Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

26 Ekim 2013 Cumartesi

Fenerbahçe : 3 - Gaziantepspor : 1 (Spor Toto Süper Lig 9.hafta maçı) TAM YOL İLERİ !!




Fenerbahçe, ligin ortalarına yaklaştığımız haftalarda liderliğini devam ettirirken, özellikle ilk yarıda sezonun en iyi futbolunu ortaya koydu.

Geçen hafta Kayseri'de son dakika golüyle kazanan Fenerbahçe, o maçta hem maçı hem de golcüsü Emenike'yi kazandı.

Zira Emenike, bu akşamın da golcüsüydü.

Maça son derece hırslı ve baskılı başladı Fenerbahçe.

İlk dakikalardan itibaren rakibi yarı sahasına hapseden, özellikle Alper Potuk'un dikine oynamasıyla rakibi çıkartmayan Fenerbahçe, yine Alper Potuk'un inatçılığıyla geliştirdiği atakta Emenike ile golü bulurken, tribünlerdeki taraftarına da tıpkı Sivasspor ve Elazığspor maçlarında olduğu gibi gollü bir gece izleteceğinin sinyalini verdi.

Dirk Kuyt hırsı ve enerjisiyle arkadaşlarına sürekli boş alanlar açarken, geriden gelen Alper Potuk ise yavaş yavaş Eskişehirspor formasıyla oynadığı futbolu yakalıyor gibi.

Zira sahada kaldığı süre içerisinde Alper Potuk, bütün atakları başlatan, rakip atakları kesen ve dikine oynayan bir görüntü ortaya koydu.

İlk yarıda defansına pek fazla iş düşmese de ikinci yarıda oyunu rolantiye almanın cezasını, kısa süreli bir bocalama ile ödeyen Fenerbahçe, Alper Potuk'un yerine giren bir başka genç yıldız Salih Uçan'ın slalomlarıyla maç sonunu korkulu rüya görmeden tamamladı.

Salih Uçan'dan söz açılmışken, geçtiğimiz sezon 21 maçta görev yapan Salih Uçan, tam da takımın orta sahada top yapan, topu ayağında tutan ve nereye oynayacağını bilen bir oyuncunun sıkıntısını çektiği anlarda maça girdi.

Girdiği andan itibaren de Gaziantepspor'un baskısını pasa dayalı oyunla yıkarken, sol çizgide getirdiği ve bütün Gaziantepspor defansını peşine takarak Emenike'ye "al da at" dercesine verdiği pasla da klasını konuşturdu bu genç çocuk..

Allah, nazardan saklasın Salih'i..

Liderliğini devam ettiren ve önümüzdeki hafta deplasmanda oynayacağı Bursaspor maçı öncesi de güven tazeleyen Fenerbahçe, 11.hafta oynanacak Galatasaray maçını da kazandığı takdirde, büyük ihtimalle ilk yarıyı da puan farkıyla lider olarak tamamlayacak..

Darısı, bu maçlara..

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: İlker Meral, İsmail Şencan, Hakan Yemişken

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Mehmet Topuz (Dk. 73 Alves), Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Cristian, Alper Potuk (Dk. 81 Salih Uçan), Kuyt, Sow (Dk. 84 Webo), Emenike

Gaziantepspor: Serdar Kulbilge, Ekrem Dağ, Stankevicius, Kecojevic, Şenol Can (Dk. 46 Binya), Turgut Doğan Şahin, Traore, Orhan Gülle (Dk. 62 Stilic), Medunjanin, Cenk Tosun, Muhammet Demir (Dk. 85 Mustafa Durak)

Goller: Dk. 14 ve 86 Emenike, Dk. 39 Sow (Fenerbahçe), Dk. 75 Stilic (Gaziantepspor)

Sarı kartlar: Dk. 6 Kecojevic, Dk. 45 Muhammet Demir (Gaziantepspor), Dk. 88 Mehmet Topal (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder