Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

1 Temmuz 2011 Cuma

Fenerbahçe tarihinde bugün (01 Temmuz)

01 Temmuz 1960

Fenerbahçe : 6
Beşiktaş : 2




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Cemal Gürsel Kupası maçında Şükrü (Özcan) Osman, Basri (Nedim) Şeref, Avni, Kadri, Mustafa, Naci, Lefter, Ergun (Yüksel) den oluşan kadrosuyla Mithatpaşa Stadı’nda Beşiktaş’ı 6-2 mağlup ederken gollerini Lefter Küçükandonyadis (Dk.44 ve 79) Naci Erdem (Dk.45), Kadri Aytaç (Dk.51) Can Bartu (Dk.68) ve Yüksel Gündüz (Dk.55) Beşiktaş’ın gollerini ise Güven Önüt (Dk.6) ve Doğan (Dk.37) attı.

***

01 Temmuz 1983

Fenerbahçe, İlyas Tüfekçi ile resmi sözleşme imzaladı.




Fenerbahçe Spor Kulübü, daha önce prensip anlaşmasına vardığı Almanya’nın Schalke 04 takımında forma giyen İlyas Tüfekçi ile resmi sözleşme imzalarken, Osman Denizci, Trabzonspor’a, B.Hasan Mersin İdmanyurdu’na ve K.Metin ise Vefa Simtel’e transfer oldu.

***

01 Temmuz 2001

Aziz Yıldırım, 4.defa Fenerbahçe Spor Başkanı seçildi.




Fenerbahçe Spor Kulübü Olağanüstü Genel Kurul toplantısı yapıldı. Aziz Yıldırım, 4.defa Fenerbahçe Başkanlığına seçilirken oy kullanan 1067 üyenin tamamının oyunu aldı. Yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Aziz Yıldırım, Vedat Olcay, Uğur Dündar, Atilla Kıyat, Osman Yalçın, Nihat Özbağı, Murat Özaydınlı, Mahmut Uslu, Nihat Özdemir, Mithat Yenigün, Hamdi Akın, Ali Yıldırım, Raif Dinçkök, Sadettin Saran, Zeynep Sabancı, Yedek Üyeler: Mehmet Karasu,Burak Karabacak, İlhan Ekşioğlu, Işık Eyigüngör, Rahmi Eyüboğlu, Ozan Ayhan, Ünal Uzun

***

01 Temmuz 2003

Fenerbahçe, Selçuk Şahin ile resmi sözleşme imzaladı.




Fenerbahçe Spor Kulübü, İstanbulspor’un milli futbolcusu Selçuk Şahin ile 3 yıllık resmi sözleşme imzaladı. Selçuk Şahin imza töreninde "Hayal ettiğim yerdeyim. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynayacağım ilk maçı sabırsızlıkla bekliyorum. Hedeflerim arasında, her genç futbolcu gibi Avrupa'da futbol oynamak ta yatıyor. Bunun için, önce Fenerbahçe'ye her türlü hizmeti en iyi şekilde vermem ve 'Fenerbahçeli Selçuk' olarak anılmam gerekiyor" dedi. Teknik Direktör Christoph Daum'un disiplinli tavırlarını ve profesyonelliğini takdir ettiğini belirten Selçuk "Kendisiyle çalışacak olmam benim için büyük şans ve ben bunu en iyi şekilde değerlendireceğim. Öncelikle, teknik ve kondisyon açısından kendimi daha geliştireceğim. Daum'un bana profesyonellik açısından katacağı çok şey var. Kuracağı sistemin aksamayan bir parçası olacağım" diye konuştu. Yönetici Mahmut Uslu ise en geç 15 Temmuz'a kadar transferin biteceğini söyledi.

***

Kaynak : Milliyet arşivleri-kişisel arşiv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder