Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

20 Eylül 2011 Salı

Fenerbahçe : 1 - Manisaspor : 1 (Spor Toto Süper Lig 3.hafta maçı) SERİ BOZULDU, GÖZÜNÜZ AYDIN !!



21.maçında Fenerbahçe puan kaybetti..

10. iç saha maçında gol yedi Fenerbahçe..

"Gözleri aydın olsun."

"Şopar Lig" başlayalı 3 hafta oldu ya..

Daha 3 hafta olmadan Fenerbahçe aleyhine yapılan "hakem hataları" da 6oldu..

Lehine ise 1.. O da maçın sonucuna etki etmeyen bir hata, daha doğrusu kaçırılan bir penaltı..

Ama bunun yanında aleyhte yapılan çok ciddi 6 hata..

1.hafta verilmeyen bir penaltı, 2.hafta verilmeyen 2 penaltı, bu hafta da hem Manisaspor golünden önceki pozisyonun ofsayt olması, hem de son dakikada Semih Şentürk'ün attığı nizami gole ofsayt çalınması.. Yetmiyor bir de, Alex'in korner atışında ceza sahası içerisinde Semih Şentürk'ün, Yiğit Gökoğlan tarafından "kündeye" getirilmesine sessiz kalışı, penaltıyı çalmaması, "yüreğinin yetmemesi"

Yunus Yıldırım, Bülent Yıldırım yapar da Özgür Yankaya yapamaz mı?

En alâsını bile yapar..

Üstüne üstlük te sezon başında MHK'nın kesin talimatına rağmen, ceza sahası içerisindeki itiş kakışlarda "çalın" dediği penaltı "çaldı."


Lige başlarken ciddi sakatlıklarla karşı karşıya kalan Fenerbahçe, bu maçın hemen başında da Selçuk'un sakatlanmasıyla adeta şok oldu. Zira son haftalarda oyunu sürekli olarak oynayan Baroni, mecburen geride kalırken Alex istediği topları alamadı, kalabalık savunma arasındaki Semih Şentürk ise neredeyse hiç yoktu sahada..

Bu kadar kısa sürede bu kadar fazla maç oynayan, ligin ve Federasyonun adeta "kobayı" haline "getirilen" Fenerbahçe, ne yazık ki bir maçı daha hakem hatasıyla sonlandırdı.

Türkiye tarihinde ilk defa sadece bayanlara karşı oynanan maça, Fenerbahçe iyi başlayamadı.

Geçen haftanın kahramanı Caner Erkin bu hafta savruk, Reto Ziegler ise hücuma fazla çıkmazken, çıktığı anlarda da yaptığı pas hatalarıyla geriye dönüşlerde güçlük yaşadı. Üstüne üstlük te Selçuk'un zamansız sakatlanması ve Fenerbahçe'nin alışılmış oyununu sahaya yansıtamaması, Fenerbahçe adına ne kadar eksi ise, Selçuk Şahin'in yerine giren Gökay'ın ortaya koyduğu müthiş futbol ise bir o kadar artı yöndeydi.

Savunmanın sağında oynayan Bekir İrtegün'ün mecburiyetten oynaması, hücuma destek verememesi, çok top kaybı ile oynaması, önünde oynayan İssiar Dia'nın ise savunmaya neredeyse hiç yardımcı olmaması, Fenerbahçe ataklarını başlamadan bitirdi, hatta o kanattan Manisaspor'un özellikle maçın ilk bölümünde ciddi anlamda atak yenmesine neden oldu.

Geçen hafta olduğu gibi Manisaspor'un 10 kişi oynaması, neredeyse sahasında kapanmasına ve kazandığı toplarla özellikle Simpson ile Mehmet Güven'in kişisel becerileriyle Fenerbahçe sahasına hızlı ataklar geliştirmesine neden oldu.

Alex'in kişisel gayretiyle geliştirdiği ataklarda tehlikeli olan Fenerbahçe, yine Alex'in mükemmel bir topsuz alanda golün hazırlayıcısı olmasına neden oldu.

8 günde 3 resmi maç oynayan Fenerbahçe'nin, dışarıda yapılan olumsuz söylemlerle birlikte saha içerisinde de maalesef haklarının yenmesine devam ediliyor..

Fenerbahçe'nin kötü oynama hakkı vardır, yanlış taktikle sahaya çıkmasına, yanlış kadro dizilişiyle yeralmasına, yanlış paslarla oyundan düşmesine, hülasa bütün yanlışlara hakkı vardır ancak asla ve asla yanlış kararlar nedeniyle hakkı olan maçların kaybedilmesine hakkı yoktur.

Hakem diye sahaya çıkan insanlar, adalet dağıtmakla mükelleftir ve birinci görevleri eyyamdan uzak karar vermeleridir.

Manisasporlu oyuncuların maçın başından beri özellikle Alex'e yaptıkları kasti faulleri görmezden gelen Özgür Yankaya, Nizamettin Çalışkan'a ilk çıkardığı sarı kartı ise "lütfen" çıkarmıştır adeta. Zira o pozisyonda yaptığı faule değil, faulden sonra yaptığı itiraza sarı kart çıkarmak zorunda kalmıştır, "dostlar alışverişte görsün" misali..

Evet lig devam ediyor, bir beraberlikle dünyanın sonu gelmez ancak yukarıda da söylediğimiz gibi yanlış kararlarla eğer bir takımın saha içerisindeki kazanımları elinden adeta gaspediliyorsa, o ligin sonu gelmez..

Fenerbahçe camiasının son yıllarda çok alışkın olduğu ve hemen her sezon öylesine hakem facialarının yaşandığı bir ortamda, adeta yanlı ve yanlış kararlar neticesinde yoluna devam etmesi istenmektedir "bazı güç odakları" tarafından..

"Seyircisiz" maça giden 41.600 biletli seyirciye gelecek olursak;

Onlar için ne söylense az..

Tribünde 41 bin, dışarıda ise en az 15 bin taraftarını henüz ligin başında Kadıköy'e toplamayı başaran Fenerbahçe, "büyüklüğünü" bir kez daha göstermiştir. Hepsinin yüreklerine sağlık, verdikleri desteklere sonsuz teşekkürler.. Seyircili oynana diğer stadlarda 41 bin taraftara yaklaşılamayan günümüzde, Fenerbahçe'nin bu kadar taraftarını, hem de hafta içi olmasına rağmen stada toplaması, Fenerbahçe'nin büyüklüğünü ve gücünü bir kez daha ortaya koymuştur.

Şimdi Cuma günü Kayserispor deplasmanı var. O maçta yapılacak hakem hatalarını merakla "bekliyor" önümüzdeki süreçte "yeni seride" Fenerbahçe'ye başarılar diliyoruz..

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Özgür Yankaya, Serkan Akarca, Gökhan Memişoğlu


FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Bekir İrtegün (Orhan dk. 81), Yobo, Bilica, Ziegler, Dia (Bienvenu dk. 61 ), Selçuk Şahin (Gökay dk. 16), Cristian, Caner, Alex, Semih
YEDEKLER: Mert, Uğur, Sezer, Stoch
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

MANİSASPOR: İlker Avcıbay, Ömer Aysan, Akaminko, Hüseyin, Klukowski (Ferhat dk. 10 ), Yiğit Gökoğlan, Murat Erdoğan (Bekir Yılmaz dk. 82), Yiğit İncedemir, Nizamettin, Simpson, Kahe (Mehmet Güven dk. 52)
YEDEKLER: Volkan Babacan, Hikmet, Ahmet, Makukula
TEKNİK DİREKTÖR: Kemal Özdeş
GOLLER: (dk. 41) (Fenerbahçe), Bilica (dk. 65 K.K.) (Manisaspor)

KIRMIZI KART: Nizamettin (dk. 48) (Manisaspor)
SARI KARTLAR: Nizamettin, Yiğit İncedemir, Yiğit Gökoğlan (Manisaspor), Bekir İrtegün (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder