Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

1 Mart 2011 Salı

Fenerbahçe tarihinde bugün (01 Mart)

01 Mart 1959

İzmirspor : 0
Fenerbahçe: 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Milli Lig maçında deplasmanda Özcan, Osman, Nedim, Avni, Basri, Akgün, Mustafa, Ergun, Şeref, Lefter ve Yüksel’den oluşan kadrosuyla İzmirspor ile 0-0 berabere kaldı.

***

01 Mart 1970

Fenerbahçe : 2
Altay : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 17.hafta maçında Datcu, Şükrü, Numan, Nunweiller, Ercan, Levent, Can, Ziya, Zeki, Nedim ve Ogün’den oluşan kadrosuyla kendi sahasında Altay’ı 2-0 mağlup ederken gollerini, Nunweiller (Dk.3) ve Ogün Altıparmak (Dk.40) attı. Fenerbahçe, ligin 17.haftasını 28 puanla lider olarak tamamladı.

***

01 Mart 1981

Trabzonspor : 0
Fenerbahçe : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 20.hafta maçında Adem, Onur, Erol (Mustafa) Cem, Sedat, Müjdat, Alpaslan, Raşit, İsa, Ali Kemal ve Selçuk’tan oluşan kadrosuyla deplasmanda Trabzonspor ile 0-0 berabere kalırken ligin 20.haftasını liderin 8 puan gerisinde 22 puanla 5.sırada tamamladı.

***

01 Mart 1986

Galatasaray: 0
Fenerbahçe : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi maçında Nurettin, İsmail (Önder) Abdülkerim, Onur, Erdoğan, Hüseyin, Engin, Pesiç (İlyas) Müjdat, Selçuk ve Şenol’dan oluşan kadrosuyla İnönü Stadı’nda Galatasaray ile 0-0 berabere kaldı.

***

01 Mart 1989

Fenerbahçe : 6
Kasımpaşa : 4




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, hazırlık maçında Schumacher (Murat Dk) İsmail (Taygun) Nezihi (Sedat) Müjdat, Şenol Ustaömer (Bilal) Serdar (Erdi) Oğuz (Durmuş) Turhan, Rıdvan, Hasan ve Şenol Çorlu’dan oluşan kadrosuyla Kasımpaşa’yı 6-4 mağlup ederken gollerini Rıdvan Dilmen (Dk.10 ve 12) Turhan Sofuoğlu (Dk.54) Erdi Demir (Dk.56) Şenol Çorlu (Dk.81) Hasan Vezir (Dk.87) Kasımpaşa’nın gollerini ise İlhan (Dk.16) Nazmi (Dk.31) Murat (Dk.77) ve Musa (Dk.85) attı.

***

01 Mart 1992

Fenerbahçe : 4
Ankaragücü : 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 19.hafta maçında, Engin, Soczynski, Müjdat, Turhan, İsmail, Gerson, Oğuz, Semih, Ümit (Hakan Dk.74) Tanju ve Vokri’den oluşan kadrosuyla Fenerbahçe Stadı’nda Ankaragücü’nü 4-1 mağlup ederken gollerini Tanju (Dk.3) Gerson (Dk.31) Turhan (Dk.54 ve 61) Ankaragücü’nün golünü ise Sabotiç (Dk.71 pen.) attı. Fenerbahçe, ligin 19.haftasını liderin 2 puan gerisinde 47puanla 2.sırada tamamladı.

***

01 Mart 2007

Gençlerbirliği : 0
Fenerbahçe : 1

Fenerbahçe, Fortis Türkiye Kupası'nda yarı finale yükseldi.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında Serdar Kulbilge, Mehmet Yozgatlı, Tuncay Şanlı, Mehmet Aurelio, Can Arat, Semih Şentürk, Uğur Boral (Ümit Özat Dk.66), Kemal Aslan (Deniz Barış Dk.89), Serkan Balcı, Diego Lugano ve Deivid De Souza (Stephan Appiah Dk.74) tan oluşan kadrosuyla deplasmanda Gençlerbirliği’ni 1-0 mağlup ederken gollerini Mehmet Yozgatlı (Dk.10) attı. İlk maçta da Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda rakibini 2-1 mağlup eden Fenerbahçe, Fortis Türkiye Kupasında yarı finale yükseldi.

Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı Teknik Direktörü Arthur Zico, Fortis Türkiye Kupası’nda Gençlerbirliği’ni deplasmanda 1-0 mağlup ettikleri maçın ardından bir basın toplantısı düzenledi. Değişik bir kadro ile Gençlerbirliği karşısına çıktıklarını belirten Zico "Bu kimseye gözdağı ve ceza değil. Ben tüm futbolcularıma güveniyorum" dedi. Zico, "Kadromda sadece 11 değil, 24 oyuncu var. Bazı oyuncular az oynama fırsatı yakalıyor. Bu tip maçlarda bu oyuncular şans buluyor. Gösterdikleri performansla Fenerbahçe'de oynayabilecek kalitede olduklarını kanıtlıyorlar. Üç hedefimizden ikisi kaldı. Bu futbolcuların bizi başarıya götüreceklerine inanıyorum" diye konuştu. Hafif bir sakatlığı bulunan Alex'i riske etmemek için oynatmadığını vurgulayan Zico, çok soru sorulması karşısında "Her soruya tek tek cevap verirsem silahı kafama dayayıp bu hayattan gitmem gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder