Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

29 Mayıs 2011 Pazar

"Fatihler lâzımdır, fetihler için" Fethin 558.yıldönümü kutlu olsun...



"Kostantiniyye, mutlaka fetholunacaktır, O'nu fetheden asker ne asker, O'nu fetheden komutan ne güzel komutandır."

Alemlerin sultanı, son nebi, Peygamber Efendimiz (S.A.V.) in işte bu muştusuydu İstanbul'u bu kadar cazip kılan..

İşte bu müjdeydi İstanbul'u cezbeden..

İşte bu müjdeydi İstanbul'a 29 defa sefer düzenleten..

İşte bu müjdeydi 99 yaşındaki Eba Eyyübel Ensari Hz.'ni, at sırtında Medine'den İstanbul'a getiren ve suriçinde toprağa düşüren..

Ve işte bu müjdeydi daha 7 yaşında iken sarayın bahçesinde savaş oyunlarını öğrenen, hedefinde İstanbul'u fethetmek var olan ve "Fatih" olan..

53 gün boyunca devam eden muhasaranın son gününde atını denize sürerek "Ya ben İstanbul'u alırım, ya İstanbul beni" diyecek kadar kararlı, "Benim aklımda olanları sakalımın tek bir teli dahi bilse, o sakalı kökünden keserdim" diyecek kadar da sırlarla dolu o büyük insan, Edirnekapı'dan şehre girdiği zaman çevresinde toplanan kalabalıklara, gözucuyla hemen yanıbaşında yürüyen hocası Akşemseddin Hz.'ni göstererek "asıl Fatih O'dur" diyecek kadar da mütevaziydi..

Cehalet ve bilgisizliğin, zulüm ve gaddarlığın, ihanet ve sadakatsizliğin had safhada olduğu bir dönemde İstanbul semalarına bir nur hüzmesi olarak doğan, aydınlatan ve Kostantin'i "İstanbul" yapan, sadece bir muhasaranın zaferle sonuçlanması değildi..

Önemli olan "Fetih ruhuydu."

Ve o "Fetih ruhu" bir gün geldi bütün benlikleri sardı, kavurdu ve yaktı..

Nihayetinde de 600 küsur yıl süren bir saltanatla birlikte bütün dünyaya adaletin temsil bayrağını çekti, dalgalandırdı, mihmandarlığını yaptı..

Şimdi fethin 558.yıldönümündeyiz..

Büyük sultan, çağ kapatıp çağ açan, karanlıkları aydınlatan, 21 yaşında "Fatih" olan, "önce gönülleri fetheden" Fatih Sultan Mehmet Han Hz.leri başta olmak üzere, 558 yıl önce bu cennet vatanı bizlere emanet etmek pahasına seve seve canından olan, surlara tırmanan, dehlizlerde boğulan, zindanlarda çürüyen, burçlarda "bayrak" olup dalgalanan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle rahmet ve minnetle anıyoruz..

Hepsinin ruhları şad, mekanları cennet olsun..

Ve şefaatleri de üzerimizde olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder