Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

9 Nisan 2011 Cumartesi

Eskişehirspor : 1 - Fenerbahçe : 3 (Spor Toto Süper Lig 28.hafta maçı)



Fenerbahçe, ligin 2.yarısındaki müthiş çıkışı ve şampiyonluk yürüyüşüne Eskişehir'de devam etti.

Maça, klasik defans dörtlüsüyle başlayan, 1 hafta sonra takıma yeniden dönen Emre Belözoğlu destekli orta saha ve haftalar sonra takıma dönen Caner Erkin ile birlikte Fenerbahçe, ilk yarının 10.dakikasından sonra belki de sezonun en iyi futbollarından birisini oynadı.

Özellikle sol kanatta Caner Erkin'in müthiş dinamik futbolu, kısa sürede takımın geneline sirayet etti ve Fenerbahçe, şok bir golle geriye düşmesine rağmen maçta hem oyun, hem de skor olarak üstünlüğü ele geçirdi.

Orta sahada Emre'nin sakatlıktan yeni çıkmasına rağmen ortaya koyduğu mücadeleci futbola karşılık Baroni'nin yine "gölge presle" yetinmesi, Mehmet Topuz'un mücadeleci ancak fazlaca top kaybı ile oynaması karşısında, Alex De Souza'nın son derece rahat alanlarda çok etkili toplar ve şutları, Eskişehirspor'u zor duruma bırakan unsurlardı.

Alex ile birlikte Niang'ın, Eskişehirspor defansını zorlayan pas ve şutlarına karşılık Eskişehirspor, özellikle golden sonra Fenerbahçe orta sahası ve ileri uç adamları karşısında çok zor durumlara düştü.

Gökhan Gönül ve Mehmet Topuz'un sağ kanattan gönderdiği 2 topa Alex'in yakın mesafeden vurduğu kafa şutları, biraz da İvesa'nın şansı yardımıyla gol olmazken, belki de bu toplardan birisi gol olsa, Fenerbahçe farka götürürdü maçı.

Maçın ikinci yarısında ise dengeler değişti..

Bülent Uygun'un ikinci yarıya başlarken Sezer'i oyundan alıp yerine Pele'yi sahaya sürmesi ve üçlü orta saha ile oynaması, Eskişehirspor'un baskılı futbolunu da beraberinde getirdi.

Top, Eskişehirsporlularda fazlaca görünmesine rağmen Fenerbahçe defansının hatasız oynaması neticesinde kritik dakikalar Fenerbahçe lehine geçti.

60.dakikadan sonra çift forvete dönen Bülent Uygun'un bu hamlesi ise, Fenerbahçe'nin ekmeğine yağ sürdü. Zira iki forvetin orta saha özellikli olmaması ve Eskişehirspor ataklarında Fenerbahçe defansından dönen topların, Fenerbahçe orta saha oyuncularına anında aktarılması ve boş alanlarda Fenerbahçe forvetinin hızlı atakları, Eskişehirspor'un gardını düşürdü.

Fenerbahçe orta sahasının oyundan düşmesi sonucu, Aykut Kocaman'ın yaptığı değişiklikler ise, tam yerinde ve isabetli değişiklerdi. Zira, sakatlıktan yeni çıkan Emre'nin maç ve fizik eksikliği neticesinde zaman zaman sıkıntılı anlar da yaşandı. Ancak bu atakların hiçbirisi, Fenerbahçe kalesinde ciddi anlamda tehlikeli olmadı. Batuhan'ın direkten dönen topunda ise, Fenerbahçe kalesi ciddi bir şans faktörü ile golden kurtuldu. Zira direkten dönen top, Volkan'ın sırtına çarpıp içeriye de girebilirdi. Tıpkı 2007-08 sezonunda Konyaspor deplasmanında Ceyhun Eriş'in şutunda, o dönem Fenerbahçe'de forma giyen Serdar Kulbilge'nin sırtına çarpıp kaleye giren top gibi..

Neticesinde Fenerbahçe, çok kritik bir maçtan kayıpsız ayrılmasını bildiği gibi, Trabzonspor'u da ciddi anlamda stresin içerisine attı. Zira Trabzonspor ve "yandaş" larının beklentisi, Fenerbahçe'nin Eskişehir'de puan kaybedecek olmasıydı.

Geçtiğimiz hafta da söylediğimiz gibi Fenerbahçe, puan kaybetme kredisini Bursaspor maçında kullandı. Bundan sonra Trabzonspor'un 7 maçta 1 beraberlik alması bile, Fenerbahçe'yi şampiyon yapmaya yeter. Zira Fenerbahçe, kalan 6 maçın tamamını kazanacak güçte..

Önümüzdeki 6 haftadan belki de en kritiği, Fenerbahçe'nin önümüzdeki hafta oynayacağı Gaziantepspor maçı..

Hakem Cüneyt Çakır'a gelince;

Ortada bir maç yönetti ancak ilk yarıda Erkan Zengin'in sarı kart gördüğü pozisyonda olduğu gibi aynı yerde aynı hareketle ikinci faulü yapmasına ikinci sarı kartı çıkarmaması, belki de maçta yaptığı tek hataydı..

Şimdi önümüzde Gaziantepspor maçı var ve Eskişehir'de yeniden başlayan bu çıkış, umarız ki haftaya da devam eder..

Stat: Atatürk
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Eskişehirspor: Ivesa, Sezgin, Volkan, Veysel, Diego (Dk. 23 Nadareviç), Alper, Doğa, Erkan (Dk. 62 Ümit), Sezer (Dk. 46 Pele), Burhan, Batuhan
Fenerbahçe: Volkan, Lugano, Yobo, Emre (Dk. 83 Gökay), Niang (Dk. 83 Semih), Alex (Dk. 89 Bekir), Cristian, Dos Santos, Mehmet Topuz, Gökhan, Caner

Goller: Dk. 8 Batuhan (Eskişehirspor) Dk. 10 Caner, Dk. 14 Niang, Dk. 87 Semih (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 30 Erkan, Dk. 61 Sezgin, Dk. 75 Veysel (Eskişehirspor), Dk. 38 Niang, Dk. 66 Gökhan, Dk. 73 Lugano (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder