Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

12 Eylül 2011 Pazartesi

Ne alaka Nihat Özdemir ?



Fenerbahçe taraftarı isyanda..

Nasıl olmasın ki?

Aylardan beri, neredeyse bütün ülke ağız birliği etmişçesine hiç te haketmedikleri şekilde üzerlerine geliyorlar..

"Asılsız dedikodularla" hem de.

"Fasa-fisolarla" birlikte hem de..

Aslında hemen herkes, bu olayların neden kaynaklandığını çok iyi biliyor ancak dillendirmekte ve delillendirmekte güçlük çekiyorlar..

Nihayetinde de "şehir efsanesi" olmaktan öteye gitmiyor..

Nihat Özdemir, bilindiği gibi bir süre önce Fenerbahçe Spor Kulübü'ndeki görevlerinden istifa ettiğini açıklamıştı. Ancak daha sonra görevlerine geri döndü ve bu akşam Orduspor maçından sonra da, Fenerbahçe Yönetimi'ni temsilen kameralar karşısına geçti..

Bizler, maçı yorumlayacağını düşünürken Nihat Bey, başka konular hakkında düşüncelerini paylaştı kamuoyuyla..

Olabilir, kendi düşünceleridir, saygı duyarız..

Ancak;

Aylardan beri Fenerbahçe camiasına, özellikle basın üzerinden bazı haksız ithamlar yapılırken ve Fenerbahçe taraftarı, süreci anbean takip ederken, buna paralel olarak "bazı kulüplerin" de UEFA nezdinde inceden inceye lobi yaptıkları gün yüzüne çıktı. Hatta bu kulüplere mensup bir avukat, kameralar karşısına geçerek "Fenerbahçe'yi UEFA'ya ben şikayet ettim" diye böbürlene böbürlene anlattı..

Nihat Özdemir'in açıklamalarında da belirttiği gibi, bugün kulüplerin gelir kaynaklarından önemli bir kesimi, yayıncı kuruluştan gelen paralardır ve bütün kulüpler, ciddi anlamda bu gelirle idame etmektedirler..

Hal böyleyken, Fenerbahçe gibi köklü ve kurumsal kimliği olan bir kulübün, yayıncı kuruluş gelirlerine pek te ihtiyacının olmadığını, yine Nihat Özdemir'in de içinde bulunduğu Fenerbahçe Spor Kulübü'nün geçmiş yıllarda yaptığı Mali Genel Kurul Toplantılarından sonra açıklanan ve ibra edilen raporlarda da belgelenmişti. Hatırlanacağı gibi o raporlarda, Fenerbahçe'nin gelir kalemlerinde, yayın gelirleri 4.sırada yeralmıştı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Fenerbahçe taraftarının "1 günde 1 milyon" sloganıyla Feneriumları adeta "talan" etmesi, Fenerbahçe'nin diğer kulüpler gibi sıcak para akışında naklen yayın gelirlerinin o kadar da önemli bir seviyede olmadığını birkez daha göstermiştir.

Fenerbahçe sırtından kazandıkları paralarla, Fenerbahçe'nin kuyusunu kazmaya çalışan kulüplere, yine Fenerbahçe taraftarının da içerisinde bulunduğu ciddi bir kitlenin sıcak para aktarmasını Fenerbahçe taraftarından talep etmek, bunu istemek veya adeta öngörmek, Nihat Özdemir gibi bir yöneticiye yakışmayacak türdendir.

Yıllardan beri Fenerbahçe taraftarını sömürü aracı haline getiren zihniyet, ne yazık ki Fenerbahçe taraftarının asıl amacını anlayabilmiş değildir. Fenerbahçe taraftarı, bir aidiyet duygusu içerisinde hareket etmektedir ve bu aidiyet duygusunun gereklerini yerine getirmektedir. "Sömürü aracı değildir."

Fenerbahçe taraftarı, yaşanan süreçte faturayı bir kuruma kesmemiştir. Tam tersi bu faturayı, "eşit ve hakedene" şeklinde ortaya koymuştur, tepkisini gayet demokratik şekilde dile getirmiştir.

Yine Nihat Özdemir'in açıklamasına üzerinde durduğu "Takıma zarar verici hareketlerden kaçının, tepkinizi demokratik şekilde dile getirin" isteğini, tabir-i caizse dibine kadar yerine getirmiştir, getirmeye de devam edecektir.

Yine yıllardan beri Fenerbahçe taraftarının hep birlik içerisinde hareket etmek istediği dönemlerde, bu birlikteliğin çeşitli nedenlerle sağlanamadığı görülmüştür. Bir kısım bu boykot kararına uyarken, bir kısım ise kendisini bu hareketlerin dışında tutmuştur.

İlk defa bu sezon başında, yayıncı kuruluşu ve basını boykot kararını "her birey kendi içinde" almış ve uygulamıştır.

Bu kararı sorgulamak, büyük Fenerbahçe taraftarına yön vermek veya onları bir hareket içerisinde bulunmaya dikta etmek, hiçbir kişi ve kurumun yetkisinde değildir, olamaz da..

Özellikle yaz döneminde yaşanan süreçle ilgili insanların akıllarındaki soru işaretleri geçmemişken, Nihat Özdemir'in beklenmeyen bu isteği, akıllara yeni soru işaretlerini de beraberinde düşürmüştür.

Ne yazık ki..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder