Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

5 Aralık 2010 Pazar

Fenerbahçe : 2 - Kardemir D.Ç. Karabükspor : 1 (Spor Toto Süper Lig 15.hafta maçı)



Fenerbahçe, ligin dişli takımlarından olan ve kendisinden beklenilmeyecek derecede üst düzey performans sergileyen Karabükspor karşısında iki devreli oyun ortaya koyarken, ilk yarı ve ikinci yarılarda farklı görüntüler sergiledi.

Haftalar sonra takıma dönen Lugano ve Emre ikilisi ile sezon başındaki ideal tertibine dönen Fenerbahçe, rakibin en önemli hücum silahı olan ve şu anda Türkiye'deki en iyi forvet oyuncusu durumundaki Emanuell Emenike'yi zaman zaman durdurmakta güçlük çekti. İkili kademe ile kontrol altına alınmaya çalışılan Emenike zaman zaman etkili oldu.

Buna karşılık Fenerbahçe, özellikle ilk yarıda sağ kanattan geliştirdiği hızlı ve kombine ataklar sayesinde Karabükspor'un ilk dakikalardaki direnci de kırıldı. İki hafta üst üste dirençli takımlar karşısında alınan 2 galibiyet Fenerbahçe için olumlu gelişme.

Gökhan Gönül ve Mehmet Topuz'un sağ kanattan getirdiği toplar Karabükspor'un defans dengesini bozarken, sol kanatta Stoch ve Caner Erkin maçın ilerleyen bölümlerinde etkili oldular. Ancak gelişen atakların tam da "pozisyona" dönüşeceği anlarda yapılan anlamsız top kayıpları, özellikle Stoch'un pas tercihlerinde hata yapması Fenerbahçe'nin farkı açmasına engel oldu.

Orta sahasında geçtiğimiz haftaların tam tersine Baroni'nin artan form grafiği, oyunu ileriye oynamaya çalışması, hem kendisi hem de Fenerbahçe adına olumlu hareketlerdi. Geçtiğimiz hafta oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçında da benzer görüntüler sunmuştu Baroni. Kendisinin en fazla eleştirilen yönü olan topu geriye oynama huyundan bu maçta vazgeçmiş görünen Baroni, daha fazla ileride topa basan ve oyunu rakip sahaya doğru oynayan görüntü sergiledi. Hemen yanında oynayan Emre ise haftalardır formasından uzak kalmasının da etkisi ile bildik Emre'den uzak olsa da özellikle Selçuk oyuna girdikten sonraki bölümde daha fazla rakip sahada yeraldı.

Niang'ın son 2 haftadır çok fazla durgun görünmesi, umuyoruz ki bir an önce son bulur. Ligin ilk yarısının son haftalarına girilirken Niang'ın takıma katkısının en üst seviyeye gelmesi Fenerbahçe için kazanç sayılacaktır.

Alex'e gelince;

İstediği zaman oynuyor, istediği zaman oynatıyor, istediği zaman da rakipleriyle "oynuyor."

Bu akşam da günündeydi yine "büyük usta."

Lugano'nun attığı golde ön direğe kestiği müthiş ortasının yanısıra kendisinin attığı goldeki "tilki kurnazlığı" içerisindeki Alex, oyun içerisinde de yine kendi klasında hareketler yaptı. Ve yine maçı aldı, götürdü..

Maçın ikinci yarısının hemen başında Stoch'un anlamsız bir şekilde takım hücuma çıkarken alakası olmayan yerde kaybettiği top, defansı da gafil avlarken, bu golün etkisiyle Fenerbahçe tedirgin oldu ister istemez. Ve kontrollü oynamaya çalışırken orta alanı rakibe fazlaca bıraktı. Sol kanatta Stoch'un ileriye top taşımasının yanısıra yaptığı pas hatalarıyla birlikte defansif görevini yerine getirmemesi, Fenerbahçe'nin rakibin oyunu karşısında hamle yapılması gerekiyordu ve nitekim bu hamle "geç te olsa" yapıldı. Selçuk'un orta sahaya geçmesinin hemen ardından Karabükspor'un baskısı azaldı, hatta Fenerbahçe yeniden oyunun hakimiyetini eline aldı.

Dia'nın oyuna girmesinden sonra ise oyun tamamen Dia'nın istediği şekle dönüştü ve pozisyonlar peş peşe gelişmeye başladı. Farkın açılamaması ise tamamen son bölgede yapılan pas tercihlerindeki hatalardı.

Fenerbahçe'nin bu akşam belki de en iyi oyuncusu Caner Erkin'di..

Takımın ileriye çıkamadığı her pozisyonda top taşıyan, adam eksilten, defansif görevlerini yerine getirmenin yanısıra sağ kanattaki mevkidaşına nazire yaparcasına çizgide sürdüğü toplar, hep doğru işlerdi. Her ne kadar Karabükspor'un attığı gol o kanattan gelmiş olsa bile, Stoch'un kaybedeceği top Caner'i de gafil avladı. Tıpkı Yobo da olduğu gibi.

Hakem Bünyamin Gezer'e gelince;

Maçın hemen başında Karabükspor'dan Seriç'e gösterdiği sarı kartı, ne yazık ki maçın ilerleyen bölümlerinde özellikle Niang'a karşı yapılan sert müdahalelere karşı çıkartamadı. Hatta bırakın kartları, maçın ikinci yarısında sert futbola prim tanıdı, çıkarmadığı kartlarla Karabüksporlu futbolculara cesaret verdi. Baroni'ye yapılan kasti tekme karşısında faulü bile "lütfen" veren Bünyamin Gezer, Alex ve Niang'a yapılan fauller karşısında seyirci kaldı.

İlk yarıda Niang'a çıkardığı sarı kart pozisyonunda, ceza sahası içerisinde Deumi'nin elle oynamasına karşı top Niang'ın eline çarpmasına dünyanın hangi liginde sarı kart çıkar, doğrusu merak edilecek bir durum.

Fenerbahçe, ligin ilk yarısında liderle arasındaki puan farkını azaltamasa bile açılmasına da izin vermediği için haftayı kazançla kapatmıştır.

Darısı, son iki haftaya..

Takım kadroları:

STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Bünyamin Gezer, Mustafa Emre Eyisoy, Ekrem Kan

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Caner, Yobo, Lugano, Gökhan, Mehmet Topuz, Cristian, Emre, Alex (Semih dk. 90+1 ), Stoch (Selçuk dk. 63 ), Niang (Dia dk. 80 )

KARDEMİR D.Ç. KARABÜKSPOR: Tomic, Kerim , Seric, Deumi, Bülent Bal , Tozo (Mehmet Çoğum dk. 85 ), Hakan, Yasin (Angelov dk. 46), Birol, İlhan (Hakan dk. 76), Emenike

GOLLER: Lugano (dk. 9), Alex (dk. 17) (Fenerbahçe), Emenike (dk. 47) (Kardemir D.Ç. Karabükspor)

SARI KARTLAR: Seriç, Yasin, Mehmet Çoğum, Bülent (Kardemir D.Ç. Karabükspor), Niang (Fenerbahçe)

1 yorum:

  1. Fenerbahçeli olduğunuzu yazınızı okuyan herkes taraf oluşunuzdan anlar..Çok taraflı yazmışsınız..

    YanıtlaSil