Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

31 Ocak 2011 Pazartesi

Fenerbahçe tarihinde bugün (31 Ocak)

***

31 Ocak 1996

Fenerbahçe : 1
Bursaspor : 1

Rıdvan Dilmen, futbolu bırakırken jübile maçında gol attı.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı’nın efsane oyuncularından Rıdvan Dilmen, futbolu bıraktı. Rıdvan Dilmen’in jübile maçında, Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Engin (Murat Dk.60) Mustafa, Emre, Saffet Akbaş, Halil İbrahim (Mehmet Dk.78) Ahmet, Oğuz (Serkan Dk.19) Kemalettin, Aygün (K.Oğuz Dk.46) Rıdvan (Tarık Dk.14) Aykut (Boliç Dk.19) ten oluşan kadrosuyla Fenerbahçe Stadı’nda Bursaspor ile 1-1 berabere kalırken golünü Rıdvan Dilmen (Dk.5) Bursaspor’un golünü ise İbrahim (Dk.79) attı.

***

31 Ocak 1960

Fenerbahçe : 3
Feriköy : 2




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Milli Lig 20.hafta maçında Şükrü, Osman, Nedim, Niyazi, Naci, Avni, Şeref, Hüseyin, Yüksel, Lefter ve Can’dan oluşan kadrosuyla Feriköy’ü 3-2 mağlup ederken gollerini Niyazi Tamakan (Dk.14) Lefter (Dk.72 pen.) ve Yüksel Gündüz (Dk. 88) attı. Fenerbahçe, ligin 20.haftasını liderin 6 puan gerisinde 31 puanla 2.sırada tamamladı.

***

31 Ocak 1970

Göztepe : 0
Fenerbahçe: 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, İzmir’de oynadığı Dörtlü Turnuva maçında, Yavuz, Ümran (Şükrü) Levent, Nunweiller, Ercan, Yılmaz (Numan) Can (Yaşar) Ziya, Çetin (Abdullah) Nedim, Zeki (Bünyamin) Ogün (Fuat) tan oluşan kadrosuyla Göztepe ile 0-0 berabere kalırken Yılmaz Şen'in ayağı kırıldı.

***

31 Ocak 1981

Fenerbahçe : 1
Orduspor : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi maçında Adem, Müjdat, Onur, Alpaslan, Cem, Hasan, Sedat, Raşit, Ali Kemal (Suat) Selçuk (Mustafa) ve İsa’dan oluşan kadrosuyla kendi sahasında Orduspor’u 1-0 mağlup ederken golünü, İsa Ertürk (Dk.87) attı.

***

31 Ocak 1982

Lefkoşa-Girne Karması : 0
Fenerbahçe : 7




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Liginin ikinci yarısı hazırlıkları ve kamp çalışmaları için bulunduğu Kıbrıs’ta oynadığı hazırlık maçında, Yaşar, Hüseyin (Mehmet) Onur (Güngör) Cem, Erdoğan, Erhan Önal (Arif) Osman, İsa (Mehmet) Selçuk, Bahtiyar (Özcan) ve Zafer’den oluşan kadrosuyla Lefkoşa-Girne Karması’nı 7-0 mağlup ederken gollerini Bahtiyar Yorulmaz (Dk.15 -19- 31 ve 52) Selçuk Yula (Dk.17) Zafer (Dk.57 ve 69) attı.

***

31 Ocak 2005

Fenerbahçe, Nicolas Sebastian Anelka'yı transfer etti.




Fenerbahçe Spor Kulübü, ara transferin son gününde İngiltere’nin Manchester City takımından transfer ettiği Nicolas Sebastian Anelka ile basın önünde 3,5+1 yıllık resmi sözleşme imzaladı. Anelka "Dünyanın en büyük kulüplerinden bir tanesine geldim. Fenerbahçe ile Avrupa'da büyük başarılara imza atacağım. Sahada takım arkadaşlarıma elimden gelen yardımı yapacağım. Kazanmak için bütün eforumu sarfedeceğim. Taraftarlar mutlu ise ben mutluyumdur. Ben mutluysam taraftarlar mutlu olsun. Bu da kazanmaktan geçer" dedi.

İstanbul’a geldiği andan itibaren gördüğü yakın ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Anelka, "Şimdiden gördüm ki çok iyi ve çok büyük bir kulüpte top oynayacağım" yorumunu yaptı. Manchester City'den, hedefleri bulunmayan bir takım olması nedeniyle ayrıldığını anlatan Fransız oyuncu, Fenerbahçe'nin ligde lider durumda bulunduğunu, UEFA Kupası'nda da mücadele ettiğini vurgulayarak, "UEFA Kupası'nı kazanmak, ligde şampiyon olmak güzel hedefler ve bizim gerçekten de bunları başarma şansımız var" diye konuştu. Takımda Rüştü, Van Hooijdonk ve Tuncay Şanlı'yı tanıdığını kaydeden Anelka, Şükrü Saracoğlu Stadı hakkında da, "Gördüğüm kadarıyla atmosfer İngiltere ile aynı olacak. Çünkü oradaki statlar gibi tribünler sahaya çok yakın" ifadelerini kullandı. Asbaşkan Murat Özaydınlı ise "Tarihi bir sayfa açtık. Artık Fenerbahçe, Real Madrid, Milan, Barcelona gibi tercih edilen bir kulüp olmuştur" diye konuştu. Mahmut Uslu da "İki üç yıl içinde Avrupa kupalarını kaldırıp, Dünya Kulübü olduğumuzu tescil edeceğiz" dedi.

Kaynak : Milliyet arşivleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder