Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

9 Aralık 2010 Perşembe

Fenerbahçe tarihinde bugün (09 Aralık)

09 Aralık 1984

Boluspor : 0
Fenerbahçe: 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 14.hafta maçında, Yaşar, İsmail, Abdülkerim, Cem, Erdoğan, Tuğrul, Müjdat, Hüseyin, Pesiç, İlyas (Önder) Repçiç ve Şenol’dan oluşan kadrosuyla deplasmanda Boluspor’u 1-0 mağlup ederken golünü Dusan Pesiç (Dk.13) attı. Fenerbahçe, ligin 14.haftasını liderin 1 puan gerisinde 20 puanla 2.sırada tamamladı.

***

09 Aralık 1995

Fenerbahçe : 3
Trabzonspor: 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 15.hafta maçında Rüştü, İlker, Uche, Högh, Erol, Tayfun, Kemalettin, Oğuz (Serkan Dk.34) Bülent, Atkinson, Boliç (Aykut Dk.73) tan oluşan kadrosuyla Fenerbahçe Stadı’nda Trabzonspor’u 3-1 mağlup ederken gollerini, Tayfun Korkut (Dk.21), Dalian Atkinson (Dk.74) ve Kemalettin Şentürk (Dk.83), Trabzonspor’un golünü ise Lemi (Dk.89) attı. Fenerbahçe, ligin 15.haftasını liderin 2 puan gerisinde 36 puanla 2.sırada tamamlarken Trabzonspor ligdeki ilk mağlubiyetini aldı.

***

09 Aralık 2000

Bursaspor : 2
Fenerbahçe: 2




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Süper Lig 16.hafta maçında Rüştü, Uche, Ogün, Mustafa, Mert Meriç, Lazetiç, Rapajc (Revivo Dk.74) Johnson, Abdullah, Andersson, Baliç (Yusuf Dk.46) tan oluşan kadrosuyla deplasmanda Bursaspor ile 2-2 berabere kalırken gollerini Kennet Andersson (Dk.2 ve 54), Bursaspor’un gollerini ise Fatih (Dk.83) ve Ümit Özat (Dk.89) attı. Fenerbahçe, ligin 16.haftasını liderin 1 puan gerisinde 33 puanla 2.sırada tamamladı. Bu arada maçtan önce, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse Bursasporlu taraftarlar tarafından saldırıda bulunuldu, otobüsün ön camları kırıldı.

***

09 Aralık 2002

Werner Lorant, görevinden istifa etti, Oğuz Çetin Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü görevine getirildi.




Fenerbahçe Teknik Direktörü Werner Lorant ve İdari Menajer Kemal Dinçer, görevlerinden istifa ettiler. Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu, istifaları kabul etti. Yöneticilerden Saadettin Saran, Futbol Şubesi sorumlusu oldu. Ariel Ortega, Ceyhun, Fatih ve Mustafa Doğan’a para cezası verildi. Yönetim Kurulu, teknik direktörlük görevine antrenör Oğuz Çetin’i getirdi. Basın Sözcüsü Atilla Kıyat, "Diyarbakır maçı sonrası sayın Lorant bize istifasını vermişti. Hemen kabul etmedik. Yönetimde tartıştık. Karşılıklı isteklerimizin örtüşmediğini gördük ve oybirliğiyle yollarımızı ayırmayı kararlaştırdık" dedi. Ortega’ya İstanbulspor maçı öncesi Lorant ile tartışıp stada gelmediği için 20, Diyarbakır’da saha içinde Ceyhun ile tartıştığı için de 5 bin dolar ceza verildi. Konyaspor maçının 35. saniyesinde kırmızı kart gören Mustafa Doğan’a 10 bin, yine Diyarbakır karşılaşmasında saha içinde arkadaşlarıyla tartışan Fatih ve Ceyhun’a da 5’er bin dolar ceza verilmesi kararlaştırıldı.

***

09 Aralık 2006

Tahir Kıran, Fenerbahçe Spor Kulübü'nden ihraç edildi.




Fenerbahçe Spor Kulübü Disiplin Kurulu, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Kıran’ı, Fenerbahçe Spor Kulübü’nden oy birliğiyle ihraç etti.

Disiplin Kurulu Başkanı Tuncer Erdoğan, 2.5 saat süren toplantı sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Tahir Kıran'ın basın organlarında yer alan ve ayrıca dinlenen tanıkların birbirini doğrulayan inandırıcı beyanları ile de belirlenen, 'Fenerbahçe şampiyon olamaz', 'Aziz Yıldırım geçen sezon Galatasaray'ın rakiplerine beraberlik için 250 bin YTL, galibiyet için de 500 bin YTL teşvik primi dağıtıyordu' şeklindeki, kulüp ile onun başkanını hedef alan ağır ithamları, kulüp tüzüğüne göre suç oluşturmaktadır." Erdoğan, Kıran'ın tüzükten dolayı başvuru yolu olarak sadece genel kurula itiraz hakkı bulunduğunu da belirtti. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile yönetici Şekip Mosturoğlu'nun da toplantıda bir süre yer almasıyla ilgili olarak da Erdoğan, "Sadettin Saran ile vekilleri tarafından dosyaya sunulu belge ve beyanlara karşı, kulübün ne diyeceği soruldu. Sadettin Saran ile ilgili toplantımız 27 Ocak 2007 tarihine bırakıldı" ifadelerini kullandı.

Bu arada Tahir Kıran, itiraz hakkını kullanacağını belirtti, "Burası Fenerbahçe Spor Kulübü değil, Aziz Yıldırım Kulübü. Bu ispatlandı" dedi.

Kaynak : Milliyet arşivleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder