizespor : 1 - Fenerbahçe : 2 (Spor Toto Süper Lig 14.hafta maçı) BARONİ'NİN ÇAY KEYFİ !!




Geçen hafta çok çok ünlü, Avrupai hakemimiz (yersen) Cüneyt Çakır'ın çok çok ince düdükleri ve kasti kararlarıyla Beşiktaş karşısında 2 puan bırakıp, rakipleriyle ara açma şansını kaçıran Fenerbahçe, bu hafta bu fırsatı geri tepmedi ve artık zirvede en yakın rakibinin 8 puan önünde..

Ligin ilk yarısının bitmesine ise 3 hafta kaldı.

Bu 3 hafta içerisinde Akhisar Belediyesi, Karabükspor ve Kayserispor ile oynayacak Fenerbahçe.

Yine hafta içerisinde Fethiyespor ile 106 yıl sonra ilk defa karşılaşıp sahadan mağlup olan Fenerbahçe B (!) Futbol Takımı da bu hafta yerini A Takım'a bırakmıştı bereket ki, onlar da kendilerinden beklentileri boşa çıkarmadılar.

Son 6 deplasman maçında 6.galibiyeti, yine son dakikalara sığdırdığı golle kaparken, maç içerisinde zaman zaman zorlansa da kazanmasını bildi.

Emre sakat, Raul Meireles cezalı, Webo yedekti belki ama hemen her fırsatta, her platformda, taraflı tarafsız herkesin kabul ettiği gibi yerlerine kim oynarsa oynasın, kimse bir başkasını aratmıyor.

Emre'nin yokluğunda O'nun bölgesinde oynayan Baroni, bu akşam takımın yükünü çekti götürdü.

O Baroni ki, böyle maçları bir sezonda en fazla 2 veya 3 defa oynar..

O da gönlü olursa..

Bu sezon da papatya falı çekti Baroni, şansına Rizespor çıktı..

Maçın ilk yarısında rakibi karşısında ürkek bir futbol ortaya koyan Fenerbahçeli oyuncular, biraz da rakibinin tatlı sert presi ve oyunu karşısına tırsmış gibi görünse de ikinci yarıda bu rehavetten çabuk kurtuldu ve onlar da en az rakibi kadar mücadele ettiler, tekmeye kafa uzattılar ve kazanmasını bildiler..

Orta alanda Alper ve Baroni'nin ısırgan futbollarıyla Mehmet Topal'ın bildik savunmacı kimliğini ön plana çıkarmasına rağmen, bu maçta özellikle Fenerbahçe savunmasının göbeğinde oynayan Egemen ve Alves, zaman zaman rakipleri karşısında zor duruma düştüler, hata yaptılar..

Beklerden Gökhan Gönül ve Caner Erkin ise yine ileri çıkarak oynadılar, kendilerinden beklenileni kısmen de olsa yerine getirdiler.

Kuyt'un çalışkanlığı yine devam ediyor..

Gösterişsiz ama takıma son derece ahenk veren, direnç getiren Kuyt, bu akşam da takımın yılmaz savaşçılarının başında geliyordu.

Bir oyuncunun her hafta asist yapması, gol atması beklenemez elbette ki.

Kuyt ta bu istatistiğe girmiyor mutlaka..

Ama Kuyt'un bir özelliği, belki de istatistikleri paramparça etmesi var ki, o da oyunun hiçbir anında konsantrasyondan kopmaması.. Pür dikkat oynaması..

Kasımpaşa'nın bu akşam Antalya'da berabere kalmasıyla birlikte şimdi Fenerbahçe ile lig ikincisi arasındaki puan farkı 8..

Ve başta da söylediğimiz gibi 3 maç kaldı devrenin bitmesine..

Eğer kalan bu 3 maçtan da galip ayrılırsa Fenerbahçe, sanırız ligin ikinci yarısının hemen başında arayı daha da fazla açacaktır..

Şimdi önümüzde seyircisiz oynanacak Akhisar Belediyesi maçı var..

Ligde bu sezon sürpriz sonuçlar alan Akhisar Belediyesi, seyircisiz oynama şeklini avantaja çevirmek isteyecektir kuşkusuz ki.

Umarız Fenerbahçeli futbolcular, ciddiyeti elden bırakmadan, puan farkının çokluğuna aldanmadan full konsantrasyonla bu maçı da tamamlar ve daha da rahatlar..

Darısı sonraki maçlara diyelim...

Stat: Yenişehir

Hakemler: Yunus Yıldırım, Ali Saygın Ögel, Serkan Akarca

Çaykur Rizespor: Serkan Kırıntılı, Koray Altınay, Oboabona, Viera, Ali Adnan (Dk. 86 Eren Albayrak), Kıvanç Karakaş, Sylvestre, Cernat, Tevfik Köse, Sercan Kaya (Dk. 54 Cenk Ahmet Dalkılıç), Kweuke (Dk. 70 Sezer Özmen)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Egemen Korkmaz, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Cristian (Dk. 89 Mehmet Topuz), Alper Potuk (Dk. 70 Webo), Kuijt, Sow (Dk. 86 Selçuk Şahin), Emenike

Goller: Dk. 11 Kweuke (Çaykur Rizespor) Dk. 45+2 Cristian, Dk. 83 Webo (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 37 Kıvanç Karakaş, Dk. 90+3 Koray Altınay (Çaykur Rizespor) Dk. 40 Caner Erkin (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder