Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

16 Aralık 2010 Perşembe

Fenerbahçe tarihinde bugün (16 Aralık)

16 Aralık 1945

Fenerbahçe : 1
Beşiktaş : 1




Fenerbahçe Futbol Takımı, İstanbul Ligi maçında Fenerbahçe Stadı’nda Beşiktaş ile 1-1berabere kalırken golünü Ahmet Erol attı.

***

16 Aralık 1973

Fenerbahçe : 0
Beşiktaş : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 12.hafta maçında Adil, Timuçin, Yılmaz, Ziya, Alpaslan, Ersoy, Mustafa (İbrahim) Önder, Osman, Cemil ve Ender’den oluşan kadrosuyla İnönü Stadı’nda Beşiktaş ile 0-0 berabere kalırken haftayı liderin 2 puan gerisinde 14 puan ve averajla 5.sırada tamamladı.

***

16 Aralık 1979

Fenerbahçe : 67
Galatasaray: 66




Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Basketbol Erkekler 1.Ligi maçında Majak 6, Ömer 28Engin 15, Halil 8, Apostol 4, Coşkun 6, Kadir ve Murat’tan oluşan kadrosuyla Galatasaray’ı 67-66 mağlup etti.

***

16 Aralık 1980

Fenerbahçeli İsa Ertürk, Dünya Karması'nın Barcelona ile oynadığı maçta forma giyerek, Dünya Karması'nda oynayan ilk Türk futbolcusu oldu.




***

16 Aralık 1984

Fenerbahçe : 0
Beşiktaş : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 15.hafta maçında Nurettin, İsmail, Hasan, Abdülkerim, Cem, Erdoğan, Tuğrul, Müjdat, İlyas (Repçiç) (Şenol) Pesiç ve Hüseyin’den oluşan kadrosuyla Fenerbahçe Stadı’nda Beşiktaş ile 0-0 berabere kalırken haftayı liderin 1 puan gerisinde 21 puanla 4.sırada tamamladı.

***

16 Aralık 1995

İstanbulspor : 1
Fenerbahçe : 2




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 16.hafta maçında Rüştü, İlker, Saffet, Högh, Erol, Tayfun, Serkan, Bülent (Mustafa Dk.83) Kemalettin (Aygün Dk.74) Boliç (Aykut Dk.65) ve Atkinson’dan oluşan kadrosuyla İnönü Stadı’nda İstanbulspor’u 2-1 mağlup ederken gollerini, Erol Bulut (Dk.16) ve Aykut Kocaman (Dk.76), İstanbulspor’un golünü ise Hamza (Dk.67) attı. Sezon başında Almanya’dan transfer edilen Erol Bulut, Fenerbahçe formasıyla ligdeki ilk golünü attı. Fenerbahçe, ligin 16.haftasını liderin 2 puan gerisinde 39 puanla 2.sırada tamamladı.

***

16 Aralık 2007

Gençlerbirliği : 1
Fenerbahçe : 2




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Turkcell Süper Lig 16.hafta maçında Volkan Demirel, Diego Lugano, Edu Drecena, Roberto Carlos, Kazım Kazım (Ali Bilgin Dk.60), Mehmet Aurelio, Alex De Souza, Selçuk Şahin (Mateja Kezman Dk.78) Semih Şentürk, Uğur Boral (Gökçek Vederson Dk.60) ve Gökhan Gönül’den oluşan kadrosuyla Ankara 19 Mayıs Stadı’nda Gençlerbirliği’ni 2-1 mağlup ederken gollerini Semih Şentürk (Dk.65 ve 85) attı. Sarı kart sınırındaki Edu ve Lugano sarı kart görerek Trabzonspor maçı öncesi cezalı duruma düştüler.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Turkcell Süper Lig 16.haftasında deplasmanda Gençlerbirliği’ni 2-1 mağlup ettikleri maçtan sonra bir basın toplantısı düzenledi. Arthur Zico, kendileri için çok önemli bir karşılaşmadan üç puan çıkardıklarını söyledi.

Brezilyalı hoca, "İki taraf adına da maç gitti, geldi. İkinci yarı sahaya ağırlığımızı koyduk. Savaştık, iyi mücadele ettik. Kazanmak için böyle oynamanın önemli olduğunu gördük. Futbolcularımı tebrik ediyorum. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Ali Bilgin ile Vederson değişikliğiyle oyunun çehresi tamamen değişti. Topu ayağımızda tuttuk. Boşluklardan yararlandık. Kezman da son dakikada oyuna girmesine rağmen hareketliydi. Yaptığımız değişiklerle oyunun gidişatını değiştirdiğimizi söyleyebiliriz" dedi. Zico, "Sarı kart gören ve cezalı olan Edu ve Lugano'nun yerine takım içinde her an oynayabilecek futbolcularımız var. Onlar da Fenerbahçe için en iyisini yapabilirler. Takımımızın özgüveni arttı. Bu yüzden maçlarda daha detaylı işler yapıyoruz. Antrenmanlarda istediklerimi yapan, ancak sahada uygulamayan oyuncular olursa tabii ki onlarla konuşurum" ifadelerini kullandı. Hakem Yunus Yıldırım'a da tepki veren Fenerbahçe'nin çalıştırıcısı, "Maç içinde belirli kriterlerin olmaması yüzünden hakeme itiraz ettim. Açıkçası çok sinirlendim. Bu kadar çok gülen bir hakem görmedim. Saha içinde sürekli gülüyordu. Saha içinde kararlar verilip pozisyonlar yaşanırken, futbolcular böyle çok gülen bir hakemle karşılaştı. Hakemler hem saygı gösteren, hem saygı gören olmalı. Saha içinde belli duruşları bulunmalı. Ciddi olmalılar" diye konuştu.

***

16 Aralık 2007

Fenerbahçe : 80
Galatasaray: 71




Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, Beko Bayanlar Basketbol Ligi maçında Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda Birsel (7) 7, Esmeral (7) 10, Pondexter (9) 31, Sutton Brown (7) 13, Nevriye (7) 12, Yasemin (5), Gergena Erdenay (6) 4, Melike (6) 3, Tuğçe (5)’den oluşan kadrosuyla Galatasaray Bayan Basketbol takımını 80-71 mağlup etti.

Kaynak : Milliyet arşivleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder