Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

17 Eylül 2013 Salı

Kasımpaşa : 2 - Fenerbahçe : 3 (Spor Toto Süper Lig 4.hafta maçı) PAŞA PAŞA FENERBAHÇE !!





Lige verilen aranın ardından, liderin kazanması ve diğer rakibinin puan kaybıyla birlikte Kasımpaşa maçı daha da bir önem kazanmıştı Fenerbahçe adına.

Deplasmanda oynanacak olmasının yanısıra, Kasımpaşa gibi ligin gerçekten de iyi futbol oynayan, iyi kadroya sahip bir takımına karşı oynamak kolay olmayacaktı.

Üstelik te geçmişte milli maçlar için verilen aranın ardından yaşanılan puan kayıplarının olması da ayrı bir gerçek ve handikaptı.

Son haftalarda takım içerisinde yaşanan kadro sıkıntısı, sakat ve formsuz oyuncuların olması, Sow krizi gibi "sun'i gündemlerin" hedefindeki Fenerbahçe'de, Kasımpaşa maçı öncesi sıkıntılar adeta hasıraltı edilmişti.

Maça atak başlayan, maçın başlarında da pozisyonlar yakalayan Fenerbahçe'de, defans hattı neredeyse şekillenmeye başladı gibi.

Kalede Volkan, defansta Alves ve Egemen, sağbekte Gökhan Gönül, solbekte ise Caner Erkin, anlaşılan o ki, uzun süre Fenerbahçe defans hattını oluşturacak isimler.

Geçen haftaki Sivasspor maçının yıldızı olan Samuel Holmen'in yine 11 de başladığı Kasımpaşa maçına, orta alanda da yine Sivasspor maçında olduğu gibi Selçuk-Meireles ikilisinin sağında Kuyt, solunda Emenike, forvette ise Webo vardı.

Sıkça 11 i değişik oyunculardan oluşturmakla ve sabit bir kadro sahaya sürmemekle eleştirilen Ersun Yanal, 2 haftadır maçlara aynı 11 ile başlıyor.

Oyuncular ise, birbiriyle oynamaya alıştıkça daha da verimli oluyorlar.

Son haftaların bir başka formda ismi Caner Erkin ise, bu akşam Fenerbahçe'nin belki de en fazla göze batan oyuncusu idi.

90 dakika boyunca hem savunma hem de hücum hattını iyi kullanan Caner, müthiş bir frikik golü atarken diğerinde ise direğe takıldı.

Webo'ya yaptığı asist ise, milli maçta Burak Yılmaz'a yaptığı asistle aynıydı.

Üstelik aynı golü, geçen hafta Sivasspor maçında da yine Webo'ya attırmıştı.

İyi oynamasına rağmen bir anlık defans dalgınlığıyla geriye düşen Fenerbahçe'de, şu aralar performansı sorgulanması gereken bir başka isim ise, kaleci Volkan Demirel.

Yediği iki golde de hamle hatası vardı Volkan Demirel'in.

Yemeyeceği golleri yiyor, yiyebileceği golleri ise akılalmaz şekilde kurtarıyor.

Kaleciliğin cilvesi de bu olsa gerek.

Kuyt çalışkanlığı, Meireles orta alanı toparlaması, Holmen dinamizmi, Webo ise fırsatçılığıyla ön plana çıkan diğer oyunculardı.

Kazanmak ekip işidir elbette ki.

Fenerbahçe de bu akşam bu mücadeleyi bütün takım nezdinde sahaya yansıttı.

Uzatma dakikalarında bile olsa, golü bularak haftayı 3 puanla tamamladı ve önümüzdeki hafta oynanacak derbi maçı öncesi, küçük te olsa bir avantaj yakaladı.

Haftaya oynanacak derbide elde edilecek her sonuç, Fenerbahçe adına avantajdır.

Tabi ki, Elazığspor maçını kazanması durumunda bu avantaj gerçekleşecektir.

Hakem Abitoğlu'na da bir iki cümleyle değinecek olursak;

İlk yarıda 30.dakikada Donk'un Emenike'yi son adam pozisyonunda düşürmesine anlaşılmaz şekilde sarı kart çıkartan Abitoğlu, sarı kartla oynayan Babel'in ise Alper Potuk'a yaptığı kasti faulü de es geçerek Kasımpaşa'yı sahada 2 fazla oynatan isimdi.

Kendisini saymazsak tabi ki.

Egemen Korkmaz'ın yine Babel tarafından ceza sahasında topa yükseldiği anda engellendiği pozisyon ile Babel'in Fenerbahçe ceza sahasında Alper Potuk tarafından düşürülmesine çalmadığı penaltılarla yine dikkat çekti.

UEFA tarafından Avrupa Kupalarından men edilen, içeride ise kongre sürecine giren Fenerbahçe'de, "harici ve dahili düşmanlara" verilecek en iyi cevap, sezon sonunda müzeye 2 kupa daha getirmektir.

Bu potansiyel de Fenerbahçe kadrosunda vardır.

Yeter ki, mücadele ruhu da en az rakipleri kadar olsun.

Zaten bu mücadele sahaya yansıdığı sürece, Fenerbahçe'yi altedebilecek takım, çok azdır Türkiye'de.

Darısı, Elazığspor maçına.

Stat: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan

Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Kemal Yılmaz, İsmail Şencan

Kasımpaşa: Isaksson, Orhan Şam (Dk. 90 Elyasa Süme), Yalçın Ayhan, Donk, Sancak Kaplan, Viudez (Dk. 83 Adem Büyük), Kerem Şeras (Dk. 86 İlhan Eker), Castro, Babel, Scarione, Sanharib Büyüksal

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Emenike, Selçuk Şahin (Dk. 73 Mehmet Topuz), Meireles (Dk. 90+4 Mehmet Topal), Kuyt, Holmen (Dk. 58 Alper Potuk), Webo

Goller: Dk. 19 Donk, Dk. 40 Scarione (Kasımpaşa), Dk. 31 Caner Erkin, Dk. 74 ve Dk. 90+2 Webo (Fenerbahçe)

Sarı Kartlar: Dk. 18 Egemen Korkmaz, Dk. 36 Selçuk Şahin, Dk. 74 Emenike, Dk. 90+4 Webo (Fenerbahçe), Dk. 30 Donk, Dk. 61 Babel, Dk. 85 Kerem Şeras, Dk. 87 Orhan Şam, Dk. 90+4 Elyasa Süme (Kasımpaşa)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder