Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

15 Nisan 2012 Pazar

Fenerbahçe : 2 - Trabzonspor : 0 (Spor Toto Süper Lig Süper Final Şampiyonluk Grubu 1.hafta maçı) 61 DE ŞOVU, SOW YAPTI !!



Fenerbahçe, hiç kuşkusuz ki sezonun en iyi futbolunu oynadı bu akşam..

Sanki 4 gün önce Ankara'da kupa maçında 120 dakika oynayan bu oyuncu grubu değildi..

Sanki, bundan önce oynadığı lig maçlarında öne geçtikten sonra zorlanan, skoru korumaya yönelik bir performans ortaya koyan oyuncular bu oyuncular değildi..

Maç içerisinde 600 ün üzerinde pas yapan ve bu pasların tam 514 ünde isabet sağlayan Fenerbahçe, rakibine her alanda üstünlük kurdu..

Sezonun "süper finalinde" beklentilere cevap veren bir futbol ortaya koydu..

Özellikle son 10 yıldır Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'a karşı büyük üstünlük kuran Fenerbahçe, bu özelliğini kalan 5 haftada da ortaya koyması durumunda zaten sezonu şampiyon olarak tamamlayacak..

"Yeni icat edilen" Süper Final grubu maçları öncesinde, takımlar arasında pek te puan avantajı bulunmaması nedeniyle şu andaki puan farkı, maç fazlasıyla 2..

3 puanlık sistemde elbette ki Fenerbahçe'nin, rakiplerine karşı kurduğu büyük üstünlük sahaya yansırsa, elbette ki Fenerbahçe de bu sezonu şampiyon olarak tamamlayacak..

Normal sezonun 33.haftasında Trabzon'da oynanan maçta, rakibine karşı tam 3 topu direkten dönen Fenerbahçe, adeta bıraktığı yerden başladı maça..

Moussa Sow ile 2, Gökhan Gönül ile de 1 net gol pozisyonlarından faydalanamayan Fenerbahçe, yine Trabzon'da oynanan maçta olduğu gibi Baroni ile öne geçerken, aslında Baroni'nin topla birlikte ileriye doğru oynadığı zaman, ne kadar tehlikeli bir oyuncu olduğunu da gösterdi.

Defansın içerisine girerek oynadığı, topla birlikte ileriye çıkmadığı ve sürekli yan pas yaptığı için sıkça eleştiri alan Baroni, bu akşam Türkiye standartlarının üzerinde bir futbol oynadı.

Maçın ilk yarısında Colman'a kaptırdığı top haricinde hata yapmadı, garanti oynadı, pres yaptı, sürekli olarak Alex ve Sow'a yardıma gitti, zaman zaman da beklerin kademesine girerek çağdaş bir ön liberodan kesitler sunarken, attığı ve attırdığı gollerle de maça damgasını vurdu hiç kuşkusuz ki..

Baroni ile birlikte Fenerbahçe'de ön plana çıkan bir başka oyuncu da Emre idi..

Sakatlığı nedeniyle uzun bir süredir "istikrarlı" bir şekilde forma giyemeyen Emre, Aykut Kocaman'ın demek ki Süper Final Grubu için sakladığı ve hazırladığı "gizli bir silahmış" meğerse..

Sürekli olarak pres yapan, defansa yardımcı olan, topla birlikte ileriye çıkan Emre için maalesef ki maç sonunda hiç te hoş olmayan iddialar da gündeme geldi sıcağı sıcağına..

Zokora ile girdiği ikili diyaloğun neticeleri, önümüzdeki günlerde çokça konuşulacak gibi..

Ve de "Quality Turkish Media" daha maç bitmeden yayınlarına başladılar..

Süper Final Grubu'nda Emre'nin Fenerbahçe için ne derece bir güç olduğunun herkes farkında..

Ve de geçmişte Campell ve Kompela gibi oyunculara "basın önünde" iltifatlarda bulunanlara işlemeyen o "meşhur kurallar" Emre için işletilecek gibi görünüyor an itibariyle..

Fenerbahçe'de maç içerisinde öne çıkan bir başka oyuncu da Gökhan Gönül idi..

Tıpkı geçen sezonki gibi "Gönülden" oynadı..

Sürekli olarak topla ileriye çıkarken, Trabzonspor'un sol kanadını adeta felç etti..

Olcan Adın'ın tehlikeli ataklar geliştirmesini engellerken, tam tersine Olcan Adın'ın kendisini marke etmesini sağladı adeta..

Sürekli olarak topla birlikte sıfıra inerek içeriye gollük paslar attı. Nitekim bu paslardan birinde ise ilk yarıda Moussa Sow'u %100 gol pozisyonuna sokarken, bir şutu da direkten döndü..

Sezona müthiş bir başlangıç yapan ancak sakatlığı nedeniyle bu performansını sürekli hale getiremeyen Bekir İrtegün için, sezon yeniden başlamıştı adeta.

Trabzon'da oynanan maçta yaptığı pas hatasıyla rakibine golü adeta ikram eden Bekir, bu akşam üzerine düşeni fazlasıyla yaptı..

Trabzonspor'un gol ayağı Burak'a adeta top göstermedi, kritik müdahalelerle de takımını rahatlattı, Yobo ile uyumlu futboluyla bundan sonraki haftalar için umut verdi..

Yine bir Trabzonspor maçıyla birlikte sakatlanarak 2 haftalık zorunlu ayrılık yaşayan Kaptan Alex ise, yine Trabzonspor maçıyla birlikte sahalara dönerken maç içerisinde top kendisine geldiği anlarda takımını rahatlatan, topu dinlendiren ve arkadaşlarına gollük paslar atan bildik Alex idi..

Hele ilk yarıda Moussa Sow'a 4 Trabzonsporlu arasından attığı %100 lük asistin golle sonuçlanmaması, kelimenin tam anlamıyla biraz şanssızlık, biraz beceriksizlikti..

Bu akşam bolca pozisyona giren ancak birini değerlendiren Moussa Sow, yine takımın en etkili oyuncularından birisi oldu..

Maça oldukça hovarda bir şekilde başlayan, 2 net pozisyonu golle sonuçlandıramayan Moussa Sow, 61.dakikada attığı golle ise, adeta "plaka söktü."

61.dakika şovunu bu defa Sow yaptı..

Beşiktaş ve Galatasaray'a gol atan, Lille formasıyla ise Trabzonspor'a golü bulunan Sow, Fenerbahçe formasıyla da Trabzonspor'u boş geçmezken, maç içerisinde Giray ve Mustafa Yumlu ile girdiği ikili mücadelelerin çoğunda ayakta kalan ve arkadaşlarını bekleyerek, takımının ileride çoğalmasını sağlayan isimdi..

Maçta ön plana çıkan bir başka isim ise, Mehmet Topuz idi..

Son haftalarda yükselen form grafiğini bu maçta da yansıttı sahaya..

Çizgiyi iyi kullanan, zaman zaman topla birlikte orta sahaya girerek o bölgede de etkili olan Mehmet Topuz, umarız bu performansını kalan maçlarda da devam ettirir..

Kısacası Fenerbahçe, yazımızın başında da söylediğimiz gibi Süper Final Grubu'nun en büyük favorilerinden birisi durumunda..

Referansımız ise, özellikle son 10 yıldır bu 3 takıma karşı sergilenen performans ve saha sonuçları..

Şimdi önümüzde çok kritik bir Galatasaray maçı var..

3 puanlık sistemde rakibiyle 5 puan fark bulunan Fenerbahçe, eğer son yıllardaki performansı sergilerse, şampiyon olması pekala da mümkün..

Darısı haftaya..

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Bülent Yıldırım, Mustafa Emre Eyisoy, Cem Satman

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Emre Belözoğlu (Dk. 77 Selçuk Şahin), Cristian, Caner Erkin, Ale (Dk. 90 Bienvenu), Sow (Dk. 77 Semih)

Trabzonspor: Tolga Zengin, Serkan Balcı (Dk. 77 Henrique), Giray Kaçar, Mustafa Yumlu, Celutska, Alanzinho (Dk. 70 Adrian), Zokora, Colman, Olcan Adın (Dk. 46 Cech), Halil Altıntop, Burak Yılmaz

Goller: Dk. 36 Cristian, Dk. 61 Sow (Fenerbahçe)

Sarı Kartlar: Dk. 4 Ziegler, Dk. 14 Sow, Dk. 52 Emre Belözoğlu(Fenerbahçe), Dk. 10 Serkan Balcı, Dk. 16 Olcan Adın, Dk. 47 Giray, Dk. 71 Adrian, Dk. 81 Burak Yılmaz, Dk. 90+1 Henrique (Trabzonspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder