Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

29 Aralık 2010 Çarşamba

Fenerbahçe tarihinde bugün (28 Aralık)

28 Aralık 1950

A.Muhiddin Hacıbekir, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığına seçildi.




Fenerbahçe Spor Kulübü kongresi yapıldı ve başkanlığa A.Muhiddin Hacibekir seçildi.

***

28 Aralık 1975

Ankaragücü : 1
Fenerbahçe : 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi maçında Adil, Sebahattin, Alpaslan, Yılmaz, Ender, Nevruz, Ersoy, Aydın, Engin, Cemil ve Ömer’den oluşan kadrosuyla deplasmanda Ankaragücü ile 1-1 berabere kalırken golünü Ersoy Sandalcı (Dk.54) Ankaragücü’nün golünü ise Ali Osman (Dk.2) attı.

***

28 Aralık 1985

Fenerbahçe : 1
Altay : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi maçında Yaşar, İsmail, Onur, Cem (Tuğrul) Erdoğan Arıca, İlyas, Abdülkerim, Müjdat, Erdoğan Yalman (Birol) Şenol ve Zafer’den oluşan kadrosuyla Fenerbahçe Stadı’nda Altay’ı 1-0 mağlup ederken golünü, Zafer Tüzün (Dk.22) attı. Zafer Tüzün, Fenerbahçe formasıyla ligdeki ilk golünü attı.

***

28 Aralık 1989

Karşıyaka : 1
Fenerbahçe: 2




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi maçında Nurettin, Nejat, Nezihi, Müjdat, İsmail, Hakan, Turhan (Vicsnevski Dk.85) Oğuz, Şenol Çorlu, Cevdet (Şenol Ulusavaş Dk.60) ve Aykut’tan oluşan kadrosuyla deplasmanda Karşıyaka’yı 2-1 mağlup ederken gollerini Hakan Tecimer (Dk.20) ve Şenol Çorlu (Dk.48) Karşıyaka’nın golünü ise Martaç (Dk.35) attı.

***

28 Aralık 2006

100.yıl kutlamaları başladı ve Şükrü Saraçoğlu Stadı dış cephesi ışıklandırması devreye girdi.




Fenerbahçe Spor Kulübü, 100. yıl etkinlikleri çerçevesinde, Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki Maraton ve Fenerium Tribünleri'nin dış yüzüne yaptırılan ışıklandırma törenle devreye sokuldu.

İtalyan Festi Firması'nın yaptığı ışıklandırma sisteminin açılışı için, Fenerium Tribünü'nün protokol kapısı önünde tören düzenlendi. Saat 19.07'yi gösterdiğinde Başkan Aziz Yıldırım, eski başkanlardan Emin Cankurtaran, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Bursaspor Başkanı Levent Kızıl, eski yönetici Mehmet Ali Aydınlar ve eski Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi ile birlikte kürsüye çıkarak, butona basıp ışıklandırma sistemini devreye soktu. Açılışla birlikte, yapılan görsel şölen ve havai fişek gösterileri taraftarlar tarafından ilgiyle izlendi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na yapılan ışıklandırma için 200 bin ampulün yanısıra 20 ton taşıyıcı ahşap ve çelik yapı ile birlikte 7 bin metre kablo kullanıldı.

***

28 Aralık 2007

Zico, Maracana Stadı'nda




Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, yoksullar yararına yaptığı maçta forma giydi. Brezilya'nın dünyaca ünlü Maracana Stadı'ndaki binlerce futbolsevere şovunu ve gollerini gösteren "Beyaz Pele" lakaplı Zico, kaptanlığını yaptığı Flamengo'nun 1987 kadrosunun, yıldızlar karmasına 8-5 yenilmesine engel olamadı. Biri penaltıdan olmak üzere iki gol kaydeden Brezilyalı teknik adam, 12 yıl formasını giydiği Flamengo'nun tribünleri tarafından ayakta alkışlandı. Şöhretler karmasında, Japon Nakata, Bremen'den Carlos Alberto, CSKA'dan Wagner Love gibi aktif yıldızların yanı sıra eski ünlülerden Djalminha, Aldair, Leonardo, Edmundo gibi isimler de yer aldı. Nakata, Zico'ya övgüler yağdırarak, "Japonya'ya futbolu öğreten adam" yakıştırması yaptı.

Kaynak : Milliyet arşivleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder