Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

8 Aralık 2010 Çarşamba

Fenerbahçe tarihinde bugün (08 Aralık)

08 Aralık 1943

Fenerbahçe : 2
Beşiktaş : 2




Fenerbahçe Futbol Takımı, özel maçta Şeref Stadı’nda Beşiktaş ile 2-2 berabere kalırken gollerini Müjdat Yetkiner ve Naci Bastoncu attı.

***

08 Aralık 1962

Fenerbahçe : 2
Ankaragücü : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Milli Lig maçında Hazım, Özcan, Basri, Tuncay, Özer, Şeref, Mustafa, Naci, Hüseyin, Lefter ve Nedim’den oluşan kadrosuyla Mithatpaşa Stadı’nda Ankaragücü’nü 2-0 mağlup ederken gollerini, Nedim (Dk.46) ve Nedim Doğan (Dk.51 pen.) attı.

***

08 Aralık 1973

Giresunspor : 1
Fenerbahçe : 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı , Türkiye 1.Futbol Ligi 11.hafta maçında Adil, Timuçin, Niyazi, Yılmaz, Alpaslan, Önder, Ersoy, Selahattin, Ender, Osman ve Cemil’den oluşan kadrosuyla deplasmanda Giresunspor ile 1-1 berabere kalırken golünü Cemil Turan (Dk.30), Giresunspor’un golünü ise Doğan (Dk.44) attı. Fenerbahçe, ligin 11.haftasını liderin 1 puan gerisinde averajla 4.sırada tamamladı.

***

08 Aralık 1990

Beşiktaş : 1
Fenerbahçe: 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi maçında Schumacher, Turan, Jakolcewicz, Şenol Çorlu, Müjdat (Ahmet Suphi Dk.39) İsmail, Oğuz, Şenol Ustaömer, Rıdvan, Aykut ve Sercan’dan oluşan kadrosuyla İnönü Stadı’nda Beşiktaş ile 1-1 berabere kalırken golünü İsmail Kartal (Dk.73) attı. Beşiktaş’ın golünü ise B.Metin (Tekin) (Dk.22) attı.

***

08 Aralık 1996

Fenerbahçe : 2
Gençlerbirliği: 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 16.hafta maçında Rüştü, İlker, Uche, Saffet Akbaş, Erol, Högh (Kerem Dk.68) Mustafa Doğan, Tarık, Okocha, Boliç, Saffet Sancaklı (Kostadinov Dk.78) dan oluşan kadrosuyla Fenerbahçe Stadı’nda Gençlerbirliği’ni 2-0 mağlup ederken gollerini, Elvir Boliç (Dk.14 ve 44) attı. Fenerbahçe, ligin 16.haftasını liderin 5 puan gerisinde 36 puanla 3.sırada tamamladı.

***

08 Aralık 2004

Fenerbahçe : 3
Manchester Unıted: 0

Tuncay Şanlı, Avrupa Kupalarında 3 gol birden atan ilk Türk futbolcusu oldu.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonlar Ligi grup 6.maçında Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda İngiltere’nin Manchester United takımını 3-0 mağlup ederken gollerini Tuncay Şanlı (Dk.46-61 ve 88) attı. Fenerbahçe, grubunu 3.sırada tamamlayarak UEFA Kupasına katılmaya hak kazandı. Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Göztepe'den sonra bir İngiliz takımını en farklı mağlup eden ikinci ekip oldu. Göztepe,1969-70 sezonunda Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda İngiltere’nin Cardiff City'i takımını 3-0 mağlup etmişti.

***

08 Aralık 2006

Ankaragücü : 0
Fenerbahçe : 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Süper Lig 17.hafta maçında Volkan Demirel, Stephan Appiah, Mateja Kezman, Tuncay Şanlı (Tuncay Şanlı Dk.86), Marco Aurelio, Can Arat, Önder Turacı, Alex De Souza (Deivid De Souza Dk.67), Deniz Barış, Uğur Boral ve Diego Lugano’dan oluşan kadrosuyla, ( Ankaragücü’nün cezalı olması nedeniyle ) İzmir Atatürk Stadı’nda Ankaragücü’nü 1-0 mağlup ederken golünü Stephan Appiah (Dk.37) attı. Hakem Halis Özkahya, Alex’in net 1 penaltısını vermeyerek büyük tepki çekti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Turkcell Süper Lig’de İzmir’de 1-0 mağlup ettikleri Ankaragücü maçı sonrası bir basın toplantısı düzenledi. Zico, üç puan alan futbolcularını mücadelelerinden dolayı kutladı, farklı galip gelebilecekleri bir maçtan tek golle ayrıldıklarını söyledi. Çok zor bir karşılaşma olduğunu ifade eden Brezilyalı çalıştırıcı, "Futbolcularımız oyunun ilk saniyesinden, son saniyesine kadar çok iyi bir mücadele örneği gösterdiler. Golü bulduktan sonra son vuruşlarda biraz iyi olabilseydik, durum daha farklı olabilirdi" diye konuştu. Sarı-lacivertlilerin teknik patronu, oyuncularının çabası hakkında da şunları söyledi: "Takımımızda olması gereken ruh böyle olmalı. Bir arkadaşı çıktığı zaman, onun açığını kapayabilmek için mücadele vermeli. İşte biz bu ruhu Ankaragücü karşısında gördük." Alex'e adam markajı yapıldığını, bu yüzden yeterince etkili olamadığını vurgulayan Zico, "Alex'i bir şey söylemek için yanıma çağırdım, onu tutan oyuncu da yanımıza geldi" diye konuştu.



Maçtan sonra şeref tribününde Ankaragücü yöneticileri ile Fenerbahçeli yöneticiler arasında tartışma yaşandı.

***

08 Aralık 2007

Fenerbahçe : 2
Galatasaray: 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Turkcell Süper Lig 15.hafta maçında Volkan Demirel, Diego Lugano, Roberto Carlos (Kazım Kazım Dk.89), Mehmet Aurelio, Alex De Souza, Selçuk Şahin, Semih Şentürk (Mateja Kezman Dk.72), Uğur Boral (Gökçek Vederson Dk.46), Edu Drecena, Gökhan Gönül ve Deivid De Souza’dan oluşan kadrosuyla Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Galatasaray’ı 2-0 mağlup ederken gollerini Semih Şentürk (Dk.5) ve Deivid De Souza (Dk.56) attı. Deivid De Souza, hakem Fırat Aydınus’tan kırmızı kart gördü.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Turkcell Süper Lig’in 15.haftasında Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Galatasaray’ı 2-0 mağlup ettikleri maçtan sonra bir basın toplantısı düzenledi. Zico,ezeli rakipleri Galatasaray karşısında iyi mücadele ettiklerini belirterek, "İkinci yarıda yakaladığımız pozisyonları değerlendirsek, fark daha da açılırdı" dedi.
Brezilyalı çalıştırıcı, oyuncularını mücadelelerinden ve skordan dolayı tebrik ederek, "Bizim için mücadelenin, hırsın ve azmin üst düzeyde olduğu bir maç oldu. Oyuncularım çok iyi mücadele etti ve ezeli rakibimiz Galatasaray karşısında güzel bir galibiyet aldık" diye konuştu. Bir gazetecinin, "Takımın patronu olarak sürekli sorunlarla gündeme gelen Kezman hakkında ne söylemek istersiniz?" sorusu üzerine, tercümanı Samet'in çevirisini beklemeden "Patronumuz Aziz Yıldırım, ben sadece teknik direktörüm" diyen Zico, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kezman uzun süre ilk 11 oynadı. Bir sakatlık dönemi geçirdi. Bu dönemde Semih oynadı. Semih şu anda bunu fazlasıyla hak ediyor. İki oyuncu da şu anda oynamaya hazır. Fakat ben hangisini daha iyi görürsem onu koyuyorum. Kezman da antrenmanlarda çok iyi çalışıyor. Onunla yaptığım görüşmede zor bir dönemden geçtiğini, bu kadar gerginliğe gerek olmadığını, biraz daha sakin olursa ve biraz daha çalışmalarına dikkat ederse, yine eski günlerine dönebileceğini söyledim. Ben ona da iyi olanı takıma koyacağımı söyledim. Şu anda da Semih daha iyi olduğu için o oynuyor."

Kaynak : Milliyet arşivleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder