Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

25 Ocak 2012 Çarşamba

İstanbul B.B : 3 - Fenerbahçe : 2 (Spor Toto Süper Lig 22.hafta maçı) İKİTELLİ'NİN LANETİ DEVAM EDİYOR !!



Fenerbahçe, sezonun değil, belki de son 5 yılın en etkisiz futbolunu oynadı "lanetlendiği" statta..

Bütün hatlarıyla bu kadar futboldan uzak, bir hafta önceki savaşçı futboldan eser kalmayan, adeta sahada bir an önce "bu maç bitse de gitsek" mantığıyla hareket eden bir takım hüviyetindeydi bu akşam İkitelli'de..

Öyle ki son iki haftanın kahramanlarından olan Caner Erkin, belki de takımın en etkisiz isimlerinin başında geliyordu.. Tabi ki Baroni ve Mehmet Topuz'a da bu alanda "haksızlık etmeyelim."

Maça tamamen bir şans golüyle mağlup başlayan Fenerbahçe, ilerleyen dakikalalarda skorda dengeyi bulmak adına hiçbir hamle yapamadı.

Sakatlığın etkisinde kalan Gökhan Gönül, istenilen durumda değil, savunmada "mecburiyetten oynayan" Bilica, yine bildik hareketlerine devam ediyor, partneri Yobo ise bir yandan Webo'yu durdurmak gayreti içerisindeyken diğer yandan da Bilica'nın açıklarına yetişmeye çalışıyordu.

Zeki, Holmen ve Ekrem'den oluşan rakip orta saha karşısında Fenerbahçe'nin Emre ve Baroni ile etkisiz kalması, topun Alex'e geçmesine engel oluyor, dönen bütün toplarda ise İstanbul B.B.'nin bildik kontratak futboluna davetiye çıkartılıyordu.

Ziegler'deki düşüş devam ederken, maçın ikinci yarısında geçtiği stoper mevkisinde ise Fenerbahçe'nin kadro sıkıntısının ne kadar büyük boyutlara ulaştığının açık göstergesiydi adeta..

Sezon başında bu yana iki hafta üstüste aynı kadroyu sahaya süremeyen Aykut Kocaman, İstanbul B.B.'nin skor üstünlüğüyle geçen ilk yarının ardından Bienvenu'yu "umut" olarak sahaya sürerken, savunmasından Bilica'yı kenara çekip, Ziegler'den "çakma stoper" üretme yönünü tercih etti. Ancak Ziegler, bırakın stoper oynamayı, bek özelliğinden taviz vermeden resmen Yobo'yu tek stoper oynattı ikinci yarıda..

İşte bu anlarda da İstanbul B.B.'nin etkili kontrataklarının geliştiğini gördük.

Son 4-5 haftayı santraforsuz bir şekilde geçiren Fenerbahçe'de, bu sıkıntı yine kendisini gösterdi.. Geçen sezon takımda kadroya bile giremeyen forvet bolluğu karşısında bu sezonki sıkıntı, tam ibretllik durum gibi duruyor karşımızda..

"Kulakları çınlasın" birilerinin... 3 Temmuz sabahı bu duruma önayak olanların..

Stoch'un ve Alex'in ileride topla fazla buluşamaması, ikinci yarıda oyuna giren Orhan Şam ve Mehmet Topuz'un birbirinden kopuk oyunlarına rağmen, beraberliği de güzel bir dakikada buldu Fenerbahçe..

Akabinde gelişen atakta ise Caner Erkin'in yanlış pas tercihi, Fenerbahçe kalesine ikinci gol olarak geriye döndü.. O pozisyonda markaj altındaki Bienvenu yerine sol çizgide kendisine geniş alan bulan Stoch tercihi yapılsa, belki de Fenerbahçe kötü oynadığı akşamda öne geçebilecekken, dönen topta hem Stoch, hem Caner'in mevkilerinde olmaması nedeniyle o kanattan ikinci golü yedi.

Ve oyun, yeniden başa döndü..

Fenerbahçe, ne oynadığı belli olmayan futbolcu grubundan oluşurken İstanbul B.B. ise tam tersine her atakta kaleye dikine oynamayı tercih etti ve bunda da başarılı oldu..

Sezon başından beri yürütülen linç kampanyasının tavan yaptığı günlerde, ne gariptir ki Fenerbahçe'nin maçının olduğu günlerde "yapılan açıklamalar" tesadüfün de ötesine geçmektedir artık..

Hatırlanacağı gibi Gaziantepspor maçının olduğu gün Bakan Bayraktar'ın açıklamaları, Manisaspor maçının olduğu gün Kulüpler Birliği'nin "puan silme cezası getirilsin" teklifiyle birlikte "mental çöküş" yaşayan Fenerbahçeli futbolcular, bu yorgunluk ve çöküşün etkisiyle son haftalarda gözle görülür bir forum düşüklüğü içerisinde...

Kadro sıkıntısı ve Aykut Kocaman'ın mecburiyetten "şapkadan tavşan çıkarma" hamleleri de cabası..

Ziegler'den stoper, Recep Niyaz'dan açık ve Bienvenu'dan forvet yapma çabaları örneklerinde olduğu gibi..

Kısacası, son derece etkisiz bir akşamda Fenerbahçe'nin puan kaybetmesi mukadderdi ve bu gerçekleşti..

Umarız bu mental çöküntü, bir an önce futbolcu bazında sona erer ve kendi kapasitelerinin ne olduğunu, "dosta düşmana" bir kez daha gösterirler..

Kritik haftalar öncesi..

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Özgür Yankaya, Alpaslan Dedeş, Kemal Yılmaz

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Oğuzhan Bahadır, Kus, Cesario, Metin Depe, Ekrem Ekşioğlu, Visca (90+1 Eren Aydın), Zeki Korkmaz (Dk. 58 Serhat Gülpınar), Mahmut Tekdemir, Doka (Dk. 79 Ömer Can Sokullu), Holmen, Webo

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül (Dk. 46 Orhan Şam), Bilica (Dk. 46 Bienvenu), Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz (Dk. 87 Recep Niyaz), Cristian, Emre Belözoğlu, Caner Erkin, Stoch, Alex

Goller: Dk. 3 ve 72 Holmen, Dk. 57 Webo (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Dk. 52 Emre Belözoğlu, Dk. 88 Alex (Fenerbahçe)

Sarı Kartlar: Dk. 18 Mahmut Tekdemir, Dk. 31 Kus, Dk. 32 Holmen, Dk. 37 Ekrem Ekşioğlu, Dk. 61 Serhat Gülpınar (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Dk. 35 Bilica, Dk. 39 Emre Belözoğlu, Dk. 90+2 Ziegler, 90+4 Yobo (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder