Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

13 Mayıs 2012 Pazar

Fenerbahçe : 0 - Galatasaray : 0 (Spor Toto Süper Lig Süper Final Şampiyonluk Grubu 6.hafta maçı) ŞAMPİYON OLMUŞSUN BANANE, ŞAMPİYON OLAMAMIŞIM SANANE!!



Şampiyon olmuşsun banane, şampiyon olamamışım sanane..

Kupa verilmiş bize ne, lig bitmiş kime ne?

Böylesine iğrenç oyunların oynandığı, böylesine dehşet verici görüntülerin sergilendiği bir başka sezon yaşanmadı Türkiye'de..

Böylesine belaltı vuranların ortalarda cirit attığı, böylesine "ince ince" çalışanların hergün ekranlarda "gerdan kırdığı" böylesine "biber gazlarının ve jopların" "düşman (!)" sırtına indiği, gaz bombalarının genizlere sıkıldığı, çocuk, yaşlı, hasta ayrımı yapmaksızın bütün bir gruba karşı acımasızca kalkan ellerin alkışlandığı ve sıkıldığı bir başka sezon da yaşanmamıştı Türkiye'de..

Geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe'nin emeklerine göz diken "hırsız" ların "yavuz ev sahibi" olduğu, olası operasyonları operasyon tarihinden haftalar önce kendi hesaplarından kamuoyuna duyuran "kulağı delik" gazetecilerin olduğu, ortamdan fayda sağlamak adına ortalığa düşen leş kargalarıyla birlikte bunlara destek olan yandaş ve yalakaların arz-ı endam ettiği, "ateşi üflemek" adına "ateşe benzin döken" yönetici kisvesi altında buram buram tahrik kokan mesajları kendi yandaşlarına sunan kişilerin yaşadığı bir başka sezon da olmamıştı Türkiye'de..

"İftiracıların itirafçı" diye lanse edildiği, renk hırsından gözleri kör olmuşçasına etrafa saldıranların fazlalaştığı, şu veya bu nedenle bir camiayı karşısına almayı "büyüklük ve cesaret" göstergesi olarak sunanların böylesine "palazlandığı" bir başka sezon da yaşanmamıştı Türkiye'de..

Eğer bir şampiyonluk, 12 yaşında bir çocuğun hayatına eş değerse, lanet olsun o şampiyonluğa da, o kupaya da..

Alın, hepsi sizin olsun..

Eğer bir şampiyonluk, yaşlı, kadın, çocuk demeden bütün bir gruba bomba atmaksa, lanet olsun o şampiyonluğa da, o kupaya da..

Alın, hepsi sizin olsun...

Ez cümle;

Hepsi oldu..

Olmaz denilen bütün olmazlar artık yaşandı ve gerçek..

312 gün önce özgürlüklerinden alıkonulanlar, halen daha tutsak..

İstanbul'un orta yerinde polisin gaz bombaları altında haklılıklarını haykırmak adına bütün zulümleri göze alan, her türlü haksızlığa isyan ederek gurur ve büyük bir vakarla duruşlarından taviz vermeyen, son gün olmasına rağmen yine bütün riskleri göze alarak böylesi önemli bir maça "girerken" bile yine gaz bombasından nasibini alan, maç çıkışında yine aynı muameleye maruz kalan bu büyük camianın cengaver taraftarlarına selam olsun..

Kendileri böylesine bir vahşetin orta yerinde kurtarılmayı beklerken, "birilerinden" medet umarken, nereden bilebilirlerdi medet umdukları "makamlar" kupa verilmesi konusunda görüşmeler yapıyorlardı?

Nereden bilebilirlerdi başlarına böylesi vahşi olayların geleceğini?

Maç kazanılır, kaybedilir.. Herşey sahada kalır..

Ama insanlık ve vicdan, sadece "adamlıkta" kalır..

Adam gibi adamlarda hem de..

Bu nedenle,

Kim şampiyon olursa olsun..

Böylesi bir sezonu hazmeden varsa eğer, beri gelsin..

"Kafasını kuma sokanlar ve gecenin karanlığına gizlenen yarasalar" hariç..

Bayram onların bayramı ise;

Varsın kutlasınlar..

Siz vakur olun..

Siz sakin olun..

Siz müsterih olun..

Çünkü siz, haksızlığa karşı duranlarsınız..

Çünkü siz, zulmü alkışlamayanlarsınız..

Çünkü siz, ortamdan faydalanmayan ve her gün "bukelamun" gibi renk değiştirmeyenlersiniz..

Selam olsun size..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder