Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

12 Aralık 2010 Pazar

Fenerbahçe tarihinde bugün (12 Aralık)

12 Aralık 1948

Panathinaikos : 1
Fenerbahçe : 2




Fenerbahçe Futbol Takımı, özel maçta Yunanistan’ın Panatinaikos takımını Atina’da 2-1mağlup etti.

***

12 Aralık 1976

Fenerbahçe : 6
Galatasaray: 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Deprem Kupası maçında Adil, Sebahattin, Emin (Cem) Alpaslan, Yenal (Niyazi) Ender (Ersoy) Zafer, Nevruz (Serkan) Engin, Ömer ve Cemil’den oluşan kadrosuyla Ankara’da Galatasaray’ı 6-1 mağlup ederken gollerini, Cemil Turan (Dk.27-40 ve 41 pen.) Engin Verel (Dk.58) ve Ömer Kaner (Dk.68 ve 70), Galatasaray’ın golünü ise Rıdvan (Dk.8) attı. Fenerbahçe, Deprem Kupası’nı kazandı.

***

12 Aralık 1984

Fenerbahçe : 4
Kahramanmaraşspor : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye Kupası 6.tur 1.maçında Yaşar, Erdoğan (Önder) Abdülkerim, Cem, Sedat, Pesiç, Tuğrul, Müjdat, Hüseyin, İlyas (İsmail) ve Repçiç’ten oluşan kadrosuyla Ankara’da (Fenerbahçe’nin cezası nedeniyle) Kahramanmaraşspor’u 4-0 mağlup ederken gollerini, İlyas Tüfekçi (Dk.3), Dusan Pesiç (Dk.15) Tuğrul Duru (Dk.43) ve Cem Pamiroğlu (Dk.53) attı.

***

12 Aralık 2006

Şükrü Saraçoğlu Stadı, 3 maç kapatıldı, Futbol Federasyonu, konuyla ilgili açıklamayı, Fenerbahçe'nin UEFA Ligi'nde E.Frankfurt ile gruptan çıkma maçı olarak nitelendirilen son maçın oynanacağı gün yaptı.


Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı’nın, Turkcell Süper Lig 16.haftasında Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynadığı Galatasaray maçında çıkan olaylar nedeniyle, PFDK tarafından Şükrü Saraçoğlu Stadı 3 maç kapatıldı, Fenerbahçe Spor Kulübü’ne de 60 bin YTL. para cezası verildi. Açıklanan cezanın, Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı’nın UEFA Kupasında oynayacağı E.Frankfurt maçı öncesi açıklanması manidar bulundu.

***

12 Aralık 2007

Fenerbahçe : 3
CSKA Moskova : 1

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkarken topladığı 11 puanla Avrupa Kupaları'nda gruplarda en fazla puan alan ilk Türk takımı oldu.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Rusya’nın CSKA Moskova takımını 3-1 mağlup ederken gollerini Alex De Souza (Dk.32) ve Uğur Boral (Dk.45+1 ve 90) attı. Fenerbahçe, bu skorla grubunu 2.sırada tamamlayarak 3.defa katıldığı Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde ilk defa bir üst tura çıktı, 11 puanla ise Türk takımları içerisinde en fazla puan alan takım oldu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda 3-1 kazandıkları CSKA Moskova maçı sonrası bir basın toplantısı düzenledi. CSKA Moskova karşısında, maçın yüksek tansiyonundan dolayı bir ara bocaladıklarını ve gol yediklerini söyleyen Zico, "Bu maçta başka bir sonuç ortaya çıksaydı yazık olurdu. Daha sonra oyunu kontrolümüze alıp galip geldik" diye konuştu. Elenmesinden dolayı oynamayacağı düşünülen Rus ekibinin profesyonellik örneği gösterdiğini vurgulayan Brezilyalı çalıştırıcı, "Mücadele etti, kazanmak istedi. Futbol bu değerlerle güzelleşiyor. Sıkıntılı anlar yaşasak da oyunu aldık" dedi. Sarı - lacivertlilerin teknik patronu sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu güzel anları yaşadığım ve bu takımın başında olduğum için mutluluk duyuyorum. Fenerbahçe'nin tarihinde çok iyi teknik direktörler var. Ben en kritik zamanda geldim. 100. yılda hedeflerimiz vardı. Bu sene de Avrupa'da başarı bekledik. Bunu başardığımız için mutluyum."
Fenerbahçe'nin başına geçtiğinde kendisini stajyer olarak görenlere de göndermede bulunan Arthur Zico, "Ben iyimser bir insanım. Olaylara olumlu bakmaya çalışıyorum. Stajyer hoca diyenlerin gözünde artık öyle gözükmüyorum herhalde. İnsanlar doğuştan birşeylerin sahibi olamaz. Herkesin her zaman öğrenecek bazı şeyleri vardır" ifadesini kullandı.

Kaynak : Milliyet arşivleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder