Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

3 Kasım 2013 Pazar

Bursaspor : 2 - Fenerbahçe : 3 (Spor Toto Süper Lig 10.hafta maçı) SON DAKİKA !! FENERBAHÇE, BUNU HEP YAPIYOR !!



Önce Kasımpaşa deplasmanı, sonra Kayseri Erciyes deplasmanı ve en son da bu akşam Bursa deplasmanı.

Üç deplasman maçında da Fenerbahçe, 90+5.dakikalarda attığı gollerle maçları kazanarak 9 puanı aldı ve şu anda ligin lideri.

Son ana kadar maça asılmanın, skora isyan etmenin ve kapasitelerinin, o maçı kazanağına yeteceğine inancın eseridir bu 3 maç ta.

Belki o 3 maçta Fenerbahçe, futbol olarak çok üst düzey bir performans ortaya koymamış olabilir, belki rakiplerini kendi ceza alanına hapsedip peşpeşe pozisyonlar da kaçırmamış olabilir ancak son ana kadar ortaya koyduğu mücadele ile bu maçları kazandı Fenerbahçe.

Bursaspor maçının önemi, sadece bu akşam için önemli değildi hiç kuşkusuz ki.

Haftaya girilirken en yakın rakibinin 4 puan önünde olduğu için, bu maçın sonucuna bakılmaksızın liderliğini zaten önümüzdeki haftaya taşıyacaktı Fenerbahçe.

Ama asıl önemli olan, önümüzdeki hafta oynayacağı Galatasaray'ın, ligde 6 puan önünde olması ve bu puan farkını koruyarak o maça çıkma niyetiydi.

İşte bu düşüncelerle maça başlayan Fenerbahçe, aslında ilk yarıda kendi gerçek gücünün çok çok uzağında bir oyun ortaya koyarken, bu yarıda futboluyla ön plana çıkan isim, son haftaların formda isimlerinden olan Caner Erkin ve Alper Potuk oldu.

Alper Potuk, Fenerbahçe adına bütün atakların başlangıç ismi olurken yanında oynayan Baroni'nin sürekli geriye oynama hevesi, önceki haftalarda olduğu gibi kaçak güreşmesi ve orta alanda gerekli pas trafiğini sağlayamaması nedeniyle de ataklar başlamadan sona eriyor, basit top kayıplarıyla da Bursaspor'un hızlı hücumları şekilleniyordu.

İşte bu hızlı hücumlardan bir tanesinde de Ferhat Kiraz ile golü bulan Bursaspor, aslında ilk yarıda farkı artıracak pozisyonlar da buldu ancak Volkan Demirel'in yerinde hamleleriyle bu pozisyonlar bertaraf edildi.

İkinci yarıda pabucun pahalı olduğunun farkına varan Fenerbahçe, daha fazla Bursaspor'un üstüne gitmeye başlarken, özellikle Caner Erkin'in sol kanattan getirdiği toplarda etkili oluyor, ancak bir türlü istediği golü bulamıyordu.

İşte bu anlarda Ersun Yanal, son derece cesur bir hamle yaparak iki ön liberosunu da oyundan alarak yerlerine Emre Belözoğlu ve Pierr Webo'yu oyuna aldı.

Değişiklik, anında kendisini hissettirdi.

Webo'nun, daha ikinci buluştuğu topu gol yapmasıyla eşitliği sağlayan Fenerbahçe, oyunu geride iyi tutuyor, ayağa paslarla da rakibin presini kırarak pozisyonlar bulmaya başlıyordu.

Emenike'nin attığı golle de öne geçen Fenerbahçe, bir anda skoru koruma hevesine kapılınca Bursaspor, uzatma dakikalarının ilkinde beraberliği buluyordu.

Golden önce Volkan Demirel'in, çıkıp rahatlıkla alabileceği bir topu izlemesi ise, affedilecek bir davranış değil kuşkusuz ki.

Volkan Demirel'deki form düşüklüğü devam ederken, maç içerisinde yaptığı birbirine tezat işler de kafa karıştırıyor.

Mesela ilk yarıda Belluchi'nin gollük şutunu doksandan çıkartan Volkan Demirel, Batalla'nın golü öncesi ise kalesinden çıkmak yerine geri koşmayı tercih edince golü kalesinde görüyordu.

Yukarıda da değindiğimiz gibi bu sezon daha önce 2 maçı 90+5.dakikada attığı gollerle kazanan Fenerbahçe, bu seriye bir yenisini daha ekledi.

Egemen Korkmaz'ın son dakika golüyle kazanan ve yoluna kayıpsız devam eden Fenerbahçe için gecenin en olumsuz yanı ise, önemli Galatasaray maçı öncesi takımın son haftalardaki en iyi oyuncularından olan Alper Potuk'un sarı kart cezalısı durumuna düşmesiydi.

Gerçi Alper Potuk ta sarı kart sınırında olduğunu bildiği halde bu maçta adeta kart görmek adına ne kadar ters hareket varsa onların tamamını yaptı.

Ama bütün bu olumsuz hareketleri Alper'in futbolunu gölgelemedi.

Alper, bu akşam da Caner Erkin ile birlikte takımın en iyi oyuncularındandı.

Caner Erkin ise, Fenerbahçe'nin attığı 3 golün de içerisindeydi.

2 asist yaparken, Egemen Korkmaz'ın golü öncesi kullandığı serbest vuruşta da yine topun Egemen'e gelmesini sağlayan isimdi.

Hakem Hüseyin Göçek, Pierr Webo'nun karşı karşıya kaldığı pozisyonda Taiwo'nun net faulüne devam derken, "Fenerbahçe maçlarındaki hata yapma hatasına" devam etti. Ne tesadüfse eğer?

Artık bu hafta da geride kaldı.

Şimdi önümüzde Galatasaray maçı var.

O maçın da kazanılması durumunda ligde Fenerbahçe'nin önü çok ama çok açılacak.

İlk yarının sonuna yaklaşılırken Galatasaray'a karşı 9 puanlık fark, muazzam bir kredi demek ligin ikinci yarısı adına.

Darısı, önümüzdeki haftaya..

Stat: Bursa Atatürk

Hakemler: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Orkun Aktaş

Bursaspor: Frey, Basser, Serdar Aziz (Dk. 46 İbrahim Öztürk), Civelli, Taiwo, Şamil Çinaz (Dk. 79 Yasin Pehlivan), Belluschi, Murat Yıldırım (Dk. 66 Şener Özbayraklı), Batalla, Ferhat Kiraz, Kazım Kazım

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Mehmet Topuz, Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal (Dk. 62 Emre Belözoğlu), Cristian (Dk. 62 Webo), Alper Potuk, Kuyt, Sow, Emenike (Dk. 84 Selçuk Şahin)

Goller: Dk. 20 Ferhat Kiraz, 90+1 Batalla (Bursaspor), Dk. 63 Webo, Dk. 83 Emenike, Dk. 90+4 Egemen Korkmaz (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 16 Batalla, Dk. 40 Şamil Çinaz, 90+2 Civelli (Bursaspor), Dk. 31 Sow, Dk. 77 Emre Belözoğlu, Dk. 86 Alper Potuk (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder