Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

25 Şubat 2011 Cuma

Fenerbahçe tarihinde bugün (25 Şubat)

25 Şubat 1912

Fenerbahçe : 1
Rumblers : 1




Fenerbahçe Futbol Takımı, İstanbul Ligi maçında Rumblers ile 1-1 berabere kaldı.

***

25 Şubat 1955

Hacettepe : 3
Fenerbahçe : 6




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Ankara’da oynadığı özel maçta Selahattin (Şükrü) Müjdat, Basri, Naci, Melih, Akgün, Fikret, M.Ali, Burhan ve Lefter’den oluşan kadrosuyla Hacettepe’yi 6-3 mağlup ederken gollerini M.Ali (Dk.5-24) Lefter (Dk.18-68) Burhan (Dk.76) ve Hüsamettin (Dk.80) attı.

***

25 Şubat 1963

Fenerbahçe : 1
Beşiktaş : 2




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Milli Lig maçında Hazım, Atilla, Özcan, Tuncay, Özer, Avni, Hüseyin, Şeref, Nedim, Lefter ve Selim’den oluşan kadrosuyla Mithatpaşa Stadı’nda Beşiktaş’a 2-1 mağlup olurken golünü Nedim Doğan (Dk.71) attı.

***

25 Şubat 1976

Göztepe : 2
Fenerbahçe : 1

Fenerbahçe, Türkiye Kupası'ndan elendi.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye Kupası 4.tur rövanş maçında Adil, Sebahattin, Emin, Alpaslan, Yenal, Nevruz, Aydın, Ender, Engin, Ömer (Raşit) ve Cemil’den oluşan kadrosuyla deplasmanda Göztepe’ye 2-1 mağlup olurken golünü Ender Konca (Dk.85) Göztepe’nin gollerini ise Sebahattin (Dk.38) ve Fuji Mehmet (Dk.72) attı. İlk maçta rakibiyle 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, Türkiye Kupasından elendi.

***

25 Şubat 1982

Fenerbahçe : 4
Denizlispor: 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye Kupası 5.tur 1.maçında Yaşar, Onur, Erdoğan, Güngör, Müjdat (Mehmet) Arif (Cem) Osman, İsa, Mustafa, Bahtiyar ve Selçuk’tan oluşan kadrosuyla Fenerbahçe Stadı’nda Denizlispor’u 4-0 mağlup ederken gollerini, Bahtiyar Yorulmaz (Dk.9 ve 34) Mustafa Arabacıbaşı (Dk.73) ve Selçuk Yula (Dk.88) attı.

***

25 Şubat 1990

Fenerbahçe : 2
Sakaryaspor: 2




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 22.hafta maçında Schumacher, İsmail, Vicsnevski, Müjdat, Erdi, Hakan, Oğuz, Şenol Çorlu, Bilal (Turhan Dk.66) Şenol Ulusavaş (Nielsen Dk.46) ve Aykut’tan oluşan kadrosuyla Fenerbahçe Stadı’nda Sakaryaspor ile 2-2 berabere kalırken gollerini Aykut Kocaman (Dk.17) ve Oğuz Çetin (Dk.41) Sakaryaspor’un gollerini ise Hakan Şükür (Dk.44) ve Serdar (Dk.90) attı. Fenerbahçe, ligin 22.haftasını liderin 4 puan gerisinde 45 puanla 3.sırada tamamladı.

***

25 Şubat 2007

Antalyaspor : 1
Fenerbahçe : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Süper Lig 22.hafta maçında Volkan Demirel, Stephan Appiah, Ümit Özat, Mateja Kezman, Tümer Metin, Önder Turacı, Alex De Souza, Deniz Barış, Olcan Adın, Diego Lugano ve Edu Drecena’dan oluşan kadrosuyla deplasmanda Antalyaspor’a 1-0 mağlup olurken Antalyaspor’un golünü Ali Bilgin (Dk.47) attı. Maçtan sonra kafile İstanbul’a dönerken Antalya havalimanında Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel ile taraftarlar arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.

Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı Teknik Direktörü Arthur Zico, maçın ardından açıklamalarda bulundu. Teknik Direktör Zico, "Kötü bir performans sergiledik. Rekor sayıda pas hatası yaptık. Hafta içindeki UEFA maçından sonra mental, duygusal, fiziksel olarak bir yorgunluk yaşıyoruz. Bu nedenle Antalyaspor ikinci yarıda fizik üstünlüğü ele geçirdi. İkili mücadelelerden galip çıktı. Buldukları bir golle de maçı bitirmeyi başardılar. Henüz bir şey kaybetmiş değiliz. Kendi oyunumuza bakıp bu yorgunluğu üzerimizden atmalıyız. Ancak lig ile UEFA arasında fazla zaman olmaması bizi etkiledi" dedi.

Zico "Devre arasında takviye yapılsaydı daha iyi olmaz mıydı" şeklindeki soruya, "Elbette yararlı olabilirdi. Ancak eğer olsaydılarla uğraşamayız. Tabii ki bu kadar sakatlık olacağını hesap etmemiştik. Bunun sıkıntısını yaşıyoruz" yanıtını verdi. Zico oyunculara yardımcı olacak kişinin kendisi olduğunu da belirtti, "Bugünkü durumda oyunculara gereken müdahaleleri ben yaparım. Eğer yönetim bunları yapacak olsaydı benim burada olmamam gerekirdi" diye konuştu. Zico, Az Alkmar Teknik Direktörü Louis van Gaal'ın kendisine yönelik eleştirileri için de "Görüşleri kendine aittir. Ancak bizi şov yaparak mı elediler ki, böyle konuşuyor. Oysa iki maçta yenemediler bile. Ben olsaydım birinin arkasından değil yüzüne karşı konuşurdum" ifadesini kullandı.

***

Kaynak : Milliyet arşivleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder