Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

23 Haziran 2011 Perşembe

Fenerbahçe tarihinde bugün (23 Haziran)

23 Haziran 1968

Altay : 1
Fenerbahçe: 0

Fenerbahçe, tarihinde ilk defa Türkiye Kupası şampiyonu oldu.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye Kupası Finali 2.maçında Yavuz, Şükrü, Levent, Selim, Ercan, Yılmaz, Ogün, Can, Nedim (Fuat) Ziya, Yaşar (Erdinç) ten oluşan kadrosuyla Altay’a deplasmanda 1-0 mağlup olurken Altay’ın golünü Aytekin (Dk.11) attı. İlk maçta rakibini 2-0 mağlup eden Fenerbahçe, ilk defa Türkiye Kupası şampiyonu oldu.

***

23 Haziran 1972

Fenerbahçe, ünlü Brezilyalı teknik adam Waldir Perreira Didi ile ön sözleşme imzaladı.




Fenerbahçe Spor Kulübü, Profesyonel Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü için ünlü Brezilyalı futbol adamı Waldir Pereira Didi ile ön mukavele imzaladı.

***

23 Haziran 1983

Fenerbahçe, Schalke 04 te forma giyen İlyas Tüfekçi'yi transfer etti.




Fenerbahçe Spor Kulübü 2.Başkanı Ali Dinçkök, Almanya’nın Schalke 04 takımında forma giyen Türk futbolcu İlyas Tüfekçi ile prensip anlaşması yaptıklarını açıkladı.

***

23 Haziran 1995

Fenerbahçe'nin yeni transferi Jes Högh, İstanbul'a geldi.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı’nın yeni transferlerinden Danimarkalı futbolcu Jes Högh, İstanbul’a geldi. Högh daha sonra Başkan Ali Şen ve yöneticilerin de katıldığı bir törenle, basın önünde resmi sözleşme imzaladı.

***

23 Haziran 2000

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı oyuncularından İbrahim Kutluay, AEK'ya transfer oldu.




Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı oyuncularından İbrahim Kutluay, Yunanistan’ın AEK takımı ile resmi sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Mahmut Uslu, İbrahim Kutluay’ın transferiyle ilgili bir açıklama yaptı. Mahmut Uslu, İbrahim Kutluay’ın transferi konusunda mağdur olan tarafın kendileri olduğunu söyledi. Uslu, “Biz İbrahim’e bir milyon dolar teklif ettik. Ayrıca kendisini 2 trilyona satışa koyduk. Bu da demek oluyordu ki, İbrahim Fenerbahçe’de kaldığı anda 1 trilyon lira alacaktı. Ama İbrahim, Fenerbahçe’ye güvenmedi, Basketbol Şube Sorumlusu Osman Yalçın’dan garanti çek istedi. Sonra da gitti, daha az bir ücret karşılığı AEK ile anlaştı. Onun istediği parayı hangi futbolcu alıyor? İbrahim, kendisini yetiştiren kulübüne, yapılan tüm fedakarlıklara rağmen, duyduğunu iddia ettiği sevgisinin ne derece asılsız olduğunu göstermiştir" diye konuştu.

***

Kaynak : Milliyet arşivleri-kişisel arşiv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder