Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

21 Ocak 2012 Cumartesi

Fenerbahçe : 4 - Kayserispor : 0 (Spor Toto Süper Lig 21.hafta maçı) DÜMENDE "KAPTAN" VAR!!



Geçen hafta Manisa'da uzatmada bulduğu golle galip gelen Fenerbahçe, bu hafta da Kayserispor karşısına, sahasındaki serinin devamı için çıktı..

Bu sezon hemen her hafta farklı farklı gündemlerle karşı karşıya kalan Fenerbahçe, bu haftayı da "boş geçmedi."

Sezon başından beri yapılan "sistematik ve ince ince" çalışmaların son safhası da "puan silme rezaleti."

Defalarca en yetkili ağızlardan verilen "puan silmeyin, eğer suçumuz varsa küme düşürün" açıklamalarına kulaklarını tıkayanlar, şimdi de bu senaryoyu hayata geçirmek için faaliyetlerine devam ediyorlar..

İşte geçtiğimiz haftayı bu "dedikodularla" geçiren ve futbolcularının düşünceleri bulanan Fenerbahçe, stadında oynadığı bütün maçların tamamında yaşadığı yüksek coşku ve gerilimi, Kayserispor maçında da yaşadı zaman zaman..

Oyuna çok baskılı ve önde başlayan Fenerbahçe, Alex'in bir tilki kurnazlığıyla birlikte bulduğu golle de öne geçerken, ilk 20 dakika, belki de sezonun en iyi futbollarından birini oynadı. Öyle ki bu dakikalar içerisinde Kayserispor defansı ile orta sahası, tamamen kendi kalesini savunmak zorunda kalırken, forvet oyuncularına ise neredeyse top gelmnedi dersek, yanlış söylemiş olmayız..

Haftalar sonra takıma geri dönen Bilica, Serdar Kesimal'in yokluğunda zaman zaman aksasa da, aslında çok çok kritik hamlelerle Kayserispor forvetinin topla buluşmasına engel olurken, partneri Yobo ise yine çok dikkatli, yine çok sağlam ve yine çok iyiydi..

Ziegler'deki düşüş devam ederken, sarı kart ceza sınırında oynamasının etkisinden midir nedir, toplara eskisi kadar sağlam giremiyor, hücumlara çok sık katılamıyor, ilk 45 dakika boyunca 1 veya 2 atakta Ziegler'i rakip sahada gördük..

Geçen haftanın "çift ciğerlisi" Caner, yine çok çalışkan görüntü sergilerken, zaman zaman kaptırdığı toplarla da kritik kontrataklara neden oldu. Maçın ikinci yarısında Stoch ile yer değiştirerek forvet arkasına geçerken, orta sahaya da nisbeten soluk getirdi.. Zira ilk yarıdaki takım dizilişinde Caner çizgide oynarken, Stoch o bölgede kademeli markajla etksizleştirildi, Caner ile yer değiştirdikten sonra ise Stoch kendini buldu, yine bildik kanat ataklarıyla rakibi çökertirken, yaptı yine yapacağını..

Fenerbahçe'nin son 2 haftadan farklı görüntüsünün en temel nedenlerinden biriyse hiç kuşkusuz ki Emre'nin takıma geri dönmesiydi..

Emre'nin oynadığı orta saha daha güvenli, daha fazla rakibe basan ve forvete de pozisyon hazırlayan bir görüntü sergiliyor..

Emre, zaman zaman bu agresif yapısıyla orta sahada son derece etkiliydi..

Son haftalarda Alex ve Emre hiç aynı anda oynayamamıştı....

Taraftar, her ikisinin de oyununu özlemiş birlikte olarak...

Ve Alex..

O, sahada olduğu müddetçe Fenerbahçe için herşey daha kolay...

Bugün de, Semih ve Bienvenu'nun yokluğunda forvet mevkisine geçti, pas aldı, pas attı, hatta bir tilki kurnazlığıyla ve hiç kimsenin beklemediği bir anda attığı golle de takımı rahatlattı.. Penaltı golünden önceki pas trafiğini yönetmesi, yine Stoch'un attığı goldeki oyun anlayışı, hep Alexvariydi.. Ve Alex'e yakışan türdendi..

Nitekim Alex te kendisinden beklenilenleri yaptı, kritik dönemlerde attığı gollerle Fenerbahçe'yi maçın içerisinde tutarken, Kayserispor'un da gardını kırdı..

Baroni, topla birlikte ileriye çıktığı zamanlar ne kadar "çağdaş" bir orta saha profili çizerken, topla birlikte yana ve geriye oynadığı dönemlerde ise, bir o kadar "çağdışı" görüntü sergiledi..

Baroni'de topla birlikte oynama yeteneği olmasına rağmen, sırf basitlik adına bazen mücadele ve müdahaleden kaçıyor, bu da kendisini taraftarın gözünde olumsuz düşünceye itiyor.. Halbuki bu akşam izlediğimiz Baroni eğer her hafta biraz daha üzerine koyarak devam edecek olursa, Fenerbahçe'nin de o böölgede bir sıkıntısı olmaz..

Nihayetinde Fenerbahçe, kendisi için kritik ve zor günlerin devam ettiği bir dönemde Kayserispor gibi ligin iyi takımlarından birine karşı farklı kazanıp, "birilerine de" mesajı net şekliyle verdi..

"Yıkılmadık, buradayız.."

Darısı önümüzdeki haftalara..

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Bülent Yıldırım, Serkan Gençerler, Erdinç Sezertam

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bilica, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Cristian, Emre Belözoğlu (Dk. 79 Orhan Şam), Caner Erkin (Dk. 86 Özgür Çek), Stoch, Alex (Dk. 80 Bienvenu)

Kayserispor: Navarro, Pekarik, Eren Güngör, Khizanishvili, Hasan Ali Kaldırım, Sefa Yılmaz, Furkan Özçal, Nunez, Troisi (Dk. 71 Engin Bekdemir), Abdullah Durak, Gökhan Ünal (Dk. 79 Nadir Çiftçi)

Goller: Dk. 11 ve 67 (penaltıdan) Alex, Dk. 77 Stoch, 90 Bienvenu (Fenerbahçe)

Sarı Kartlar: Dk. 43 Mehmet Topuz (Fenerbahçe), Dk. 59 Pekarik, 79 Gökhan Ünal, Dk. 84 Nunez (Kayserispor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder