Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

11 Şubat 2011 Cuma

Fenerbahçe tarihinde bugün (11 Şubat)

11 Şubat 1916

Fenerbahçe : 3
Galatasaray: 1

Fenerbahçe, İstanbul Ligi şampiyonu oldu.




Fenerbahçe Futbol Takımı, İstanbul Ligi maçında İttihatspor sahasında Galatasaray’ı 3-1 mağlup edip İstanbul Şampiyonu olurken gollerini Selahaddin Cihanoğlu (2) ve Galip Kulaksızoğlu attı.

***

11 Şubat 1951

Beşiktaş : 1
Fenerbahçe : 0




Fenerbahçe Futbol Takımı, İstanbul Ligi maçında Şalabi, Müjdat, Hilmi, Selahaddin, Kamil, M.Ali, K.Fikret, Erol, Zekeriya, Lefter ve Halit’ten oluşan kadrosuyla Mithatpaşa Stadı’nda Beşiktaş’a 1-0 mağlup oldu.

***

11 Şubat 1968

Fenerbahçe : 0
Vefa : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 18.hafta maçında Yavuz, Numan, Levent, Selim, Ercan, Yılmaz, Ogün, Nedim, Ziya (Raşit) Fuat, Yaşar (Abdullah) tan oluşan kadrosuyla Vefa ile 0-0 berabere kalırken hakem Doğan Babacan, Fenerbahçe’nin bir gol bir de penaltısını vermedi. Fenerbahçe, ligin 18.haftasını 27 puanla lider olarak tamamladı.

***

11 Şubat 1973

Fenerbahçe : 3
PTT : 0





Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 17.hafta maçında Datcu, Şükrü, Yılmaz, Cevher, Levent, Ziya, Fuat (Ersoy) Canan (Muharrem) Cemil, Osman ve Nedim’den oluşan kadrosuyla kendi sahasında PTT’yi 3-0 mağlup ederken gollerini, Osman Arpacıoğlu (Dk.27) , Canan Açıkgöz (Dk.51) ve Fuat Saner (Dk.59) attı. Fenerbahçe, ligin 17.haftasını liderle aynı puanda (23 puan) averajla 2.sırada tamamladı.

***

11 Şubat 1990

Gençlerbirliği : 0
Fenerbahçe : 2




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 19.hafta maçında Nurettin, İsmail, Nezihi, Müjdat, Erdi, Hakan (Serdar Dk.81), Şenol Çorlu, Oğuz, Turhan, Şenol Ulusavaş (Bilal Dk.76) ve Aykut’tan oluşan kadrosuyla deplasmanda Gençlerbirliği’ni 2-0 mağlup ederken gollerini Şenol Çorlu (Dk.19 ve Dk.54 pen.) attı. Fenerbahçe, ligin 19.haftasını liderin 5 puan gerisinde 38 puanla 3.sırada tamamladı.

***

11 Şubat 1998

Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor ile Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçını oynarken, tribünlerden atılan taşın Teknik Direktör Otto Bariç'e isabet etmesi üzerine sahadan çekildi. Maç yarım kaldı.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında Rüştü Reçber, Taner Savut, Uche, Jes Högh, Saffet Akbaş, Erol Bulut, Tayfun Korkut, Elvir Boliç, Mustafa Doğan, Okocha ve Faruk Yiğit’ten oluşan kadrosuyla deplasmanda Trabzonspor karşısında 1-0 gerideyken, Trabzonspor tribünlerinden Fenerbahçe Teknik Direktörü Otto Bariç’e taş atılması ve bu taşın isabet etmesi nedeniyle sahadan çekildi.

Kaynak : Milliyet arşivleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder