Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

26 Aralık 2010 Pazar

Galatasaray - Fenerbahçe U17 Akademi Ligi maçında, Galatasaraylı taraftarlar Fenerbahçeli futbolculara saldırdı, maç yarım kaldı.



Fenerbahçe U17 Takımı’nın, U17 Akademi Ligi’nde Florya Metin Oktay Tesisleri’nde Galatasaray ile oynadığı maçın ilk yarısı 1-1 sona erdi. Devre arasında Galatasaraylı taraftarların sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculara saldırması üzerine maç yarım kaldı. Fenerbahçeli 1 futbolcunun burnu kırıldı ve Bakırköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Fenerbahçe Spor Kulübü, U17 Futbol Takımı’nın, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde Galatasaray ile oynadığı U17 Akademi Ligi maçı devre arasında yaşanan olaylar hakkında bir açıklama yaptı.

Kulübün resmi internet sitesinden “saldırganları kınıyoruz” başlığıyla yayınlanan açıklamada şöyle denildi:

“U-17 Akademi Ligi’nde Kulübümüz U-17 takımı ile Galatasaray Kulübü Takımı’nın Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki karşılaşmasında son derece üzücü olaylar yaşanmıştır. Karşılaşmanın 1-1 sona eren ilk yarısı sonunda bazı kendini bilmez ve taraftar demeye dilimizin varmadığı kişiler sahaya inerek sporcularımıza saldırmışlardır. Bakırköy Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan futbolcularımızdan birinin burnunun kırılmış olduğu diğerlerinin de çeşitli yerlerinden yaralanmış ve darp edilmiş oldukları görülmüştür. Sporcularımızın tedavileri hastanede devam etmektedir. Tüm sporcularımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu arada Kulübümüz avukatları ve yetkilileri ile derhal olaya müdahale etmiştir.

Çocuklarımızın spor yaptığı bir alanda dahi çirkin yüzlerini gösteren bu kişileri şiddetle kınıyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak söz konusu olaya karışan tüm şahısların yakalanması ve cezalandırılması adına gerekli girişimleri yapıyoruz ve yapacağız. Kulübümüz bu çirkin olaya karışanların cezalandırılması adına gerek hukuki gerekse Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde her türlü girişimde bulunacaktır. Bu spor canavarlarının cezasız kalmaması adına konunun sürekli takipçisi olacağız. Kamuoyunun da bu kişilerin saklanmaması ve hak ettikleri cezaya çarptırılmaları adına konuya hassasiyet göstereceğine eminiz.

Galatasaray Kulübü yönetimi de olay anından itibaren söz konusu şahısların yakalanması adına gerek kulübümüz gerekse emniyet güçleri ile sürekli temas halindedir ve çalışmalar yürütmektedir.”

1 yorum: