Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

24 Mart 2011 Perşembe

Amaç belli: "Seyrantepe de Kadıköy olmasın"



Basından okuduk..

Ne derece doğru bilemiyoruz,

Zira konunun muhatapları her hangi bir açıklama yapmadılar..

Fenerbahçe'nin, Galatasaray ile "Seyrantepe Türk Telekom Arena Stadı" nda oynadığı maçtan sonra, Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a bir teklifte bulunmuş güya:

"Başkanım, önümüzdeki sezon siz bizim stadımıza taraftar getirmeyin, biz de sizin.."

Ve yine güya Aziz Yıldırım da konuyu, yetkili kurullarda değerlendireceğini ifade etmiş..

Öncelikle belirtmeliyiz ki, spor ancak taraftar varoldukça güzeldir..

Yıllar önce stadlarda "yarı yarıya maç izleme" durumuna itiraz ederek %5 kontenjanı fikrini Türkiye'nin gündemine de yine Adnan Polat getirmişti 1992 yılında.. O tarihe kadar statlar genelde yarı yarıya tribün şeklindeydi ve taraftar sayısı eşit ağırlıklıydı.. Güvenlik açısından bakıldığı zaman belki şu anda, 90 lı yıllardaki kavgalar yaşanmıyor maçlardan önce, veya gece sabahlamalar hiç yaşanmıyor.. Zira şimdi maçlardan 10 dakika önce publarda eğlenen binler var, stadlar yerine..

Konumuza dönecek olursak, Adnan Polat anlaşılan odur ki, yeni bir fikri Türkiye gündemine getirmekle meşgul..

Galatasaray'ın son 11 yılda Kadıköy'de sadece 1 beraberlik aldığını düşünecek olursak, bu taraftar kısmının Galatasaray'ı pek ilgilendirmediğini görüyoruz. Zira Kadıköy'de taraftarı olsa da aynı, olmasa da..

Zira;

"Mekanı ayrı, kaderi aynı"

Anlaşılan kendilerince ellerinde kalmasını ve zaptedilmesine asla razı gelemeyecekleri yeni stada karşı bir dizi önlem alma gayreti içerisindeler..

Son Galatasaray maçında, özellikle ikinci yarıda Fenerbahçe taraftarının, Seyrantepe Stadı'nda yaptığı müthiş tezahürat, maç yayını sırasında TV ler aracılığıyla çok net duyuldu.. Ve hatta ne söylenildiği anlaşılan tezahüratlar, çok net bir şekilde duyuldu..

Bütün Türkiye'nin de kabul ettiği gibi Fenerbahçe taraftarı, takımı adına müthiş derecede bir itici güç.. Ve Fenerbahçeli futbolcular da bu gücü yanlarında hissederek çıkıyorlar sahaya..

Şimdi, Kadıköy'deki maçlarda zaten taraftarı olsa da olmasa da aynı kaderi yaşayan bir camianın, bari kendi sahasında, üstelik te ilk maçtan itibaren tıpkı Kadıköy gibi bir "seriye bağlanmayı" engelleme çabalarıdır bu "deplasmana seyirci götürmeme projesi."

Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe yönetiminin bu gerçeği de düşüneceğini umuyoruz..

Bu fikrin çıkış nedeni eğer son maça giderken İETT otobüslerinin hasar görülme mevzusu ise;

2600 kişiyi 15 tane otobüse tıka basa balık istifi gibi doldurursanız, o insanlar da en doğal hakları olan "nefes alma hakkını bir şekilde" kullanacaklardı...

Yöntem yanlış olsa bile...

Deplasmana taraftar götürmeme fikri son derece yanlış ve tehlikelidir,

Yoksa bu ülke, daha çok "Truva" görecektir..

"Mekanları farklı olsa da kaderleri aynı olacaktır.."

Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe yönetiminin, bu gözboyamaya da göz yummayacağını umuyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder