Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

2 Aralık 2012 Pazar

Kayserispor : 1 - Fenerbahçe : 1 (Spor Toto Süper Lig 14.hafta maçı) BARONİ BÖYLE İSTEDİ !!



Fenerbahçe'nin, bu sezon deplasmanlarda oynadığı en hareketli maçtı hiç kuşkusuz ki Kayserispor maçı.

Öyle bir maçtı ki, maç her an itibariyle her iki tarafa da gitti geldi.

Belki de bu maçı 1-1 e bağlayan, Cristian Baroni ve Sefa Yılmaz'dı.

Her ikisi de, kaçırılması zor pozisyonları öylesine heba ettiler ki, maçın son bölümüne kadar heyecan fırtınası devam etti sayelerinde.

Özellikle Baroni gibi, Fenerbahçe'de oynayan bir futbolcu, böylesine golleri nasıl kaçırdı, akıl alacak gibi değil.

Baroni ve Sefa Yılmaz'a ayrıca her iki kaleciyi de eklemek te fayda var.

Gerçi Ertuğrul, Baroni'nin kaçırdığı pozisyonlarda hemen hemen hiçbir şey yapmadı, sadece kalesinde durdu. Ancak Volkan Demirel, özellikle Cleyton ve Bobo'nun karşı karşıya pozisyonlarında son derece başarılı kurtarışlar yaptı.

Fenerbahçe defansının son haftalardaki formda ismi Bekir İrtegün, maç içerisinde zaman zaman istikrarsız bir görüntü sergilerken, partneri Yobo ise kontra pozisyonlarda zorlandı.

Fenerbahçe'nin, Kayserispor karşısında adeta orta sahayı hem dikine geçmesi, hem de dikine geçilmesinin en büyük nedenlerinden birisi, Mehmet Topal ve Meireles ikilisinin, defans bloğunun içerisinde oynamasıydı.

Özellikle Meireles, sakatlığından kurtulduğu dönemden beri bir türlü istikrarı yakalayamadı.

Bu maçta da zaman zaman yaptığı pas hatalarıyla dikkat çekerken, Mehmet Topal özellikle ilk yarıda etkili top kazandı. Arkadaşlarına olumlu katkılarda bulundu.

Hasan Ali Kaldırım, bu sezon Fenerbahçe'de en fazla forma giyen futbolcu.

Geçen maçlara nazaran bu maçta çok kritik kademelere girdi, çok kritik müdahalelerde bulundu. Özellikle maçın ikinci yarısında Sefa Yılmaz'ın karşı karşıya kaçırdığı pozisyonda, yaptığı koşu ile Sefa Yılmaz'ın rahat bir vuruş yapmasına neden oldu.

Fenerbahçe'de bu akşamın performans anlamında en fazla düşük olan futbolcusu Dirk Kuyt, attığı golle ise Fenerbahçe'ye hayat verdi son dakika itibariyle.



Maçın özellikle ilk yarısında, Kayserispor sağ kanadını Fenerbahçe çok olumlu kullandı. O kanattan yapılan bütün ataklar etkili oldu. Belki de iyi bir Stoch olsaydı sahada, maç ilk yarıda büyük bir farka ulaşabilirdi.

Meireles'in yerine giren Sezer Öztürk, daha önce yedekten girip skora etki ettiği maçların çok çok uzağındaydı.

Liderin puan kaybettiği her hafta, Fenerbahçe de puan kaybediyor ilginç bir şekilde. Sezon başından bu yana, tam 4.cü hafta oldu bu istatistik.

Bu hafta da böyle oldu.

Fenerbahçe bu sezon, Akhisar Belediyespor maçı hariç deplasmanda kazanamazken, Kayserispor maçını diğer maçlardan ayrı bir kefede değerlendirmek gerekir.

Başta da söylediğimiz gibi, Fenerbahçe daha maçın ilk yarısında bu maçı kazanabilecek pozisyonları buldu Baroni ve Dirk Kuyt ile.

Lig devam ediyor hiç kuşkusuz ki.

Puan kayıpları da olacak daha.

Ama böylesine bir maçı son dakikada berabere bitirmek, kayıptan ziyade kazanç olsa gerek.

Hakem Tolga Özkalfa için de bir iki satır karalayacak olursak;

2009-10 sezonunda Kayseri'de oynanan ve Fenerbahçe'nin 1-0 önde götürdüğü maçta, Roberto Carlos'un rakibine en ufak temasının olmadığı halde çaldığı penaltı ile maçı 1-1 e getiren Tolga Özkalfa, bu akşamki maçın ikinci yarısında, üstelik te hemen önünde Moussa Sow'un sırtı kaleye dönük pozisyonda Zurab'ın bariz bir şekilde sağ kolundan çekerek vuruş rahatlığını engellemesine çalmadığı -çalamadığı- penaltıyla ise Fenerbahçe'nin, penaltısız haftalarını 27 e taşımış oldu.

Maçın özeti:



Stat: Büyükşehir Belediyesi Kadir Has

Hakemler: Tolga Özkalfa, Serkan Akarca, Kemal Yılmaz

Kayserispor: Ertuğrul, Malik, Berkay (Dk. 82 Salih), Eren, Zurab, Sefa, Abdullah, Bobo, Riveros, Mouche (Dk. 85 Biseswar), Cleyton.

Fenerbahçe: Volkan, Hasan Ali, Bekir (Dk. 89 Semih), Mehmet Topal, Yobo, Sow, Kuyt, Meireles (Dk. 58 Sezer), Baroni, Gökhan, Caner (Dk. 75 Stoch)

Sarı kartlar: Dk. 49 Cleyton, Dk. 52 Riveros (Kayserispor), Dk. 57 Mehmet Topal, Dk. 90 Sezer (Fenerbahçe)

Goller: Dk. 83 Bobo (Kayserispor), Dk. 89 Kuyt (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder