Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

10 Şubat 2011 Perşembe

Fenerbahçe tarihinde bugün (10 Şubat)

10 Şubat 1933

Fenerbahçe : 5
Galatasaray: 1




Fenerbahçe Futbol Takımı, İstanbul Ligi maçında Taksim Stadı’nda Galatasaray’ı 5-1 mağlup ederken gollerini Zeki Rıza Sporel (2) M.Reşat Nayır, Muzaffer Çizer ve Fikret Arıcan attı.

***

10 Şubat 1957

Fenerbahçe : 4
Adalet : 2




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, İstanbul Profesyonel Futbol Ligi maçında Şükrü, Seraceddin, Nedim, Akgün, Naci, Lefter, Şeref, Can, Basri ve Niyazi’den oluşan kadrosuyla Adalet’i 4-2 mağlup ederken gollerini Şeref (Dk.4) Lefter (Dk.17 ve 22) Can Bartu (Dk. 24) attı. Fenerbahçeli Can Bartu, dizinden sakatlanarak oyundan çıktı.

***

10 Şubat 1980

Adanaspor : 0
Fenerbahçe: 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi maçında Adem, Onur, Cem, Erol, Yaşar, Mehmet (Bahri) Önder, Tuna, Mustafa, Raşit, Ali Kemal (İbrahim) den oluşan kadrosuyla deplasmanda Adanaspor’u 1-0 mağlup ederken golünü, Raşit Çetiner (Dk.24) attı.

***

10 Şubat 1980

Razi Trak, 2.defa Fenerbahçe Spor Kulübü'ne başkan seçilirken, kulüp tarihinin 29.başkanı oldu.




Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. 679 üyenin katıldığı Genel Kurul Toplantısında başkan adaylarından Razi Trak, ikinci defa Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı (Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 29.başkanı) olurken 435 oy aldı. Diğer başkan adayı Firuzan Tekil ise 153 oy aldı. Oylama sonucu yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Talha Altınbaşak (428 oy) Yükseş Günay (426 oy) Muhittin Bulgurlu (429 oy) Semih Bayülken (423 oy) Melih Ilgaz (434 oy) Güven Sazak (429 oy) Kazım Bayülken (410 oy) İlkin Okan (430 oy) Osman Karatop (429 oy) Aziz Yılmaz (428 oy)

***

10 Şubat 1991

Fenerbahçe : 1
Zeytinburnuspor: 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 18.hafta maçında Schumacher, Şenol Çorlu, Jacolcewicz, Turhan, İsmail (Ahmet Dk.46) Müjdat, Oğuz, Şenol Ustaömer, Rıdvan, Aykut, Sercan (Vokri Dk.69) den oluşan kadrosuyla Fenerbahçe Stadı’nda Zeytinburnuspor’u 1-0 mağlup ederken golünü Aykut Kocaman (Dk.82 pen.) attı. Fenerbahçe, ligin 18.haftasını 1 maç eksiği ile liderin 14 puan gerisinde 26 puanla 5.sırada tamamladı.

***

10 Şubat 1996

Ankaragücü : 0
Fenerbahçe : 3

Fenerbahçe, ligin 20.haftasında 51 puanla liderliğe yükseldi.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 20.hafta maçında Rüştü, İlker, Uche, Högh, Erol, Bülent (Halil İbrahim Dk.79) Oğuz, Kemalettin (Serkan Dk.59) Boliç, Atkinson (Tarık Dk. 46) ve Aykut’tan oluşan kadrosuyla deplasmanda Ankaragücü’nü 3-0 mağlup ederken gollerini Elvir Boliç (Dk.28 pen. ve 41) ile Bülent Uygun (Dk.57) attı. Fenerbahçe, ligin 20.haftasında 51 puanla liderliğe yükseldi.

***

10 Şubat 2007

Çaykur Rizespor : 2
Fenerbahçe : 1

Hakem Selçuk Dereli, Fenerbahçe aleyhine çok ağır bir kararla penaltı verirken (Deniz Barış'ın göğsünden seken topa) Tümer Metin'e yapılan %100 penaltı hareketinde ise devam kararı verdi.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Süper Lig 20.hafta maçında Volkan Demirel, Stephan Appiah, Tuncay Şanlı, Mehmet Aurelio (Tümer Metin Dk.57), Can Arat (Semih Şentürk Dk.24), Alex De Souza, Deniz Barış, Uğur Boral, Serkan Balcı (Mehmet Yozgatlı Dk.62), Edu Drecena ve Deivid De Souza’dan oluşan kadrosuyla deplasmanda Çaykur Rizespor’a 2-1 mağlup olurken golünü golünü Semih Şentürk (Dk.69) Çaykur Rizespor’un gollerini ise Zafer Biryol (Dk.5 pen.) ve Serhat Akyüz (Dk.28) attı. Hakem Selçuk Dereli, Fenerbahçe aleyhine bu maçta da birçok karar verdi, Deniz Barış’ın göğsüyle düzelttiği topa penaltı verirken Fenerbahçeli Tümer Metin’e yapılan çok açık bir penaltıyı ise vermedi.

Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı Teknik Direktörü Arthur Zico, Turkcell Süper Ligin 20.haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor’a 2-1 mağlup olduğu maçın ardından açıklamalarda bulundu. Arthur Zico, Rize'ye üç puan için geldiklerini, ancak maç içinde her şeyin istedikleri gibi yürümediğini söyledi. 20. dakika oynanırken 2-0 geriye düştüklerini belirten Zico, "Bu sonuç bizim beklediğimiz bir şey değildi. Fenerbahçe'ye geldiğim ilk maçtan bu yana yaşadığım bir durum değildi. Her ne kadar maçta istediklerimizi yapamasak da, yine de maçı kazanabilirdik. Benim görüşüme göre hakem, 4. dakikada Deniz'in eline topun çarpmasına penaltı verdi. Bana göre hiçbir şekilde elle alma niyeti yoktu" diye konuştu. Ligin başında da kötü sonuçlar aldıklarını, ancak daha sonra geriden gelip 7 puanlık fark yarattıklarını ifade eden Zico, "Bu puanı, böyle sahada istediğimiz futbolu yansıtamadığımız zamanlar için aldık. Her ne kadar üzgün olsak bile artık bunu unuttuk. Aldığımız bu sonuç şampiyonluk yolunda bizim için bir yara değil" dedi. Brezilyalı hoca, AZ Alkmaar maçında yine forvet hattında Daivid'e şans vereceğini, oyun sisteminde de bir değişikliğe gitmeyeceğini söyledi.

***

10 Şubat 2008

Fenerbahçe : 3
Gençlerbirliği OFTAŞ : 1

Fenerbahçe, 2007-08 sezonunda (33 hafta sonra) ilk defa penaltı vuruşu kazandı.)




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Turkcell Süper Lig 21.hafta maçında Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Yasin Çakmak, Edu Drecena, Roberto Carlos, Deivid De Souza, Mehmet Aurelio, Maldonado, Uğur Boral (Vederson Dk.87) Alex De Souza, Kejman (Colin Kazım Dk.88) dan oluşan kadrosuyla Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Gençlerbirliği OFTAŞ’ı 3-1 mağlup ederken gollerini Alex De Souza (Dk.29 pen.) Mateja Kezman (Dk.40) ve Roberto Carlos (Dk.57) Gençlerbirliği OFTAŞ’ın golünü ise İlhan Eker (Dk.60) attı. Yeni transfer edilen Maldonado, ligde ilk defa Fenerbahçe forması giyerken, Fenerbahçe 2007-08 sezonunda ilk defa penaltı vuruşu kazandı.

Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı Teknik Direktörü Arthur Zico, Turkcell Süper Ligin 21.haftasında Gençlerbirliği OFTAŞ’ı 3-1 mağlup ettikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu. Futbolcularının maç boyunca yaratıcılıklarını gösterdiğini belirten Zico, rakibin de hakkını teslim etti, "Oftaş, yenilse de, ikinci ligden çıkıp şu andaki konumunu ne kadar hak ettiğini gösterdi. Sert savunma yapıyorlar ve hızlı kontraya çıkıyorlar. Bunları biliyorduk, önlem aldık. Oyuncularımı ikili mücadelelerden galip çıkınca galibiyetin temelini atmış olduk" dedi. Fenerbahçe’de ilk kez şans tanıdığı Maldonado'nun performansını da beğenen Zico, "İki aydır oynamamasına rağmen kendini iyi tutmuş, yerini yadırgamadı. Başladığı andan itibaren uzun süredir oynamış gibi performansını gösterdi. Aslında Selçuk oynayacaktı ama hastalanınca onu oynattım. Maldonado, yeni takımıyla gerçekten iyi durumda ve uyum içinde olacağını gösterdi" dedi. Oyuncu değiştirmesinin, futbolculara güvenmemesi anlamını taşımadığını da vurgulayan Zico, şöyle devam etti: "Yedeklerime güvenmesem sahaya 11 oyuncu ile çıkardım. Ama bazı kafalar oyunculara güvenmiyor diye düşünebilir. Deivid'in sakatlığı sırasında değişiklik yapabilirdim. Oyunu soğutmak için değişiklikleri son dakikaya bıraktım. Bu benim oyun içinde aldığım bir karardı."

Kaynak : Milliyet arşivleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder