Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

1 Ağustos 2013 Perşembe

Salzburg : 1 - Fenerbahçe : 1 ( Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçı ) TUR KADIKÖY'E !!




Fenerbahçe için bu sezon oldukça fazla önem arzeden Şampiyonlar Ligi macerası başladı.

Deplasmanda oynayacağı Salzburg maçı öncesi hazırlıklarını buna göre sürdüren Fenerbahçe, yine sezon öncesi hazırlık kapsamında oynadığı 3 hazırlık maçında inişli çıkışlı bir grafik çizerken, son oynadığı PSV Eindhoven maçında yaşanan sıkıntılar, Salzburg maçında da nisbeten tekrarladı.

Elbette ki sezon öncesinde oynanan maçlar bir ölçü değildir ancak Ersun Yenal için kadro oluşturma konusundaki bol alternatif, anlaşılan o ki bir nev'i çıkmaza sokmuş Ersun Hoca'yı.

Orta sahasında bol çeşni bulunan Fenerbahçe'nin maalesef ki forvet hattındaki arayışları henüz sonuç vermiş değil.

Bu akşamki maçta da gördük ki Fenerbahçe'nin, hücumda takımı çoğaltacak, sırtı kaleye dönük oynayan, ileride top tutan, orta sahayı oyuna katabilen, gol vuruşlarını ise evelemeden-gevelemeden net şekilde yapan bir forvete ihtiyacı var.

Salzburg maçına gelecek olursak;

Maça, Avusturya ekibi oldukça hızlı başladı.

Son oynadıkları 3 resmi maçta (2 lig 1 kupa) toplam 19 gol atan Salzburg, bu istatistiğe uygun olarak da maça son derece agresif ve hırslı başladı.

Ersun Yenal'ın defansta Gökhan Gönül'ün olmadığı bir dönemde arayışları sürerken bu maçta da Mehmet Topuz sağbek olarak görev aldı.

Orta sahada 4 oyuncu tercihi kullanan Ersun Yenal, beklerin önünde zaman zaman Alper Potuk ve Dirk Kuyt'ı dönüşümlü olarak kullandı.

Raul Meireles ve Emre Belözoğlu'nun hücum kesip atak başlatmak konusundaki görevlerini, yapılan baskı nedeniyle yeterince yerine getirememesi nedeniyle de ileride Webo oldukça yanlız kaldı maçın ilk yarısında.

Alper Potuk zaman zaman topu ileriye taşımayı başarsa bile, dönen topları geriden gelip toplayacak oyuncu olmadığından dolayı bu ataklar tehlike noktasına da ulaşamadan sona erdi.

Emre Belözoğlu'nun erken sarı kart görerek riskli bir pozisyonda görevine devam etmesi nedeniyle de, orta sahada rakibe karşı oldukça önemli bir dezavantaj oluştu.

Defans hattında Kadlec ve Mehmet Topuz, maçın ilk yarısında sadece rakibi karşılamayı düşünüp hücumu hiç akıllarından geçirmemesi nedeniyle de 70.dakikaya kadar Fenerbahçe, kendi sahasından çıkmakta zorluk çekti.

Mehmet Topuz'un, geçen sezon zaman zaman sağbek olarak görev yaptığını ve bu maçlarda yaşanan sıkıntıları düşünecek olursak, bu akşamki maçta da rakibin en etkili olarak geldiği bölge, Fenerbahçe'nin sağ kanadıydı.

Nitekim gol de, önce sarı kartı nedeniyle risksiz oynayan Emre Belözoğlu'nun müdahale yetersizliği ve Mehmet Topuz'un adamını kaçırması nedeniyle geldi.

Aslında golden önce Salzburg'un çok çok tehlikeli atakları vardı.

Ancak bu sezon oynanan 4 maçta şu ana kadar Fenerbahçe'nin en formda futbolcusu olan Volkan Demirel'in son derece kritik hamlelerini gördük golü önleme adına.

Defansta Alves, şu ana kadar oynadığı 4 maçta da defansı toparlayan isim olarak dikkat çekerken, Kadlec'in de çok kritik 2 kademesini gördük.

Salzburg'un golü sonrası ise Ersun Yenal, geçen sezon Fenerbahçe'nin en etkili olduğu sisteme döndü.

Sow-Webo-Kuyt üçlüsünün arkasına Baroni'yi koyan Ersun Yenal, Aykut Kocaman'ın büyük bir azimle Fenerbahçe'ye öğrettiği hücumu genişletme, kanatları oyuna katma ve geriden gelen oyuncuları da rakip ceza sahası önüne yığma çabasını hatırlamış olacak ki, maçın son yarım saati tamamen Fenerbahçe'nin kontrolündeydi.

Sow oyuna girdikten sonra hem sağ hem de sol kanatta rakip defansı oldukça zorlayıcı işler yaptı.

1 şutu direkten dönerken, penaltı öncesi yaptığı ortada da golün hazırlayıcısı oldu.

Fenerbahçe'nin bu akşam en etkisiz oyuncularından olan Meireles'in, maçın son dakikasında sakat sakat topu sağ kanada, yaklaşık 30 metrelik bir pas olarak kullanması ve pası attıktan sonra tamamen oyundan diskalifiye olması ise bir başka dikkat çekici noktaydı.

Şampiyonlar Ligi gibi bir arenada, böylesine eleme usulü oynanan bir organizasyonda deplasmanda atılan golün önemi çok çok fazla.

Ve Fenerbahçe, bu golü son dakikada olsa dahi bularak, turu Kadıköy'e bıraktı diyebiliriz.

Salzburg takımı, İstanbul'da mağlup edilemeyecek bir takım değil kesinlikle.

Umarız İstanbul'da bu öngörümüz gerçekleşir.

Ancak asıl önemlisi bundan sonraki tur ve daha da önemlisi Fenerbahçe'nin forvet hattına yapmayı düşünüp te bir türlü eyleme geçiremediği durum.

Bundan sonra gelecek rakip, asla bir Salzburg olmayacak ve asla bu forvet takviyesi olmadan şanslar eşit değil.

Umarız bu transfer açmazı bir an önce son bulur ve Cardozo veya Emenike, bir sonraki turda takımda yeralır.

Darısı sonraki maçlara.

Stat: Red Bull Arena


Hakemler:
Duarte Gomes, Venancio Tome, Luis Campos (Portekiz)


Red Bull Salzburg:
Gulacsi, Schwegler, Ramalho, Hinteregger, Ulmer, Ilsanker, Meilinger (Dk. 74 Hierlaender), Kampl, Mane (Dk. 82 Berisha), Alan (Dk. 71 Reyna), Soriano

Fenerbahçe: Volkan, Mehmet Topuz, Kadlec, Yobo, Alves, Mehmet Topal, Emre (Dk. 68 Cristian), Kuyt, Alper (Dk. 58 Sow), Meireles, Webo

Gol: Dk. 68 Alan (Red Bull Salzburg), Dk. 90+4 Christian (Penaltıdan) (Fenerbahçe)

Sarı Kartlar: Dk. 22 Emre (Fenerbahçe), Dk. 55 Schwegler, Dk. 90+3 Hierlaender (Red Bull Salzburg)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder