Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

5 Aralık 2010 Pazar

Fenerbahçe tarihinde bugün (05 Aralık)

05 Aralık 1948

Fenerbahçe : 3
Apollon : 0




Fenerbahçe Futbol Takımı, özel maçta Yunanistan’ın Apollon takımını 3-0 mağlup ederken gollerini Lefter (2) ve Suphi attı.

***

05 Aralık 1954

Fenerbahçe : 1
Beşiktaş : 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, İstanbul Profesyonel Ligi maçında Selahattin, Nedim, Akgün, Naci, Basri, M.Ali, Lefter, Hüsamettin, Feridun, Burhan ve Niyazi’den oluşan kadrosuyla Mithatpaşa Stadı’nda Beşiktaş ile 1-1 berabere kalırken golünü Burhan Sargın (Dk.48) attı.

***

05 Aralık 1970

Fenerbahçe : 2
Boluspor : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi maçında Datcu, Ümran, Levent, Ercan, Serkan, Yılmaz, Ziya, Fuat (Zeki) Ogün, Sasu ve Nedim’den oluşan kadrosuyla kendi sahasında Boluspor’u 2-0 mağlup ederken gollerini Ogün Altıparmak (Dk.6) ve Ziya Şengül (Dk.60) attı.

***

05 Aralık 1981

Fenerbahçe : 3
Altay : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi maçında Nurettin, Alpaslan, Güngör, Erdoğan, Müjdat (Mahmut) Osman, İsa, Selçuk, Zafer (Arif) ve Mustafa’dan oluşan kadrosuyla kendi sahasında Altay’ı 3-0 mağlup ederken gollerini, Mustafa Arabacıbaşı (Dk.76), Osman Denizci (Dk.80) ve Selçuk Yula (Dk.89) attı.

***

05 Aralık 1984

Fenerbahçe : 4
Kırklarelispor: 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye Kupası 5.tur 2.maçında Yaşar, İsmail, Hasan, Abdülkerim, Sedat, Tuğrul, Önder, Arif, Hüseyin, İlyas (Selçuk) Repçiç (Müjdat) tan oluşan kadrosuyla kendi sahasında Kırkarelispor’u 4-0 mağlup ederken gollerini, İlyas Tüfekçi (Dk.8 pen.) Tuğrul Duru (Dk.18), Selçuk Yula (Dk.59 pen.) ve Hüseyin Çakıroğlu (Dk.64) attı. İlk maçta da rakibini 4-2 mağlup eden Fenerbahçe, Türkiye Kupasında 6.tura yükseldi.

***

05 Aralık 2006

Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Ankaragücü maçı hazırlıklarına başladı.


Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Turkcell Süper Lig’de cezası nedeniyle İzmir’de oynayacağı Ankaragücü maçı hazırlıklarına başladı. Antrenmana sakat Rüştü ve Selçuk dışındaki tüm oyuncular katılırken Mehmet Yozgatlı düz koşu yaptı. Bir süredir sakat olan Ümit Özat da takımla idmana çıktı. Çalışma öncesinde futbolcularıyla toplantı yapan Zico oyuncularından ligde, kupada ve UEFA'da oynayacakları son üç karşılaşmada konsantrasyonlarını yüksek tutmalarını istedi. Ankaragücü karşısında cezalı Edu'nun yerine Can'ın forma giyeceği belirtildi. Bu arada Fenerbahçe ve Galatasaray derbi maçında çıkan olaylar nedeniyle Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

***

05 Aralık 2008

Denizlispor : 0
Fenerbahçe : 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Turkcell Süper Lig 14.hafta maçında deplasmanda Denizlispor’u Volkan Demirel, Gökhan Gönül (Önder Turacı Dk. 74) Edu, Lugano, Roberto Carlos, Colin Kazım, Selçuk Şahin, Josico (Deivid Dk. 57) Vederson, Emre (Dk.57) Alex, Guiza’dan oluşan kadrosuyla 1-0 mağlup ederken golünü Emre Belezoğlu (Dk.60) attı. Emre Belezoğlu, Fenerbahçe formasıyla ligdeki ilk golünü attı. Karşılaşmanın 79.dakikasında Deivid De Souza’nın yaklaşık 30 metreden attığı şut, kale direğine vurduktan sonra kalenin yaklaşık 1 metre içine düşmesine rağmen yardımcı hakem Erhan Sönmez, devam kararı verdi.

Kaynak : Milliyet arşivleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder