Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

27 Mayıs 2011 Cuma

Fenerbahçe tarihinde bugün (27 Mayıs)

27 Mayıs 1933

Fenerbahçe Spor Kulübü, 9000 TL. karşılığında Fenerbahçe Stadı'nı satın aldı.




Fenerbahçe Spor Kulübü, 9000 TL. karşılığında Fenerbahçe Stadı’nı satın aldı. Böylece Türk sporunun stad sahibi ilk kulübü de Fenerbahçe Spor Kulübü oldu.

27 Mayıs 1932

Fenerbahçe : 1
Galatasaray: 0




Fenerbahçe Futbol Takımı, Olimpiyat Derneği Kupası maçında Taksim Stadı’nda Galatasaray’ı 1-0 mağlup ederken golünü Alaaddin Baydar attı.

***

27 Mayıs 1958

Fenerbahçe : 2
Lokomotif Moskova : 3




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, İstanbul’da oynadığı özel maçta Şükrü, Orhan (Seraceddin) Nedim, Avni, Naci, Akgün(Necdet) Şeref(Turhan) Lefter, Şirzat, Can ve Niyazi’den oluşan kadrosuyla Rusya’nın Lokomotif Moskova takımına 3-2 mağlup olurken gollerini Lefter (Dk.68 pen.) ve Seraceddin (Dk. 82) attı.

***

27 Mayıs 1979

Adana Demirspor : 1
Fenerbahçe : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 29.hafta maçında Fuat, Onur, Erol, Cem (Coşkun) Yenal, Tuna, Önder, Şevki, Ali Kemal (Zafer) Raşit ve Engin’den oluşan kadrosuyla deplasmanda Adana Demirspor’a 1-0 mağlup olurken Adana Demirspor’un golünü Sinan (Dk.34) attı. Fenerbahçe, ligin 29.haftasını liderin 3 puan gerisinde 38 puanla 3.sırada tamamladı.

***

27 Mayıs 1996

Fenerbahçe'den gönderilen Aykut Kocaman, Oğuz Çetin ve Emre Aşık, İstanbulspor ile sözleşme imzaladı.




Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Şen tarafından takımdan uzaklaştırılan Profesyonel Futbol Takımı oyuncularından Oğuz Çetin, Aykut Kocaman ve Emre Aşık, İstanbulspor ile resmi sözleşme imzaladılar.

***

27 Mayıs 2005

Konyaspor : 4
Fenerbahçe: 2

Şampiyon Fenerbahçe, maçtan sonra kupasını aldı.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Süper Lig 34.hafta maçında Volkan Demirel, Ümit Özat, Serhat Akın, Tuncay Şanlı (Selçuk Şahin Dk.46), Marco Aurelio, Mahmut Hanefi Erdoğdu (Mehmet Yozgatlı Dk.64), Önder Turacı, Alex De Souza (Marcio Nobre Dk.42), Deniz Barış, Serkan Balcı ve Nicolas Anelka’dan oluşan kadrosuyla deplasmanda Konyaspor’a 4-2 mağlup olurken gollerini Önder Turacı (Dk.7) ve Sebastian Nicolas Anelka (Dk.84) Konyaspor’un gollerini ise Erhan Albayrak (Dk.19) Zafer Biryol (Dk.25 ve 40) ile Muhammet Hanefi Akagündüz (Dk.34) attı. Önder Turacı, Fenerbahçe formasıyla ligdeki ilk golünü attı. 2004-05 sezonununda 1 hafta önceden şampiyonluğunu garantileyen Fenerbahçe, şampiyonluk kupasını Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı’dan aldı. Maçın ardından özel bir uçakla İstanbul’a dönen Fenerbahçe kafilesi, daha sonra Bağdat Caddesi’nde üstü açık bir otobüsle şampiyonluk turu attı.

***

Kaynak : Milliyet arşivleri-kişisel arşiv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder