Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

15 Temmuz 2011 Cuma

Twente : 4 - Fenerbahçe : 3 (3'lü Tunuva ilk maçı)



Fenerbahçe, yeni sezonun ilk hazırlık maçında Hollanda'nın Twente takımı karşısında 4-3 mağlup olurken, eksik kadrosuna rağmen özellikle maçın ikinci yarısında, mücadele etti.

Geçen sezon hemen hemen hiç forma giymeyen Bilica ile çok az maçta görev alan Bekir'den oluşan defans bloğundaki "yumuşak geçişleri" Twente forvetleri iyi değerlendirdi.

Solbek Caner'in yine bildik gamsız futboluna rağmen yeni transfer Orhan'ın takıma kısa sürede uyum sağladığı da görüldü. Sezon içerisinde Gökhan Gönül'ü orta saha veya sağ kanatta görürsek şaşırmamamız gerek. Zira Orhan da, tıpkı Gökhan gibi geriden ataklara çıkmayı iyi yapıyor..

Orta sahada önce Özer, sonra Sezer'in denenmesi, Selçuk Şahin'in performans olarak düşük kalması, ikinci yarıda oyuna giren Gökhan'ın takıma kazandırdığı hareketlilikle birlikte, Dia'nın özellikle Gökhan'ın oyuna girmesinden sonraki hareketli futbolu, Fenerbahçe adına dikkat çeken yönlerdi.

Guiza'nın geçen sezon başlayan büyük çöküşünün önüne Aykut Kocaman nasıl geçer bilinmez ancak, şurası kesin ki Fenerbahçe'nin boşu boşuna yabancı kontenjanı işgal edilmiş durumda.. Zira mevcut forvet hattında Guiza'nın forma şansı bulması çok zor..

Semih Şentürk ise, bütün forvet bolluğuna ve alternafe rağmen,her sezon olduğu gibi bu sezon da yine gollerini sıralamaya başladı..

Kadroda yeralmayan ve çok önemli noktaların önemli oyuncularının da takıma katılmasıyla, eminiz ki Fenerbahçe daha iyi bir çıkış yakalayacaktır ve lige kadar hazır duruma gelecektir..

Geçen sezonki şampiyonlukta büyük katkısı olan Mert ise, maç içerisinde savruk, penaltılarda ise panterdi.

İstanbul'da yaşanan olumsuzluklar, Fenerbahçe'yi de etkilemiş durumda ve Aykut Kocaman'ın öncelikle olarak takımı bu psikolojik baskıdan kurtarması gerek..

Fenerbahçe'nin maça çıktığı kadro ise şu şekildeydi:

Mert Günok, Orhan Şan, Caner Erkin, Fabio Bilica, Bekir İrtegün, Selçuk Şahin, Christian Baroni, Özer Hurmacı (Sezer Öztürk) Miroslav Stoch (İssiar Dia) Daniel Guiza ve Semih Şentürk’

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder