Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

19 Ağustos 2012 Pazar

Bayramsa bayramınız, mübarek olsun !!



Yine bir bayram sabahındayız..

Yine "büyük büyük nutukların" atılacağı, ancak asla ve asla bazılarının hüznüne çare olamayacak büyük nutukların atılacağı bir bayram sabahındayız..

Geçen bayramdan bu bayrama kadar kimlerin ve nelerin değiştiğini unutmayarak, hangi acıların yürekleri dağladığını hatırlayarak, hangi mutlulukların ise simalarda tebessümlere neden olduğunu hatırlayarak giriyoruz yine bir bayrama..

Ramazan'ı "mübarek" kılan, bizlerden hoş ve hoşnut olması için çalışanlara ne mutlu..

Ne mutlu bu mübarek ayı gerektiği gibi idrak ve ihya edenlere..

Zenginiyle fakiriyle, yaşlısıyla genciyle, erkeğiyle kadınıyla, kısacası toplumun bütün katmanlarıyla girdiğimiz bu bayram  sabahında, "acıyı aş" eden hanelerin olduğunu da unutmamalıyız..

Yanık bir sesle söylenen "Bayram gelmiş neyime, aman aman garibem" türküsünün de söylenme nedenlerini hangimiz bilebiliriz gerçek anlamda?

"Elindeki keleşli kalleşlerin" yaktığı bu acıyı evlerinin temelinde, burunlarının direğinde hissedenler acaba bu bayrama nasıl girecekler?

Veya en sevdiği yakınını, geçen bayram ile bu bayram arasında toprağa koyanlar ne düşünecekler bu bayram sabahında oturduğu bayram sofrasında?

Zalimlerin zulmü altında inim inim inleyen, vuranın da vurulanın da "Allahü Ekber" nidalarını savurduğu İslam coğrafyasındaki karışıklar altında nasıl bir bayram yapacağız veya?

Kısacası,

Bayramı "bayram" eden unsurların hangisi bizde ve vatanımızda mevcut?

Hangimiz gerçek anlamda bayramı "hakediyoruz?"

Cevapları ne olursa olsun..

Bayramsa bayramınız, mübarek olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder