Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

20 Ekim 2013 Pazar

Kayseri Erciyesspor : 1 - Fenerbahçe : 2 (Spor Toto Süper Lig 8.hafta maçı) HOŞGELDİN EMENİKE !!




Lider Fenerbahçe, yine tam gaz yolunu almış gidiyorken yine bir milli maç arasına girdi.

Ve yine bu milli maç arasından eksiklerle döndü.

Var olan sakatlıklara ilave olarak Türk Milli Takımı'ndan sakat dönen Mehmet Topal ve Gökhan Gönül ile, Portekiz Milli Takımı'ndan sakat dönen Raul Meireles, Erciyesspor maçı öncesi kafilede yer bulmazken, Bruno Alves te yine sakatlığı nedeniyle Kayseri'ye götürülmeyen isimlerdendi.

Ligdeki liderliğini devam ettirmek isteyen Fenerbahçe, Erciyesspor maçına mutlak galibiyet parolasıyla hazırlanmıştı.

Geçen hafta içeride Trabzonspor maçında kaybedilen 2 puanın telafisi, ancak deplasmandan gelecek 3 puanla olmalıydı.

Ayrıca bir gün önce rakiplerinden birisinin galip gelmesi nedeniyle de aradaki puan farkını kapatmak istemeyen Fenerbahçe, kazanarak ligdeki puan farkını da korumak istiyordu.

Bu düşüncelerle de maça hızlı başladı Fenerbahçe.

Özellikle Moussa Sow, deplasmanda oynanmasına rağmen bütün atakları başlatan, sürükleyen, nitekim de bu başlattığı atakların birisinde Mehmet Topuz'un muhteşem ortasına rakip defans arasından sıyrılarak vurduğu şutuyla da Fenerbahçe'yi öne geçiren isimdi.

Golden sonra Fenerbahçe, gol sayısını artırmak üzere rakibinin üzerine giderken, son pas ve vuruşlardaki zamanlama hataları nedeniyle de ikinci golü bulamadı.

Özellikle Caner Erkin'in sol kanattan getirdiği topu çizgi üzerinden kale sahası içerisindeki Dirk Kuyt'a gönderdiği pozisyonun golle sonuçlanmaması, hem Kuyt adına, hem de Fenerbahçe adına şanssızlıktı.

İyi giden maçta Pierre Webo'nun bir anlık dalgınlığıyla tehlikeli bir noktada yaptığı faulü iyi kullanan Azofeifa, son yıllardaki en güzel frikik golünü atarken, maç ta o andan itibaren Fenerbahçe'nin tersine döndü.

O ana kadar hiçbir pozisyonu olmayan Erciyesspor, bulduğu golün üzerine de uzun süre yattı.

Özellikle kalecileri Bojan, zaman çalma noktasında üst seviyedeydi.

Hakem Halis Özkahya ise, bu zaman çalma hareketlerini ancak 92.dakikada (!) gördü ve sarı kartını lütfen çıkardı.

İkinci yarıya da Fenerbahçe hızlı başladı.

Mutlak gol bulmak isteyen Ersun Yanal, önce Selçuk Şahin'i Alper Potuk ile değiştirirken, Alper Potuk'un dikine oynama özelliğinden faydalanmak istedi.

Daha sonra Emre Belözoğlu'nu kenara alıp forvet noktasına Emenike'yi de gönderdi ve maçı kazanma arzusunu açıkça ortaya koydu.

Dirk Kuyt'un kenarlardan geliştirdiği ataklardaki enerjisi, bildik ve alışkın sahnelerdendi.

İkinci yarıda da Fenerbahçe adına gole en yakın oyuncu yine Moussa Sow'du.

Özellikle rakip ceza sahası dışından dönerek vurduğu şutun gol olmaması Sow adına gecenin en şanssız anıydı.

Fenerbahçe, galibiyet golünü maçın uzatma dakikalarında bulurken, golden önce Egemen Korkmaz'ın rakip atağı keserken kendi takımı adına da atak başlattığını ve bu oyuncunun da en az Emenike kadar golde katkısı olduğunu unutmamak lazım.

Ersun Yanal, yaptığı değişikliklerde tam isabet sağladı.

Zira ilk değişiklik olan Caner Erkin'in, sarı kartı olmasına rağmen rakip oyuncuya taç çizgisi üzerinde, üstelik te hakemlerin gözü önünde tekmeleri saydırmasına kırmızı kartın çıkmaması, hakem Halis Özkahya'nın resmen lütfuydu.

Ersun Hoca bu vurdumduymazlığa sessiz kalmadı ve Caner'i kenara alırken, bu sezon ligde ilk defa forma giyen Kadlec'i sahaya sürdü.

İkinci doğru değişiklik te, yine bir sarı kartlı oyuncu olan Emre Belözoğlu'nun Emenike ile değiştirilmesiydi.

Nitekim Fenerbahçe, Emenike ile uzatma dakikalarında golü bulurken, aslında bu golü daha önceden haketmişti.

Ancak Erciyesspor'un sahasında kapanarak oynaması ve kazandığı toplarla da hızlı oynama düşüncesi, Fenerbahçe orta sahasının yerinde müdahaleleriyle sonlandırıldı.

Emenike, Spartak Moskova'dan transfer edildiği günden bu yana, zaman zaman şanssız poizsoynlar yaşadı, zaman zaman acemice vuruşlar yaptı ancak attığı bu gol, hem Fenerbahçe'ye hayat verdi, hem de Emenike'nin son dakikada atmasıyla da kendisine olan özgüveni geri geldi. Hafta içi Nijerya formasıyla Etiyopya'ya attığı 2 golle kendisine gelen Emenike, Fenerbahçe formasıyla da gole merhaba dedi. Umarız devamı gelir..

Fenerbahçe, Kasımpaşa'dan sonra Erciyesspor'u da uzatma dakikalarında mağlup ederek şampiyonluk yolunda çok çok önemli bir galibiyet elde ederken, belki de bu iki maçın sonucu, ligin sonundaki şampiyonu tayin edecek..

Bu arada Fenerbahçe'nin uzatma dakikalarında attığı golden sonra, yarın gazeteler "maçın süresi üzerine" manşetler atacaklar eminiz.. Hakem Halis Özkahya'nın uzatma dakikalarında rakip kaleciye sarı kart göstermesi, rakip takımda oyuncu sakatlığı ve oyuncu değişikliği nedeniyle maç sonuna eklediği süre, birilerini şimdiden rahatsız etmiş olmalı ki, maç süresi konusunda tartışmalar başladı.. Fenerbahçe, son dakika da olsa kazanmamalı bunların mantığına göre..

Lider Fenerbahçe, artık bu maçı da geride bıraktı ve şimdi önümüzde Gaziantepspor maçı var.

Bursaspor deplasmanı öncesi Gaziantepspor maçının da kazanılması elzem.

Darısı önümüzdeki maçlara..


Stat: Büyükşehir Belediyesi Kadir Has

Hakemler: Halis Özkahya, Cem Satman, Kemal Yılmaz

Kayseri Erciyesspor: Bojan, Erhan Güven, Mangane, Numan Çürüksu, Emre Öztürk, Traore (Dk. 71 Mandjeck), Cem Can, İbricic (Dk. 85 Serkan Atak), Yasin Öztekin, Azofeifa, Sinan Kaloğlu (Dk. 90 Üstün Bilgi)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Mehmet Topuz, Egemen Korkmaz, Bekir İrtegün, Caner Erkin (Dk. 43 Kadlec), Selçuk Şahin (Dk. 58 Alper Potuk), Emre Belözoğlu (Dk. 77 Emenike), Baroni, Kuyt, Sow, Webo

Goller: Dk. 9 Sow, 90+5 Emenike (Fenerbahçe), Dk. 22 Azofeifa (Kayseri Erciyesspor)

Sarı kartlar: Dk. 35 Caner Erkin, Dk. 55 Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Dk. 70 Numan Çürüksu, Dk. 90 Bojan (Kayseri Erciyesspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder